اسرار عبادت: تفاوت میان نسخه‌ها

۸۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۰ فروردین ۱۴۰۳
جز
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''اسرار عبادت'''، حقایق باطنی و حکمت‌های [[عبادت]].
'''اسرار عبادت'''، حقایق باطنی و حکمت‌های [[عبادت]].


[[پیامبران(ع)|پیامبران الهی]] در طول تاریخ بر حقیقت و اسرار عبادت تأکید کرده، برای آن حقایق و اسرار باطنی برشمرده­اند. در [[اسلام]] نیز به بحث اسرار عبادت توجه شده‌ است و بعضی آیات و روایات به گوشه‌هایی از حکمت و اسرار عبادات اشاره کرده‌اند. [[عرفا|اهل معرفت]] نیز با الهام از روایات و متون دینی، مباحث مهمی در ابعاد [[عرفان]] نظری و عملی مطرح کرده­اند.


پیامبران الهی در طول تاریخ بر حقیقت و اسرار عبادت تأکید کرده، برای آن حقایق و اسرار باطنی برشمرده­اند. در [[اسلام]] نیز به بحث اسرار عبادت توجه شده‌ است و بعضی آیات و روایات به گوشه‌هایی از حکمت و اسرار عبادات اشاره کرده‌اند. اهل معرفت نیز با الهام از روایات و متون دینی، مباحث مهمی در ابعاد [[عرفان]] نظری و عملی مطرح کرده­اند.  
[[امام‌خمینی]] در آثار خود به اسرار [[عبادات]] به ‌ویژه نماز توجه بسیاری کرده‌ است. دو اثر [[سر الصلاة (کتاب)|سرّ الصلاه]] و [[آداب الصلاة (کتاب)|آداب‌الصلاة]] بیانگر اهتمام ایشان به این موضوع است. ایشان توجه به اسرار باطنی عبادت را، برای رسیدن به حقایق آن ضروری دانسته، و بر سالک لازم می‌داند که همه توجه خویش را در تصحیح ظاهر عبادت صرف نکند، بلکه ظواهر عبادت را مقدمه رسیدن به حقایق باطنی آن بداند.


امام‌ خمینی در آثار خود به اسرار عبادات به ‌ویژه نماز توجه بسیاری کرده‌ است. دو اثر [[سر الصلاة (کتاب)|سرّ الصلاه]] و [[آداب الصلاة (کتاب)|آداب‌الصلاة]] بیانگر اهتمام ایشان به این موضوع است. ایشان توجه به اسرار باطنی عبادت را، برای رسیدن به حقایق آن ضروری دانسته، و بر سالک لازم می‌داند که همه توجه خویش را در تصحیح ظاهر عبادت صرف نکند، بلکه ظواهر عبادت را مقدمه رسیدن به حقایق باطنی آن بداند.
به اعتقاد امام‌خمینی عبادات، مناسک دینی و ریاضات شرعیه، آثار و کارکردهای رازگونه‌ای دارند که سبب می‌شوند روح قوت گرفته، شخص صاحب عزم شود و ملکوت نفس بر جهت ملکی و قوای طبیعی او چیره شود. ایشان دستیابی به نتایج اسرار عبادت را بدون [[تفکر]] و [[حضور قلب]] در عبادت میسر نمی‌داند و معتقد است توجه [[قلب]] هنگام عبادت برای رسیدن به حقیقت و باطن عبادت ضروری است.
 
به اعتقاد امام‌ خمینی عبادات، [[مناسک دینی]] و ریاضات شرعیه، آثار و کارکردهای رازگونه‌ای دارند که سبب می‌شوند روح قوت گرفته، شخص صاحب عزم شود و ملکوت نفس بر جهت ملکی و قوای طبیعی او چیره شود. ایشان دستیابی به نتایج اسرار عبادت را بدون [[تفکر]] و حضور قلب در عبادت میسر نمی‌داند و معتقد است توجه قلب هنگام عبادت برای رسیدن به حقیقت و باطن عبادت ضروری است.


== معنای لغوی و اصطلاحی ==
== معنای لغوی و اصطلاحی ==
خط ۹۲: خط ۹۱:
[[رده:اخلاق]]
[[رده:اخلاق]]
[[رده:عرفان]]
[[رده:عرفان]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
[[رده:مقاله‌های جدید]]