محمدعلی اراکی: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۳۶۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۱: خط ۳۱:
}}
}}
'''محمدعلی اراکی'''، دوست دیرین [[امام‌خمینی]] و [[مرجعیت|مرجع تقلید]].
'''محمدعلی اراکی'''، دوست دیرین [[امام‌خمینی]] و [[مرجعیت|مرجع تقلید]].
محمدعلی اراکی، از فقهای بزرگ و از مراجع تقلید، در سال 1373ش در شهر اراک به دنیا آمد. و پس از دوره مکتب خانه، تحصیلات حوزوی خود را در اراک انجام داد و مقدمات تا خارج را از محضر اساتید از جمله [[سیدمحمدتقی خوانساری]] استفاده کرد.
اراکی با شرکت در درس [[عبدالکریم حائری یزدی|عبدالکریم حائری]] در حوزه علمیه اراک و سپس دوره پانزده ساله زعامتشان در [[حوزه علمیه قم]]، بیشترین مدت شاگردی را نزد او داشته است. او در دوران [[مرجعیت]] [[سیدحسین بروجردی]] جزو اساتید و فقهای بزرگ حوزه علمیه قم بود که در تربیت شاگردان کوشا بوده است.
اراکی ده‌ها سال در مسجد امام حسن عسکری، مدرسه فیضیه و حرم فاطمه معصومه(س) امامت جماعت می‌کرد، چنانکه نخست به جای سیدمحمدتقی خوانساری و پس از او خود، در قم [[نماز جمعه]] را اقامه می‌کرد. ارتباط و علاقه ویژه‌ای میان اراکی و امام‌خمینی وجود داشت و او در آغاز انتقال حضرت امام به نجف به عراق سفر کرد و در نجف میهمان امام بود و امام پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] و بازگشت به قم به منزل اراکی رفت. اراکی پس از [[ارتحال امام‌خمینی|رحلت امام]] به عنوان مرجع تقلید معرفی شد و عموم مقلیدن امام مقلد او شدند و پس از رحلت [[سید محمدرضا گلپایگانی|سیدمحمدرضا گلپایگانی]] مرجع یگانه [[شیعه|شیعیان]] جهان شد.
او که پس از یکصد سال زندگی در هشتم آذر 1373 درگذشت، کتاب‌های متعددی از خود باقی گذاشته است. بیع، خیارات، نکاح، طهارت، تقریرات درس عبدالکریم حائری به قلم او می‌باشد.


== ولادت ==
== ولادت ==
خط ۱۰۵: خط ۱۱۴:
[[رده:استادان امام‌خمینی]]
[[رده:استادان امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های دارای ناوبری]]
[[رده:مقاله‌های دارای ناوبری]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]