سیداسدالله مدنی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۰: خط ۳۰:
|امضا          =
|امضا          =
}}
}}
'''سیداسدالله مدنی''' [[فقیه]] مبارز، شاگرد [[امام‌خمینی]]، استاد اخلاق، [[امامان جمعه منصوب امام‌خمینی|امام‌جمعه]]، عضو [[مجلس خبرگان رهبری]] و [[شهید محراب]].
'''سیداسدالله مدنی''' فقیه مبارز، شاگرد [[امام‌خمینی]]، استاد اخلاق، [[امامان جمعه منصوب امام‌خمینی|امام‌جمعه]]، عضو [[مجلس خبرگان رهبری]] و [[شهید محراب]].


سیداسدالله مدنی در سال ۱۲۹۳ در توابع تبریز متولد شد و تحصیلات حوزوی خود را در مدرسه طالبیه تبریز و [[حوزه علمیه قم]] و [[حوزه علمیه نجف|نجف اشرف]] سپری کرد. او در حوزه علمیه قم در درس‌­های، [[فلسفه]]، [[عرفان]] و [[اخلاق]] امام‌­خمینی شرکت می­کرد.


سیداسدالله مدنی در سال ۱۲۹۳ در توابع تبریز متولد شد و تحصیلات حوزوی خود را در مدرسه طالبیه تبریز و [[حوزه علمیه قم]] و نجف اشرف سپری کرد. او در حوزه علمیه قم در درس‌­های، [[فلسفه]]، [[عرفان]] و [[اخلاق]] امام‌­خمینی شرکت می­کرد.
مدنی با [[سید ابوالقاسم کاشانی|سیدابوالقاسم کاشانی]] و [[سیدمجتبی نواب صفوی]] رابطه صمیمانه داشت و بخشی از هزینه مبارزات نواب صفوی را با فروختن کتاب­‌های خود تهیه کرد.


مدنی با [[سید ابوالقاسم کاشانی|سیدابوالقاسم کاشانی]] و سیدمجتبی نواب صفوی رابطه صمیمانه داشت و بخشی از هزینه مبارزات نواب صفوی را با فروختن کتاب­‌های خود تهیه کرد.
با حضور امام­‌خمینی در نجف، مدنی در [[نماز جماعت]] ایشان شرکت می­‌کرد و در غیاب ایشان به جایشان اقامه جماعت می‌­کرد و در نجف از حواریون امام­‌خمینی به حساب می‌­آمد. او به صورت مداوم در درس امام­‌خمینی نیز شرکت می‌­کرد. او از دهه چهل در همدان حضور تبلیغی داشت و از سال ۱۳۵۰ به دستور امام‌­خمینی برای ترویج و تدریس در حوزه علمیه خرم­‌آباد، در خرم­‌آباد نیز حضور داشت.


با حضور امام­‌خمینی در نجف، مدنی در نماز جماعت ایشان شرکت می­‌کرد و در غیاب ایشان به جایشان اقامه جماعت می‌­کرد و در نجف از حواریون امام­‌خمینی به حساب می‌­آمد. او به صورت مداوم در درس امام­‌خمینی نیز شرکت می‌­کرد. او از دهه چهل در همدان حضور تبلیغی داشت و از سال ۱۳۵۰ به دستور امام‌­خمینی برای ترویج و تدریس در حوزه علمیه خرم­‌آباد، در خرم­‌آباد نیز حضور داشت.
مدنی که مروج [[مرجعیت امام‌خمینی|مرجعیت امام‌­خمینی]] و اهل مبارزه بود، دستگیر و به شهرهای مختلف تبعید شد و در ایام اوج مبارزات [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] به قم برگشت و برای کنترل اوضاع همدان در همدان مستقر شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از طرف مردم استان همدان به نمایندگی در [[مجلس خبرگان قانون اساسی]] انتخاب شد. او در سال ۱۳۵۸ با حکم امام‌خمینی به عنوان امام جمعه تبریز منصوب شد.


مدنی که مروج [[مرجعیت]] امام‌­خمینی و اهل مبارزه بود، دستگیر و به شهرهای مختلف تبعید شد و در ایام اوج مبارزات [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] به قم برگشت و برای کنترل اوضاع همدان در همدان مستقر شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از طرف مردم استان همدان به نمایندگی در مجلس خبرگان قانون اساسی انتخاب شد. او در سال ۱۳۵۸ با حکم امام خمینی به عنوان امام جمعه تبریز منصوب شد.
سیداسدالله مدنی سرانجام روز جمعه بیستم شهریور ۱۳۶۰ و در مراسم نماز جمعه به دست یکی از اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] به شهادت رسید. امام­‌خمینی در پیام تسلیت خود مدنی را عالم عادل عالیقدر، معلم اخلاق و معنویات و شهید عظیم‌الشأن شمرد.
 
سیداسدالله مدنی سرانجام روز جمعه بیستم شهریور ۱۳۶۰ و در مراسم نماز جمعه به دست یکی از اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] به شهادت رسید. امام­‌خمینی در پیام تسلیت خود مدنی را عالم عادل عالیقدر، معلم اخلاق و معنویات و شهید عظيم الشأن شمرد.


== زندگی‌نامه و تحصیلات ==
== زندگی‌نامه و تحصیلات ==
خط ۱۱۰: خط ۱۰۹:
[[رده:مبارزان علیه رژیم پهلوی]]
[[رده:مبارزان علیه رژیم پهلوی]]
{{شاگردان امام‌خمینی}}
{{شاگردان امام‌خمینی}}
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۴٬۷۲۱

ویرایش