پرش به محتوا

اجداد امام‌خمینی: تفاوت میان نسخه‌ها

۴٬۶۹۸ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''اجداد امام‌خمینی'''، سلسله اجداد پدری و مادری [[امام‌خمینی]] و شرح احوال آنان.
'''اجداد امام‌خمینی'''، سلسله اجداد پدری و مادری [[امام‌خمینی]] و شرح احوال آنان.
نسب نیاکان امام‌خمینی به [[امام‌کاظم(ع)|امام‌موسی کاظم(ع)]] می‌رسد و بیشتر آنان از مردان فاضل و مبلغ دین بوده و شماری از آنان در این راه به [[شهادت]] رسیده‌اند.
پدر امام‌خمینی، سیدمصطفی فرزند سیداحمد در ۲۹ رجب ۱۲۷۸ق/ ۲۹ بهمن ۱۲۴۱ش در [[خمین]] متولد شد. وی برای ارائه اصلاحاتی در امور منطقه به دیدار والی اراک می‌رفت که در میان راه به دست خان‌های ستمکار خمین به شهادت رسید.
سیداحمد فرزند سیددین‌علی‌شاه: متولد کشمیر هند و عالم دینی بوده‌است. وی به قصد زیارت به کربلا و نجف رفت و در آنجا با یوسف‌خان از اهالی روستای فرفهان در نزدیکی خمین، آشنا شد. سیداحمد با سکینه‌خانم، خواهر یوسف‌خان، ازدواج کرد سیداحمد در خمین درگذشت و پیکرش در کربلا دفن شد.
سیددین‌علی‌شاه فرزند سیدصفدر: وی به همراه پدر از دولت‌آباد هند به لکهنو رفت و در غائله فرقه‌گرایان علیه [[شیعه|شیعیان]] سرینگر زخمی شد و پس از بازگشت به لکهنو درگذشت و در کوله‌گنج دفن شد.
سیدصفدر فرزند سیدامیرالدین: وی از طب سررشته داشت و از دولت‌آباد به لکنهو هجرت کرد.
سیدامیرالدین فرزند سیدحسین: عالمی دینی بوده و از شعر و ادب و حکمت نیز سررشته داشته‌است.
سیدحسین فرزند سیدیحیی: وی در علم و عمل و زهد کم‌نظیر بوده‌است. وی در کشمیر در مبارزه با [[بدعت]] در دین به شهادت رسیده‌است.
سیدیحیی فرزند سیدعبدالهادی: وی نیز عالمی زاهد و باتقوا بوده‌است.
سیدعبدالهادی فرزند سیدنوروز: از مردان پارسی‌گوی روزگار خود بوده.
سیدنوروز فرزند سیدحسن: از دعوتگران به دین و مکتب [[اهل بیت(ع)]] بوده و در راه تبلیغ دین شهید شده‌است.
سیدحسن فرزند سیدعبدالغنی: در [[فلسفه|حکمت]]، [[عرفان]]، [[فقه]] و [[حدیث]] عالم بوده و در راه مکتب تشیع به شهادت رسیده‌است.
سیدعبدالغنی فرزند سیدمحمد: وی در شمار عرفا بوده‌است و به هنگام نماز شب به دست مخالفان به شهادت رسید.
سیدمحمد جبل عاملی فرزند سیدحیدر: او از سالکان باتقوا بوده و بدخواهان فرقه‌گرا او را به شهادت رساندند. وی در مالوه هند دفن شده‌است.
سیدحیدر موسوی: از عرفای برجسته دوره خود بوده‌است. وی نیز در سرینگر هند در راه تبلیغ دین به دست مخالفان به شهادت رسید و در منطقه «نمچه بل» دفن شد.
سیدحیدر موسوی صفوی نیشابوری از اعقاب سیدحمزه، فرزند امام‌موسی‌بن‌جعفر(ع) می‌باشد.
امام‌خمینی از سوی مادر نیز از خاندانی اصیل، پارسا و مردمدار بوده‌است. هاجرخانم، مادر امام‌خمینی، دختر میرزااحمد خوانساری، زنی پارسا و خانه‌دار بود. هاجرخانم در سال ۱۳۳۶ق/ ۱۲۹۷ش از دنیا رفت و در مزار امامزاده احمد در خاکفرج [[قم]] دفن شد.
میرزااحمد فرزند ملاحسین خوانساری: که در خمین متولد شد. وی پس از آموختن علوم دینی در صنف [[روحانیت]] درآمد و در سال ۱۳۱۳ق درگذشت.
ملاحسین خوانساری فرزند ملامحمداسماعیل و نواده ملاحیدر فرزند محمد است که در سال ۱۲۱۰ق از خوانسار به خمین هجرت کرده بود. وی از علمای فاضل خمین بود و در خمین درگذشت.
ملاحیدر خوانساری جد ملاحسین، از شاگردان سیدمحمدباقر میرداماد، از علمای دوره [[صفویه]] بوده‌است.


== نسب امام‌خمینی ==
== نسب امام‌خمینی ==
خط ۷۰: خط ۱۰۹:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:اجداد امام خمینی]]
[[رده:اجداد امام خمینی]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]