پرش به محتوا

پیامبران(ع): تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۷۲۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''پیامبران(ع)'''، فرستادگان [[خداوند]] از میان مردم، با هدف [[هدایت]] بشر به سعادت [[دنیا و آخرت]].
'''پیامبران(ع)'''، فرستادگان [[خداوند]] از میان مردم، با هدف [[هدایت]] بشر به سعادت [[دنیا و آخرت]].
درباره «نبوت عامه» یعنی اصل [[نبوت]] و فرستاده‌شدن رسولانی از طرف خدا، همه ادیان آسمانی هم نظرند. اثبات نبوت عامه تنها با دلیل عقلی ممکن است؛ اما «نبوت خاصه» یعنی نبوت شخص خاص با [[معجزه]] یا خبر پیامبر پیشین اثبات می‌شود.
امام‌خمینی اعتقاد به نبوت را از اصول دین و آن را از شروط مسلمانی شمرده‌است و حقیقت نبوت را کشف و بسط حقایق هستی دانسته و [[پیامبر اکرم(ص)]] را دارای نبوت تشریعیه و جامع [[اسما و صفات]] و کامل‌ترینِ نبوت‌ها دانسته‌است که با نبوت ایشان تعلیماتِ همه پیامبران بر انسان‌ها عرضه شد و با [[قرآن]]، قوانین جامع الهی در اختیار عالمیان قرار گرفت.
امام‌خمینی در [[تألیفات و آثار امام‌خمینی|آثار]] خود از پیامبران اولوالعزم و شماری دیگر از پیامبران نام برده‌است. اما به پیامبران اولوالعزم عنایت ویژه‌ای نشان داده‌است.‌
از نظر امام‌خمینی مهم‌ترین برنامه‌های پیامبران(ع) عبارت‌اند از: دعوت به [[توحید (فلسفه و کلام)|توحید]]، تعلیم و تربیت و عدالت‌خواهی، و برخی از ویژگی‌های پیامبران عبارتند از: [[عصمت]]، اعجاز، [[صبر]] و [[ساده‌زیستی]].
از نگاه امام‌خمینی، انبیا با جان و دل مردم کار دارند و آنان را از درون هدایت می‌کنند؛ از این‌رو پیامبران در آغاز دعوت با زبانی نرم به اصلاح مردم دست می‌زدند و دل‌های آنان را با اخلاق کریمانه، نرم می‌کردند و در صورت درمان‌نشدن فساد با نصیحت، از شمشیر نیز استفاده می‌کردند.
امام‌خمینی قائل است؛ پیامبران(ع) برای تأمین [[سعادت و شقاوت|سعادت]] بشر فرستاده شده‌اند، و بر همه واجب است از دستورهای آنان اطاعت کنند. روحانیان نیز وظیفه دارند مروج تعلیمات پیامبران باشند و همانند آنان، در امور سیاسی وارد شوند و در برابر ظلم بایستند.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
خط ۱۴۸: خط ۱۶۱:
[[رده:مقاله‌های جلد سوم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های جلد سوم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:شخصیت‌ها]]
[[رده:شخصیت‌ها]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]