خانواده: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۴۵۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۷ مرداد ۱۴۰۲
جز
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''خانواده'''، نخستین و کوچک‌ترین نهاد اجتماعی.
'''خانواده'''، نخستین و کوچک‌ترین نهاد اجتماعی.
خانواده؛ اهل خانه، گروهی که به دلیل قرابت یا زوجیت، همبستگی حقوقی و اجتماعی یافته‌اند.
در دوره باستان، زندگی زناشویی هسته آغازین خانواده محسوب می‌شد و اهمیت ویژه‌ای داشت. چنان که در [[ادیان آسمانی]] نیز از جایگاه خاصی برخوردار است.
خانواده در اسلام نهادی است که بر مبنای پیوند شرعی مرد و [[زن]] شکل می‌گیرد، ساماندهی آن بر پایه محبت است و باید با در نظر گرفتن حقوق والدین و خویشاوندان، در جهت بقا، تربیت نسل بشر و تأمین نیازهای معنوی و مادی، ایجاد شود.
از نگاه امام‌خمینی [[تربیت]] و پرورش انسان‌ها هدف بعثت انبیا(ع) به‌شمار می‌رود و در این زمینه بیشترین نقش از آنِ خانواده است؛ زیرا خانواده مبدأ اصلی تربیت انسان‌ها است، و وظیفه [[حکومت اسلامی]] در قبال خانواده، تأمین رفاه و آسایش، از بین‌بردن [[فقر]] و تلاش برای حل مشکلات خانواده‌ها، ازجمله مشکل مسکن آنان است. و از نظر ایشان عواملی چون: توقعات بی‌جا، عصبانیت، بدبینی، کمبود محبت، تزلزل اخلاقی و [[گناه|معصیت]] در خانواده موجب گسست روابط خانوادگی است.
از اقدامات رژیم پهلوی در تزلزل خانواده‌ها، چنان‌که [[امام‌خمینی]] اشاره کرده‌است، ایجاد تردید در احکام ضروری اسلام درباره خانواده بود. ایشان در فروردین ۱۳۴۳ با طرح قانون خانواده که در آن رژیم مطرح شد، مخالفت کرد.
امام‌خمینی برای خانواده خود یک الگوی تربیتی بود و حالات و رفتار ایشان در خانه بهترین مربی برای اعضای خانواده به حساب می‌آمد. رفتار ایشان با خانواده و مسائل آن، بر اساس حرمت‌گذاری و شخصیت‌دادن به افراد بود.


== تعریف ==
== تعریف ==
خط ۱۳۵: خط ۱۴۷:
[[رده:مقاله‌های جلد پنجم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های جلد پنجم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:مفاهیم اجتماعی]]
[[رده:مفاهیم اجتماعی]]
[[رده:سبک زندگی امام خمینی]]
[[رده:سبک زندگی امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۴٬۷۲۱

ویرایش