کتاب بانگ آزادی: تفاوت میان نسخه‌ها

ابرابزار
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر = | نام عنوان =بانگ آزادی | نام‌های دیگر = | نام‌کتاب‌به‌فارسی = | نویسنده = | مترجم = | ترجمه‌به‌دیگرزبان‌ها = | تاریخ نگارش = | موضوع =سخنرانی‌های امام‌خمینی | سبک = | زبان = | ویراستار = | به تصحیح = | به کوشش =مؤسسه تنظیم...» ایجاد کرد)
 
(ابرابزار)
خط ۲۹: خط ۲۹:
| وبسایت ناشر =
| وبسایت ناشر =
| مشخصات نشر =
| مشخصات نشر =
}}'''کتاب بانگ آزادی'''، کتاب فهرست راهنمای نوار سخنرانی‌های [[امام‌خمینی]] از سال ۱۳۴۲ ـ ۱۳۶۸؛ فارسی.
}}'''کتاب بانگ آزادی'''، کتاب فهرست راهنمای نوار سخنرانی‌های [[امام‌خمینی]] از سال ۱۳۴۲–۱۳۶۸؛ فارسی.


==اهتمام به سخنرانی‌های امام==
== اهتمام به سخنرانی‌های امام ==
امام‌خمینی افزون بر تدریس برای طلاب و روحانیان، در فرصت‌های مناسب برای عموم مردم یا قشرهای خاصی از آنان سخنرانی کرده‌است. با توجه به اهتمامی که به سخنرانی‌های ایشان بوده، با وجود اختناق و کمبود امکانات در دوره [[رژیم پهلوی]]، بخشی از نوار سخنرانی‌های ایشان در این دوره و نیز همه آنها پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی]] ضبط و نگهداری شده‌است. این سخنرانی‌ها با توجه به اقتضائات زمانی و مکانی، و صنفی‌بودن حاضران، از موضوعات مختلفی برخوردارند و در سال‌های ۱۳۴۲–۱۳۶۸ ایراد شده‌اند.


امام‌خمینی افزون بر تدریس برای طلاب و روحانیان، در فرصت‌های مناسب برای عموم مردم یا قشرهای خاصی از آنان سخنرانی کرده است. با توجه به اهتمامی که به سخنرانی‌های ایشان بوده، با وجود اختناق و کمبود امکانات در دوره [[رژیم پهلوی]]، بخشی از نوار سخنرانی‌های ایشان‌ در این دوره و نیز همه آنها پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی]] ضبط و نگهداری شده‌ است. این سخنرانی‌ها با توجه به اقتضائات زمانی و مکانی، و صنفی‌بودن حاضران، از موضوعات مختلفی برخوردارند و در سال‌های ۱۳۴۲ ـ ۱۳۶۸ ایراد شده‌اند.
== محتوای کتاب ==
کتاب بانگ آزادی به معرفی ۹۱۵ نوار از مجموع نوارهای سخنرانی امام‌خمینی می‌پردازد و برای آسان‌سازی دستیابی پژوهشگران به محور سخنان، در شناسه هر یک از نوارها، به تاریخ، مدت، محل ایراد سخن، مناسبت، موضوع، صنف حضار و محور سخنرانی اشاره شده‌است. بنابر گزارش کتاب، بخشی از نوارها، صوتی و برخی دیگر نوارهای صوتی ـ تصویری هستند.


==محتوای کتاب==
نوارهای سال‌های ۱۳۴۲–۱۳۵۸ عمدتاً تصویری نیستند و نخستین نوار تصویری که معرفی شده، مربوط به سخنرانی امام‌خمینی در [[نجف اشرف]]، مسجد شیخ انصاری به مناسبت سالروز [[قیام ۱۵ خرداد]] ۱۳۴۲ می‌باشد که در سال ۱۳۵۷ ایراد شده‌است.<ref>مؤسسه تنظیم، سخنرانی، ش۱۳.</ref> در میان نوارهای یادشده، تنها دوازده نوار مربوط به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است که شش نوار، از سال‌های ۱۳۴۲–۱۳۴۳ و شش نوار دیگر مربوط به سال‌های ۱۳۵۰–۱۳۵۶ است.


کتاب بانگ آزادی به معرفی ۹۱۵ نوار از مجموع نوارهای سخنرانی امام‌خمینی می‌پردازد و برای آسان‌سازی دستیابی پژوهشگران به محور سخنان، در شناسه هر یک از نوارها، به تاریخ، مدت، محل ایراد سخن، مناسبت، موضوع، صنف حضار و محور سخنرانی اشاره شده است. بنابر گزارش کتاب، بخشی از نوارها، صوتی و برخی دیگر نوارهای صوتی ـ تصویری هستند.
تاریخ نخستین سخنرانی در این مجموعه، دوازدهم اردیبهشت ۱۳۴۲ است که به مناسبت آغاز [[درس خارج]] پس از چهلم [[حادثه مدرسه فیضیه]] ایراد شده‌است و آخرین سخنرانی مربوط به اول فروردین ۱۳۶۸ به مناسبت آغاز سال نو در [[ایران]] است. این نوارها که در کتاب بانگ آزادی اطلاعات مفیدی دربارهٔ آنها آمده‌است، در بایگانی [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] نگهداری می‌شوند و متن نوشتاری آنها در چند مجموعه، ازجمله [[صحیفه امام]] منتشر شده‌است.


نوارهای سال‌های ۱۳۴۲ ـ ۱۳۵۸ عمدتاً تصویری نیستند و نخستین نوار تصویری که معرفی شده، مربوط به سخنرانی امام‌خمینی در [[نجف اشرف]]، مسجد شیخ انصاری به مناسبت سالروز [[قیام ۱۵ خرداد]] ۱۳۴۲ می‌باشد که در سال ۱۳۵۷ ایراد شده است. <ref>مؤسسه تنظیم، سخنرانی، ش۱۳.</ref> در میان نوارهای یادشده، تنها دوازده نوار مربوط به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است که شش نوار، از سال‌های ۱۳۴۲ ـ ۱۳۴۳ و شش نوار دیگر مربوط به سال‌های ۱۳۵۰ ـ ۱۳۵۶ است.
== فرق بانگ آزادی با صحیفه امام ==
از مقایسه بانگ آزادی با صحیفه امام، روشن می‌شود شماری از سخنرانی‌ها در صحیفه امام ثبت شده، ولی به علت در دست‌نبودن نوار آنها در بانگ آزادی معرفی نشده‌اند؛ برای نمونه می‌توان به سخنرانی ۲۳ آبان ۱۳۴۴<ref>امام‌خمینی، صحیفه، ۲/۲۹.</ref> و سخنرانی دوم دی ۱۳۵۰<ref>امام‌خمینی، صحیفه، ۲/۴۰۵.</ref> اشاره کرد. یکی دیگر از موارد اختلاف، گزارش بعضی روزهاست که امام‌خمینی در آنها بیش از یک سخنرانی داشته، برای نمونه در ۲۶ شهریور ۱۳۵۸ در بانگ آزادی سه سخنرانی گزارش شده<ref>مؤسسه تنظیم، سخنرانی، ش ۴۲۴–۴۲۶.</ref> اما در صحیفه امام چهار سخنرانی آمده‌است.<ref>امام‌خمینی، صحیفه، ۱۰/۱–۲۵.</ref> در مجموعه‌های صحیفه امام و کوثر، افزون بر استفاده از منابع مکتوب و منتشرشده و تحقیقات کتابخانه‌ای، به‌طور مستقیم از نوارها نیز استفاده شده‌است. {{ببینید|متن=ببینید| صحیفه امام| کوثر}}


تاریخ نخستین سخنرانی در این مجموعه، دوازدهم اردیبهشت ۱۳۴۲ است که به مناسبت آغاز [[درس خارج]] پس از چهلم [[حادثه مدرسه فیضیه]] ایراد شده است و آخرین سخنرانی مربوط به اول فروردین ۱۳۶۸ به مناسبت آغاز سال نو در [[ایران]] است. این نوارها که در کتاب بانگ آزادی اطلاعات مفیدی درباره آنها آمده است، در بایگانی [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] نگهداری می‌شوند و متن نوشتاری آنها در چند مجموعه، ازجمله [[صحیفه امام]] منتشر شده است.
== چاپ ==
برای نخستین بار انتشارات [[صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران]] در سال ۱۳۶۴، فهرست ۴۰۱ نوار را از سال ۱۳۴۱–۱۳۶۲ با عنوان «فهرست سخنرانی‌های امام در آرشیوهای صدا و سیما» منتشر کرده‌است؛ اما مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی در سال ۱۳۷۶ کتاب «بانگ آزادی» را به صورت کامل‌تر در ۳۷۲ صفحه منتشر ساخت و در سال ۱۳۷۹ بازچاپ شد؛ با این فرق که بانگ آزادی از سال ۱۳۴۲ آغاز شده و فهرست دیگر از سال ۱۳۴۱.


==فرق بانگ آزادی با صحیفه امام==
== پانویس ==
{{پانویس}}


از مقایسه بانگ آزادی با صحیفه امام، روشن می‌شود شماری از سخنرانی‌ها در صحیفه امام ثبت شده، ولی به علت در دست‌نبودن نوار آنها در بانگ آزادی معرفی نشده‌اند؛ برای نمونه می‌توان به سخنرانی ۲۳ آبان ۱۳۴۴ <ref>امام‌خمینی، صحیفه، ۲/۲۹.</ref> و سخنرانی دوم دی ۱۳۵۰ <ref>امام‌خمینی، صحیفه، ۲/۴۰۵.</ref> اشاره کرد. یکی دیگر از موارد اختلاف، گزارش بعضی روزهاست که امام‌خمینی در آنها بیش از یک سخنرانی داشته، برای نمونه در ۲۶ شهریور ۱۳۵۸ در بانگ آزادی سه سخنرانی گزارش شده <ref>مؤسسه تنظیم، سخنرانی، ش ۴۲۴ ـ ۴۲۶.</ref> اما در صحیفه امام چهار سخنرانی آمده است. <ref>امام‌خمینی، صحیفه، ۱۰/۱ ـ ۲۵.</ref> در مجموعه‌های صحیفه امام و کوثر، افزون بر استفاده از منابع مکتوب و منتشرشده و تحقیقات کتابخانه‌ای، به طور مستقیم از نوارها نیز استفاده شده است. {{ببینید|متن=ببینید| صحیفه امام| کوثر}}
== منابع ==
 
==چاپ==
 
برای نخستین بار انتشارات [[صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران]] در سال ۱۳۶۴، فهرست ۴۰۱ نوار را از سال ۱۳۴۱ ـ ۱۳۶۲ با عنوان «فهرست سخنرانی‌های امام در آرشیوهای صدا و سیما» منتشر کرده است؛ اما مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی در سال ۱۳۷۶ کتاب «بانگ آزادی» را به صورت کامل‌تر در ۳۷۲ صفحه منتشر ساخت و در سال ۱۳۷۹ بازچاپ شد؛ با این فرق که بانگ آزادی از سال ۱۳۴۲ آغاز شده و فهرست دیگر از سال ۱۳۴۱.
==پانویس==
{{پانویس}}
==منابع==
{{منابع}}
{{منابع}}
* امام‌خمینی، سیدروح‌الله، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ پنجم، ۱۳۸۹ش.
* امام‌خمینی، سیدروح‌الله، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ پنجم، ۱۳۸۹ش.
* سروش، فهرست سخنرانی‏های امام در آرشیوهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، تهران، انتشارات صدا وسیما، چاپ اول، ۱۳۶۴ش.
* سروش، فهرست سخنرانی‌های امام در آرشیوهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، تهران، انتشارات صدا وسیما، چاپ اول، ۱۳۶۴ش.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، بانگ آزادی، فهرست نوار سخنرانی‌های حضرت امام‌خمینی، تهران، چاپ اول، ۱۳۷۶ش.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، بانگ آزادی، فهرست نوار سخنرانی‌های حضرت امام‌خمینی، تهران، چاپ اول، ۱۳۷۶ش.


{{پایان}}
{{پایان}}
==پیوند به بیرون==
 
محمد مرادی، «ک[https://books.khomeini.ir/books/10002/579/ تاب بانگ آزادی]»، دانشنامه امام خمینی، ج۲، ص۵۷۹-۵۸۰.
== پیوند به بیرون ==
محمد مرادی، «ک[https://books.khomeini.ir/books/10002/579/ تاب بانگ آزادی]»، دانشنامه امام خمینی، ج۲، ص۵۷۹–۵۸۰.
[[رده:مقاله‌های آماده ارزیابی]]
[[رده:مقاله‌های آماده ارزیابی]]
confirmed، templateeditor
۶۲۹

ویرایش