جماران: تفاوت میان نسخه‌ها

۱٬۷۴۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۶ مرداد ۱۴۰۲
جز
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۰: خط ۳۰:
'''جماران'''، اقامتگاه [[امام‌خمینی]] پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]].
'''جماران'''، اقامتگاه [[امام‌خمینی]] پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]].


جماران محله‌ای واقع در ناحیه ۴ منطقه ۱ تهران و در دو کیلومتری شمال شرقی تجریش و دامنه جنوبی کوه کلک‌چال قرار گرفته است. جماران از شرق به نیاوران و خیابان‌های منظریه، از جنوب به دزاشیب و جوزستان و از غرب به نخجوان منتهی می‌شود.


امام‌خمینی در ده‌سال پایانی عمر خانه و حسینیۀ جماران، که پیش از اقامت امام‌خمینی متعلق به [[سیدمهدی امام‌جمارانی]] بود، محل زندگی و دیدارهای امام‌خمینی در ده‌سال پایانی عمر ایشان بود. به دلیل شرایط خاص کشور و ضرورت بی‌خبری رسانه‌ها از وضعیت جسمی رهبر انقلاب، بیمارستانی در کنار خانۀ ایشان ساخته شد.
امام‌خمینی در ۲/۱۱/۱۳۵۸ به دنبال کسالت قلبی از [[قم]] به بیمارستان قلب تهران منتقل شد. با توجه به توصیه پزشکان، منطقه دربند و سپس جماران برای اقامت ایشان انتخاب شد و ایشان حدود ده سال در جماران زندگی کرد.


[[حفاظت از امام‌خمینی|حفاظت]] محل اقامت امام‌خمینی در جماران بر عهده یگان حفاظت نیروهای سپاه بود. [[ساده‌زیستی]] و خانه کوچک و عاری از تزیینات امام‌خمینی، توجه مهمانان و خبرنگاران و جهانگردان خارجی را به خود جلب می‌کرد. امام‌خمینی در سخنرانی ۲۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ در جمع اهالی جماران، مردم این منطقه را خواهران و برادران خود خواند و از زحمات آنان تشکر و برای آنان دعا کرد.
محل اقامت امام‌خمینی در محله جماران شامل مجموعه حسینیه، محل اقامت، خانه اندرونی و دفتر ایشان بود. اقامتگاه ایشان خانه‌ای یک‌طبقه است که در پشت حسینیه جماران واقع شده‌است و پس از استقرار امام‌خمینی راهروی موقتی میان خانه و بالکن حسینیه ساخته شد. به دلیل بیماری قلبی ایشان و لزوم بی‌خبرماندن رسانه‌های [[اجانب|بیگانه]]، بیمارستان بقیةالله(ع) در نزدیکی محل سکونت ایشان احداث شد.


محله جماران پیش از [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] نیز یکی از مراکز تجمع روحانیان تحت تعقیب رژیم پهلوی بود. جماران پس از [[ارتحال امام‌خمینی|رحلت]] امام‌خمینی همچنان پذیرای مهمانان و جهانگردان خارجی است و گرامیداشت سالگرد رحلت امام‌خمینی نیز در آن برگزار می‌شود.
همه دیدارهای عمومی و خصوصی امام‌خمینی در حسینیه و بیت ایشان در جماران صورت می‌گرفت. در دوران اقامت امام‌خمینی در جماران حوادث مهمی رخ داد ازجمله: [[کودتای نوژه]]، [[انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی|توطئه کشمیری]] و دوران [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی]].
 
حسینیه جماران در دو طبقه به مساحت هشتصد متر مربع و متصل به بیت امام‌خمینی است. قدمت این حسینیه به سال ۱۲۷۵ق می‌رسد. حسینیه جماران پیش از سکونت امام‌خمینی در دست بازسازی بود و بنابر توصیه ایشان بازسازی آن متوقف شد.
 
مهمانان و خبرنگاران خارجی که از خانه امام‌خمینی و حسینیه جماران بازدید کرده‌اند، تحت تأثیر [[ساده‌زیستی]] و خانه کوچک و عاری از تزیینات ایشان قرار گرفته‌اند.
 
[[حفاظت از امام‌خمینی|حفاظت]] محل اقامت امام‌خمینی در جماران بر عهده یگان حفاظت نیروهای [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه]] و سیدسراج‌الدین موسوی مسئول این یگان بود.
 
امام‌خمینی در ۱۳ خرداد ۱۳۶۸ پس از ۳۳۷۹ روز اقامت، در بیمارستان بقیةالله(ع) جماران، در جنب بیت، درگذشت.
 
[[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] با همکاری شهرداری منطقه یک تهران در سال ۱۳۷۷ نگارستان امام‌خمینی را با حضور رئیس‌جمهورِ وقت، [[سیدمحمد خاتمی]] افتتاح کرد که حاوی بخشی از وسایل شخصی امام‌خمینی است.


== مقدمه ==
== مقدمه ==
خط ۱۴۷: خط ۱۵۸:
[[رده:اقامتگاه‌های امام‌خمینی]]
[[رده:اقامتگاه‌های امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های دارای ناوبری]]
[[رده:مقاله‌های دارای ناوبری]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۴٬۵۸۱

ویرایش