بنیاد شهید انقلاب اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

 
(۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۱: خط ۳۱:
  | وبگاه        =  
  | وبگاه        =  
}}
}}
'''بنیاد شهید انقلاب اسلامی'''، نهاد رسیدگی به خانواده‌های [[شهدا]] و ایثارگران.


بنیاد شهید انقلاب اسلامی در اسفند ۱۳۵۸ به فرمان [[امام‌خمینی]] تشکیل شد و وظایف آن در فرمانی ده‌ماده‌ای به [[مهدی کروبی]] ابلاغ شد. بنیاد که ابتدا متعلق به سازمان بهزیستی بود، پس از آغاز [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی]]، با تصویب مجلس، به صورت نهادی مستقل و زیرمجموعه نخست‌وزیری قرار گرفت.


'''بنیاد شهید انقلاب اسلامی'''، نهاد رسیدگی به خانواده‌های شهدا و ایثارگران.
طبق فرمان امام‌خمینی، وظایف بنیاد، تأمین نیازهای اقتصادی خانواده‌های شهیدان و ایثارگران از مسکن، معیشت، اشتغال و اولویت در استخدام دولتی، بیمه درمانی، حقوق رسمی برای معلولان و نیز برای خانواده شهیدان، درمان معلولان و ساختن برنامه‌هایی در [[رادیو]] برای معلولان و خانواده شهیدان بود. همچنین بنیاد شهید با اجازه [[ولایت فقیه|ولیّ فقیه]] می‌تواند به خانواده‌های شهیدان اسلام در بیرون مرزهای ایران نیز کمک کند.
 
بودجۀ بنیاد، نخست از وجوه شرعی و کمک‌های مردمی تأمین می‌شد. از سال ۱۳۶۴ با موافقت امام‌خمینی بخشی از اموال مصادره‌شده یا [[مجهول‌المالک]] در اختیار بنیاد قرار گرفت؛ ولی طبق اساسنامه بنیاد، اصلی‌ترین منبع مالی آن، کمک‌ها و اعتبارات مصوب در بودجه عمومی کشور است.


== پیشینه ==
== پیشینه ==
خط ۹۰: خط ۹۴:


== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==
* ابراهیم صالحی حاجی‌آبادی، «[https://books.khomeini.ir/books/10002/665/ بنیاد شهید انقلاب اسلامی]»، [[دانشنامه امام خمینی]]، ج۲، ص۶۶۵–۶۶۸.
* ابراهیم صالحی حاجی‌آبادی، «[https://books.khomeini.ir/books/10002/665/ بنیاد شهید انقلاب اسلامی]»، [[دانشنامه امام خمینی|دانشنامه امام‌خمینی]]، ج۲، ص۶۶۵–۶۶۸.
{{جنگ عراق علیه ایران}}
{{نظام جمهوری اسلامی ایران}}
[[رده:مقاله‌های تأییدشده]]
[[رده:مقاله‌های تأییدشده]]
[[رده:مقاله‌های جلد دوم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های جلد دوم دانشنامه امام‌خمینی]]
خط ۹۸: خط ۱۰۴:
[[رده:نهادهای تأسیس‌شده توسط امام‌خمینی]]
[[رده:نهادهای تأسیس‌شده توسط امام‌خمینی]]
[[رده:نهادهای دولتی]]
[[رده:نهادهای دولتی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۴٬۵۰۵

ویرایش