بهائیت: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۵ بایت حذف‌شده ،  ‏۲۲ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۵: خط ۳۵:
}}
}}
'''بهائیت'''، فرقه‌ای سیاسی مذهبی و مورد حمایت [[انگلیس]]، [[آمریکا]] و [[رژیم اسرائیل]].
'''بهائیت'''، فرقه‌ای سیاسی مذهبی و مورد حمایت [[انگلیس]]، [[آمریکا]] و [[رژیم اسرائیل]].


بهائیت فرقه‌ای مذهبی و سیاسی است که در قرن سیزدهم شمسی به دست حسینعلی نوری ملقب به بهاءالله از پیروان سیدعلی‌محمد شیرازی مؤسس فرقه «بابیه» پدید آمد.
بهائیت فرقه‌ای مذهبی و سیاسی است که در قرن سیزدهم شمسی به دست حسینعلی نوری ملقب به بهاءالله از پیروان سیدعلی‌محمد شیرازی مؤسس فرقه «بابیه» پدید آمد.


بهائیان مدعی وحدت ادیان‌اند و معتقدند در هر مذهبی شمه‌ای از حقیقت موجود است و بهاءالله مظهر کامل آن حقیقت است. عقاید بهائیت در واقع ترکیبی از سلسله‌ای مطالب و عناصری است که از تصوف و عرفان‌های غیر اسلامی گرفته شده است.
بهائیان مدعی وحدت ادیان‌اند و معتقدند در هر مذهبی شمه‌ای از حقیقت موجود است و بهاءالله مظهر کامل آن حقیقت است. عقاید بهائیت در واقع ترکیبی از سلسله‌ای مطالب و عناصری است که از تصوف و عرفان‌های غیراسلامی گرفته شده است.


آنچه همه مورخان و محققان در تاریخ بابیت و بهائیت بر آن اتفاق نظر دارند، استفاده دولت‌های بیگانه از این فرقه در دوره [[قاجاریه|قاجار]] و پهلوی و وابستگی و سرسپردگی تمام‌عیار رهبران این فرقه به آنهاست.
آنچه همه مورخان و محققان در تاریخ بابیت و بهائیت بر آن اتفاق‌نظر دارند، استفاده دولت‌های بیگانه از این فرقه در [[قاجاریه|دوره قاجار]] و پهلوی و وابستگی و سرسپردگی تمام‌عیار رهبران این فرقه به آنهاست.


امام‌خمینی که فرقه بهائیت را فرقه‌ای ساختگی و مولود سیاست‌های [[استعمار و استثمار|استعمار]]<nowiki/>ی و در خدمت اهداف قدرت‌های [[استکبار]]<nowiki/>ی می‌دانست از گذشته آن را ابزار دست اسرائیل شمرده و به مردم و علما درباره این فرقه که در رژیم پهلوی پست‌های حساس را به دست گرفته بود، هشدار داده است.
[[امام‌خمینی]] که فرقه بهائیت را فرقه‌ای ساختگی و مولود سیاست‌های استعماری و در خدمت اهداف قدرت‌های استکباری می‌دانست از گذشته آن را ابزار دست اسرائیل شمرده و به مردم و علما درباره این فرقه که در [[رژیم پهلوی]] پست‌های حساس را به دست گرفته بود، هشدار داده است.


از همان آغاز تشکیل بهائیت، مردم و بسیاری از شخصیت‌های مذهبی سیاسی و نیز عده زیادی از علما و روحانیان آن دوره به مبارزه علیه بابیت و بهائیت برخاستند. افزون بر مبارزات فردی، به‌تدریج تشکل‌ها و جمعیت‌هایی نیز برای این منظور به وجود آمدند که مهم‌ترین و معروف‌ترین آنها [[انجمن حجتیه|انجمن خیریه حجتیه مهدویه]] بود.  
از همان آغاز تشکیل بهائیت، مردم و بسیاری از شخصیت‌های مذهبی سیاسی و نیز عده زیادی از علما و [[روحانیت|روحانیان]] آن دوره به مبارزه علیه بابیت و بهائیت برخاستند. افزون بر مبارزات فردی، به‌تدریج تشکل‌ها و جمعیت‌هایی نیز برای این منظور به وجود آمدند که مهم‌ترین و معروف‌ترین آنها [[انجمن حجتیه|انجمن خیریه حجتیه مهدویه]] بود.  


اطلاع و آگاهی عمیق امام‌خمینی از تاریخ سیاسی ایران و جهان و نقشه‌ها و دسیسه‌های استعمارگران برای تسلط بر کشورهای اسلامی موجب شده بود تا ایشان خط و ربط بهائیان با قدرت‌های استعماری و خطر آنان را به خوبی بشناسد. از این رو، در برابر توطئه‌های بهائیان واکنش نشان می‌داد و غیرت دینی ایشان نادیده گرفتن آنها را برنمی‌تابید.
اطلاع و آگاهی عمیق امام‌خمینی از تاریخ سیاسی ایران و جهان و نقشه‌ها و دسیسه‌های استعمارگران برای تسلط بر کشورهای اسلامی موجب شده بود تا ایشان خط و ربط بهائیان با قدرت‌های استعماری و خطر آنان را به خوبی بشناسد. از این‌رو، در برابر توطئه‌های بهائیان واکنش نشان می‌داد و غیرت دینی ایشان نادیده گرفتن آنها را برنمی‌تابید.


در سال ۱۳۵۷ با تشدید مخالفت‌ها و اعتراض‌های مردمی علیه رژیم پهلوی، رهبران تشکیلاتی بهائیان احساس خطر کردند و از ایران خارج شدند.  پس از پیروزی و دستیابی به اسناد دال بر [[جاسوسی]] تشکیلات بهائی برای بیگانگان، گروهی از سران آنان بازداشت و پس از محاکمه به حبس یا اعدام محکوم شدند و هر گونه فعالیت تشکیلاتی آنان در ایران ممنوع اعلام شد.ُ
در سال ۱۳۵۷ با تشدید مخالفت‌ها و اعتراض‌های مردمی علیه رژیم پهلوی، رهبران تشکیلاتی بهائیان احساس خطر کردند و از ایران خارج شدند.  پس از پیروزی و دستیابی به اسناد دال بر [[جاسوسی]] تشکیلات بهائی برای [[اجانب|بیگانگان]]، گروهی از سران آنان بازداشت و پس از محاکمه به حبس یا اعدام محکوم شدند و هر گونه فعالیت تشکیلاتی آنان در ایران ممنوع اعلام شد.ُ


== معرفی اجمالی ==
== معرفی اجمالی ==
۱۴٬۶۱۲

ویرایش