پرش به محتوا

تقوا: تفاوت میان نسخه‌ها

۵۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۳۰ بهمن ۱۴۰۱
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح ارقام)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''تقوا'''، حفظ [[نفس]] از مخالفت حق و محافظت آن بر حدود الهی.
'''تقوا'''، حفظ [[نفس]] از مخالفت حق و محافظت آن بر حدود الهی.


تقوا؛ اطاعت اوامر و پرهیز از [[نواهی الهی]] و حفظ نفس از بیم خشم خدا است. امام‌خمینی تقوا را حفظ نفس از مخالفت اوامر و نواهی حق، همراه با ترک امور مشتبه می‌داند.
تقوا؛ اطاعت اوامر و پرهیز از نواهی الهی و حفظ نفس از بیم خشم خدا است. [[امام‌خمینی]] تقوا را حفظ نفس از مخالفت اوامر و نواهی حق، همراه با ترک امور مشتبه می‌داند.


امام‌خمینی تقوا را مقدمه سیر و سلوک می‌داند و قائل است دستیابی به ملکه تقوا در آغاز سخت و سپس لذت روحانی می‌شود. ایشان حقیقت تقوا را ترک خودبینی و [[خودخواهی]] می‌داند و آن را مقدمه وصول به مقامات می‌شمارد.  
امام‌خمینی تقوا را مقدمه سیر و سلوک می‌داند و قائل است دستیابی به ملکه تقوا در آغاز سخت و سپس لذت روحانی می‌شود. ایشان حقیقت تقوا را ترک خودبینی و [[خودخواهی]] می‌داند و آن را مقدمه وصول به [[مقامات عرفانی|مقامات]] می‌شمارد.  


امام‌خمینی مراتبی برای تقوا چون؛ تقوای عامه، خاصه، و واصلان برشمرده و به اعتبار مراتب بطونی انسان، مراتبی برای تقوا چون؛ تقوای ظاهر، باطن، عقل و تقوای اولیای خالص برمی‌شمارد و به اعتبار متعلق، تقوا را به [[تقوای سیاسی]]، مادی و معنوی تقسیم می‌کند.
امام‌خمینی مراتبی برای تقوا چون؛ تقوای عامه، خاصه، و واصلان برشمرده و به اعتبار مراتب بطونی انسان، مراتبی برای تقوا چون؛ تقوای ظاهر، باطن، عقل و تقوای اولیای خالص برمی‌شمارد و به اعتبار متعلق، تقوا را به تقوای سیاسی، مادی و معنوی تقسیم می‌کند.


امام‌خمینی ورع را نیز به معنای شدت تقوا و کمال پرهیزکاری دانسته و برای ورع مراتبی چون؛ ورع عامه، خاصه و اولیا برمی‌شمارد.
امام‌خمینی ورع را نیز به معنای شدت تقوا و کمال پرهیزکاری دانسته و برای ورع مراتبی چون؛ ورع عامه، خاصه و اولیا برمی‌شمارد.


ایشان، ایمان به خدا و یقین به آثار گناه و ثواب را از اسباب تقوا می‌داند و کوچک‌شمردن گناه و تکبر در برابر دستورهای الهی را از جمله موانع تقوا برمی‌شمارد. و برای تقوای آثاری چون؛ پاک‌شدن نفس از کدورت‌ها، تقویت اراده و قبولی عبادت قائل است.
ایشان، ایمان به خدا و یقین به آثار [[گناه]] و [[ثواب و عقاب|ثواب]] را از اسباب تقوا می‌داند و کوچک‌شمردن گناه و [[تکبر]] در برابر دستورهای الهی را از جمله موانع تقوا برمی‌شمارد. و برای تقوای آثاری چون؛ پاک‌شدن نفس از کدورت‌ها، تقویت اراده و قبولی عبادت قائل است.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
۲۱٬۱۴۹

ویرایش