سیدصادق حسینی مرندی

از ویکی امام خمینی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۲۲:۰۴ توسط Shams (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
سیدصادق حسینی مرندی
اطلاعات فردی
نام کاملسیدصادق حسینی مرندی
نسباز خانواده روحانی مرند
تاریخ تولد۱۳۱۰ ش
زادگاهروستای گلین قیه، شهرستان مرند
تاریخ وفات۱۸ آبان ۱۳۷۸
محل دفنمسجد نازی‌آباد تهران
شهر وفاتتهران
اطلاعات علمی
استادانامام‌خمینی، آیت‌الله مرعشی نجفی، آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله طباطبایی
محل تحصیلمرند، تبریز، قم
تألیفاتگناهان بزرگ در اسلام از نظر خاصه و عامه، قوانین کیفری: حدود، قصاص، دیات در اسلام، تقریرات درس فقه آیت‌الله مرعشی نجفی، گناهان کبیره در اسلام، قوانین قضایی در اسلام و ادیان و مذاهب
سایرفعال در تبلیغ دین، امام جماعت مسجد نازی‌آباد تهران، فعالیت در ارومیه
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
سیاسیفعال در انقلاب اسلامی
اجتماعیواعظ و خطیب، امام جماعت مسجد نازی‌آباد


سیدصادق حسینی مرندی، از شاگردان درس خارج فقه امام‌خمینی.

سیدصادق حسینی مرندی در سال ۱۳۱۰ در روستای گلین قیه شهرستان مرند و در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد. پدرش سیدابراهیم مرندی از عالمان مرند و از ائمه جماعات آن شهر بود. سیدصادق حسینی مرندی خواندن و نوشتن را در مرند و نزد پدرش فراگرفت [۱] سپس در مکتب‌خانه ملا زین‌العابدین بخشی از مقدمات دروس حوزوی را نزد ملا زین‌العابدین و شیخ حسن فراگرفت [۲] او در سن ۱۲ سالگی به تبریز رفت و در مدرسه طالبیه دوره صرف و نحو و معانی و بیان و منطق و مقداری از قوانین‌الاصول و رسائل شیخ انصاری و کشف‌المراد را پیش میرزا علی مرندی، سیدعلی مولانا، میرزا علی‌اصغر باغمیشه‌ای، میرزا محمود انصاری و سیدمحمد بادکوبه‌ای خواند. حسینی مرندی در سال ۱۳۲۷ راهی قم شد و در حوزه علمیه آنجا دروس سطح عالی را نزد میرزا محمد مجاهدی تبریزی و میرزا باقر مرندی به پایان رساند. قسمت حکمت منظومه، اسفار، مقداری از شفا ابن‌سینا و همچنین تفسیر قرآن را هم پیش علامه سیدمحمدحسین طباطبایی خواند.

آنگاه در درس‌های خارج فقه و اصول آیات سیدحسین طباطبایی بروجردی، امام‌خمینی، شیخ عبدالنبی اراکی و سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی حاضر شد. به نظر می‌رسد او تا سال ۱۳۴۰ از درس‌های امام‌خمینی بهره‌مند میشد؛ چراکه از آن سال یکسره در درس آیت‌الله مرعشی نجفی حضور یافت و جزء خواص اصحاب ایشان بود. او در ایام تبلیغ به تهران سفر می‌کرد و به وعظ و خطابه می‌پرداخت. همچنین سال‌ها در شهر ارومیه به تبلیغ دین و ارشاد مردم اشتغال داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم به تبلیغ و تدریس ادامه داد و سال‌ها امام جماعت مسجد نازی‌آباد تهران بود.

بعضی از تألیفات او عبارت‌اند از: گناهان بزرگ در اسلام از نظر خاصه و عامه، قوانین کیفری: حدود، قصاص، دیات در اسلام، تقریرات درس فقه آیت‌الله مرعشی نجفی، گناهان کبیره در اسلام، قوانین قضایی در اسلام و ادیان و مذاهب در دو جلد. سیدصادق حسینی مرندی در ۱۸ آبان ۱۳۷۸ در تهران از دنیا رفت و پیکرش در مسجد نازی‌آباد تهران به خاک سپرده شد [۳]

پانویس

  1. (الوانساز خویی، ۱۵۶).
  2. (شریف رازی، ج ۲، ۲۵۸).
  3. (الوانساز خویی، ج ۳، ۱۵۶ـ۱۵۸؛ انصاری قمی، ۳۰۵).

منابع

  • الوانساز خویی، محمد (۱۳۹۴)، گلشن ابرار آذربایجان: ویژه استان‌های آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل، ج۳، تهران، پژوهشکده باقرالعلوم (ع).
  • انصاری قمی، ناصرالدین (۱۳۹۳)، اختران فضیلت، ج ۱، قم، دلیل ما.
  • شریف رازی، محمد (۱۳۵۲)، گنجینه دانشمندان، ج ۲، تهران، اسلامیه.