ویکی امام خمینی:نوشتار پیشنهادی/۲۰۲۳/۳۴

نسخهٔ تاریخ ‏۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۱۲:۲۰ توسط Salehi (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «چپ|250px کتابشناسی‌های امام خمینی، معرفی مأخذشناسی‌های آثار و اندیشه امام‌خمینی. ویژگی‌های فردی و اجتماعی امام‌خمینی و نقش ایشان در تأسیس حکومت دینی، ب...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
کتاب‌شناسی‌های امام‌خمینی.jpg

کتابشناسی‌های امام خمینی، معرفی مأخذشناسی‌های آثار و اندیشه امام‌خمینی.

ویژگی‌های فردی و اجتماعی امام‌خمینی و نقش ایشان در تأسیس حکومت دینی، باعث شده در داخل و خارج کشور، آثار فراوانی درباره ایشان نگاشته شود. برای اطلاع‌‏رسانی بهینه درباره این منابع نیز تاکنون کتاب‌شناسی‌های گوناگونی تهیه شده است؛ قدیمی‌‏ترین مأخذشناسی، مربوط به حدود سال ۱۳۱۰ است که چهار اثر امام‌خمینی را معرفی کرده است.

منابع معرفی‌شده در هر کتاب‌شناسی، به‌‌گونه‌‏ای خاص تنظیم شده است. برخی شاخصه‏‌هایی که دراین‌باره به آنها توجه شده است، عبارت‌اند از:

  • زبان: بیشتر کتاب‌شناسی‌ها به زبان فارسی و در ایران تهیه شده‌اند؛ برخی کتاب‌شناسی‌ها به معرفی کتاب‌ها، مقاله‏‌ها و پایان‏‌نامه‏‌های به زبان غیر فارسی نیز پرداخته‏‌اند.
  • نسبت منابع با امام‌خمینی: از این جهت، کتاب‌شناسی‌ها سه دسته‏‌اند: برخی آثار امام‌خمینی، برخی آثار درباره ایشان و برخی هر کدام از این دو دسته را جدا آورده‏‌اند.
  • موضوع: کتاب‌شناسی‌های گستره موضوعی متنوعی را دربرمی‏‌گیرند: تک‌موضوعی، چندموضوعی و عمومی.

کتاب‌شناسی‌های انجام‌شده از نظر شیوه اطلاع‌‏رسانی نیز چند دسته‌اند: برخی تنها به بیان عنوان کتاب‌های امام‌خمینی پرداخته، دسته دیگر به صورت معرفی اجمالی مشخصات نشر است و دسته سوم نیز به صورت وصفی است.

منابع معرفی‌شده در کتاب‌شناسی‌های امام‌خمینی چند دسته‌اند: برخی به معرفی کتاب، مقاله و گفت‌وگو پرداخته‌اند. برخی به معرفی مقالات یا پایان‌‏نامه‏‌ها بسنده کرده‌‏اند. بعضی نیز معرفی سخنرانی‌ها، تقریرات، همایش‌ها و یا امام‌خمینی در دایرة‌المعارف‏‌های غربی را برعهده گرفته‌‏اند.