پرش به محتوا

حجاب و نگاه: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۲۵۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۴ اسفند ۱۴۰۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''حجاب و نگاه'''، بررسی [[حکم شرعی]] پوشش [[زن]] و مرد، نگاه و لمس و ابعاد اجتماعی آن.
'''حجاب و نگاه'''، بررسی [[حکم شرعی]] پوشش [[زن]] و مرد، نگاه و لمس و ابعاد اجتماعی آن.
[[امام‌خمینی]]، حجاب را برای زنان مسلمان واجب دانسته و لمس و نگاه به بدن نامحرم را برای آنان حرام می‌داند.
لزوم حجاب به دو دسته تقسیم شده‌است: پوشش و حجابی است که به خودی خود واجب است و پوششی که مخصوص برخی حالات، مانند [[نماز]] است.
امام‌خمینی، پوشش تمام بدن زن به‌جز گردی صورت و کف دست‌ها را تا مچ واجب دانسته‌ و در حالت نماز، افزون بر مواضع یادشده، پوشاندن پاها تا مچ را نیز واجب نمی‌داند.
امام‌خمینی، درباره نگاه‌کردن مردها به صورت و دست‌ها تا مچ، نخست بر این نظر بود که چه با قصد لذت و چه بدون آن، نگاه‌کردن جایز نیست؛ اما بعدها نظر ایشان تغییر کرد و نگاه بدون قصد لذت را جایز شمرد.
در مواردی نگاه و لمس نامحرم مجاز است، ازجمله: شخصی که قصد [[ازدواج]] دارد می‌تواند به همه بدن زن بجز عورتین او نگاه کند. نگاه‌کردن به زن‌های روستایی که خود را کامل نمی‌پوشانند، امام‌خمینی زنان بدحجاب و بی‌حجاب را ملحق به زنان روستایی کرده‌است، و نگاه و لمس در حال ضرورت مانند معالجه.
امام‌خمینی، در مسئله رعایت مقدار حجاب واجب، رضایت والدین را معتبر ندانسته و درباره نوع پوشش، لباس و رنگ خاصی معیّن نمی‌کرد و به چادر به عنوان پوششی بهتر توصیه می‌کرد.
نخستین موضع‌گیری سیاسی ـ اجتماعی امام‌خمینی درباره مسئله حجاب اسلامی، به بیان صریح ایشان در برابر اقدام [[رضاشاه]] پهلوی در سال ۱۳۱۴ در اجرای قانون [[کشف حجاب]] بازمی‌گردد.


== واژه‌شناسی ==
== واژه‌شناسی ==
خط ۱۱۳: خط ۱۲۸:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:فقه]]
[[رده:فقه]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]