پرش به محتوا

امام‌هادی(ع): تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۶۶۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۳: خط ۲۳:
}}</pre>
}}</pre>
علی‌بن‌محمد، '''امام‌هادی(ع)'''، زندگی، جایگاه و نقش امام دهم(ع).
علی‌بن‌محمد، '''امام‌هادی(ع)'''، زندگی، جایگاه و نقش امام دهم(ع).
امام‌هادی(ع)، امام دهم [[شیعه|شیعیان]] و فرزند [[امام جواد(ع)|امام‌جواد(ع)]] و سمانه در نیمه ذی‌الحجه ۲۱۲ق و یا در ۲۱۴ق، در اطراف مدینه به دنیا آمد و در سوم رجب یا ۲۶ جمادی‌الاخر سال ۲۵۴ق به [[شهادت]] رسید.
جایگاه امام‌هادی(ع) چنان بود که نه تنها دوستان بلکه کارگزاران دولت بنی‌عباس نیز در برابر ایشان فروتن بودند، تا آنجاکه متوکل عباسی نیز به‌ظاهر به هنگام آوردن امام(ع) به سامرا سفارش کرد که با ایشان(ع) با احترام کامل رفتار شود.
در روزگار امام‌هادی(ع) پرسش‌ها و شبهه‌های اعتقادی بسیار بود؛ از این‌رو تبیین و تفسیر مبانی اعتقادی به‌ویژه [[توحید (فلسفه و کلام)|توحید]] از برنامه‌های ایشان بود. و به تعبیر [[امام‌خمینی]]، امام‌هادی(ع) علم و [[قدرت الهی|قدرت]] و احاطه خداوند را به همه عوالم و نسبت به همه موجودات یکسان می‌دانست. همچنین حضرت به معضلات فکری و شبهه‌های اعتقادی پاسخ می‌داد و ضمن رساله مفصلی بر اصالت [[قرآن]] تأکید و قرآن را معیار سنجش [[حدیث|روایات]] صحیح از ناصحیح اعلام کرد.
از امام‌هادی(ع) زیارت‌های گوناگونی ازجمله زیارت جامعه نقل شده است. امام‌خمینی به زیارت جامعه بسیار اهمیت داده و آن را زیارتی معتبر دانسته و از میان متون زیارتی، آن را بیش از دیگر متون می‌خواند.
در نگاه امام‌خمینی، امام‌هادی(ع) رسالت مبارزه با [[ظلم]] و برپایی [[عدالت (ابهام‌زدایی)|عدالت]] را بر دوش داشت و با [[طاغوت|طاغوت‌]]<nowiki/>های زمان خود مماشات نمی‌کرد و پیروان ایشان نیز وظیفه داشتند موضع خود در برابر حاکمان ستمکار را روشن سازند و اجازه نداشتند در تشکیلات آنان وارد شوند و تنها در صورت امکان کمک به مظلوم می‌توانستند کارگزاری حاکمان زمان خود را بپذیرند.


== معرفی ==
== معرفی ==
خط ۱۳۹: خط ۱۵۰:
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:امامان شیعه]]
[[رده:امامان شیعه]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]