پرش به محتوا

اسم اعظم: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۱۹۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۰ اسفند ۱۴۰۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''اسم اعظم'''، اسم جامع همه [[اسمای الهی]].
'''اسم اعظم'''، اسم جامع همه [[اسمای الهی]].
اسم اعظم وصف برترین اسم خداوند است که تنها بندگان خاص از آن اطلاع دارند. اسم اعظم در مباحث عرفانی جایگاه مهمی دارد به مسائلی چون [[اسماء و صفات]] [[انسان کامل]]، فیض اقدس و فیض مقدس مرتبط است. اسم اعظم نزد اهل معرفت کلید همه مشکلات عالم است که با استمداد از آن، هر مقصودی برآورده می‌شود.
امام‌ خمینی در کتاب [[شرح دعاءالسحر (کتاب)|شرح دعاء السحر]] به ‌تفصیل از اسم اعظم بحث کرده و با استناد به برخی روایات و ادعیه به بیان ماهیت و مصادیق عینی آن پرداخته و بر این باور است که اسم اعظم نخستین حضرتی است که از مقام [[فیض اقدس و مقدس|فیض اقدس]] ظهور یافته است. ایشان برای اسم اعظم، تقسیمی بدیع کرده‌ است و معتقد است در سه مرتبه مقام الوهیت، عالم خارج و مرتبه ‌لفظ، اسم اعظم حقیقتی متناسب با آن مرتبه‌ها دارد.
به اعتقاد امام‌ خمینی، آنچه از الفاظ اسم اعظم در کلمات [[عرفا|عارفان]] ذکر شده، بر اساس روایات نبوی یا کشف ریاضت‌های عارفان است و علم این الفاظ در [[شریعت، طریقت و حقیقت|شریعت]] از عموم مردم پنهان نگاه داشته شده و تنها نزد اولیا و علمای راسخین است. امام‌ خمینی بر این باور است که اسم اعظم، هفتاد و سه حرف بود و آصف برخیا تنها با اطلاع بر یک حرف آن توانست تخت بلقیس را احضار کند، اما [[اهل بیت(ع)|اهل‌بیت (ع)]] هفتاد و دو حرف آن را می‌دانند و یک حرف آن مستأثر بوده و در عالم غیب حق تعالی پنهان می‌باشد.


== مقدمه ==
== مقدمه ==
خط ۱۰۹: خط ۱۱۶:
[[رده:عرفان]]
[[رده:عرفان]]
[[رده:اندیشه‌های امام‌خمینی]]
[[رده:اندیشه‌های امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]