پرش به محتوا

سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۱: خط ۳۱:
}}
}}
'''سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی'''، روحانی مبارز، نماینده [[امام‌خمینی]]، امام‌جمعه تبریز و [[شهید محراب]].
'''سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی'''، روحانی مبارز، نماینده [[امام‌خمینی]]، امام‌جمعه تبریز و [[شهید محراب]].
سیدمحمدعلی قاضی­ طباطبائی در فروردین 1293 در تبریز به دنیا آمد و از هفت سالگی خواندن و نوشتن و پس از آن درس­‌های حوزوی را نزد پدر و عموی خود آغاز کرد. او در سال ۱۳۱۸ به [[حوزه علمیه قم]] رفت و در درس خارج [[سیدحسین بروجردی]] و [[امام‌خمینی|امام‌­خمینی]] شرکت کرد و نیز شرح منظومه سبزواری و اسفار ملاصدرا نزد امام‌­خمینی فرا گرفت.
او در سال ۱۳۲۸ به نجف رفت و پس از از بهره از درس بزرگان نجف، در سال ۱۳۳۱ به تبریز برگشت و به تبلیغ و تدریس پرداخت. او در شانزده سالگی و در جریان قیام مردم تبریز به رهبری علماء علیه [[رضا پهلوی|رضاشاه پهلوی]]، همراه پدر خود به مدت دو ماه به تهران و یک سال در مشهد تبعید شد.
قاضي طباطبائی از سال ۱۳۴۱ همگام با مراجع و علما رقم به مبارزه علیه اقدامات ضد دینی حکومت [[محمدرضا پهلوی]] پرداخت و از حامیان و همراهان نهضت امام‌­خمینی بوده است. دستگیری‌های مکرر او را از مبارزه باز نداشت، به گونه‌ای که در سال ۱۳۴۳ مدت هشت ماه به عراق تبعید شد. او سال ۱۳۴۶ به سفر حج رفت و در راه بازگشت با سفر به عراق در نجف با امام‌­خمینی دیدار کرد و پس از بازگشت از سال ۱۳۴۷ تا تابستان ۱۳۴۸ در شهر بافت کرمان تبعید بود و پس از آن به زنجان تبعید شد.
قاضی طباطبائی پس از درگذشت [[سیدمحسن حکیم]] مروج [[مرجعیت]] امام‌­خمینی بود و با اوج­گیری مبارزات در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ او محور مبارزات در تبریز بوده است و با هجرت امام‌­خمینی به پاریس او پیام‌­های ایشان را مستقیم دریافت و در آذربایجان منتشر می‌­کرد.
رابطه میان امام‌­خمینی وقاضی­‌طباطبائی بسیار صمیمانه و خاص بوده است. قاضی‌­طباطبائی که به اتفاق [[سیداسدالله مدنی]] امام جمعه تبریز بود، در آبان 1358 به دست گروه فرقان، در سن ۶۵ سالگی به شهادت رسید و پیکرش با مشورت تلفنی با امام­‌خمینی در مسجد مقبره تبریز به خاک سپرده شد.


== زندگی‌نامه ==
== زندگی‌نامه ==
خط ۱۲۰: خط ۱۳۱:
[[رده:شخصیت‌های حوزوی]]
[[رده:شخصیت‌های حوزوی]]
{{نمایندگان امام‌خمینی}}
{{نمایندگان امام‌خمینی}}
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]