پرش به محتوا

سیدعباس مهری: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۸۰۱ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۲ تیر ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
|امضا          =
|امضا          =
}}
}}
'''سیدعباس مُهری''' روحانی مبارز و نماینده [[امام‌خمینی]] در [[کویت]].
'''سیدعباس مُهری''' روحانی مبارز و نماینده [[امام‌خمینی]] در کویت.
 
 
سیدعباس مهری در سال 1293 در شهر مهر از توابع استان فارس به دنیا آمد و دروس مقدماتی را در زادگاه خود خواند و در سال ۱۳0۹ به نجف رفت و پس از چند سال تحصیل در [[حوزه علمیه نجف]] با دعوت شیعیان کویت و اصرار استادش سیدباقر محلاتی به کویت رفت و تابعیت آن کشور را گرفت و امامت جماعت مسجد [[شیعه|شیعیان]] را برعهده گرفت.
 
او امام‌­خمینی را از طریق مبلغینی که به کویت می­رفتند شناخت و به ایشان علاقه­‌مند شد و در سفر به ایران، با اقامت سه ماهه در قم در درس ایشان شرکت کرد و علاقه بیشتری به ایشان پیدا کرد.
 
با آغاز [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت امام‌­خمینی]]، مهری نخستین روحانی خارج از ایران بود که به حمایت از رهبری ایشان اقدام کرد. پس از [[تبعید امام‌خمینی|تبعید امام‌­خمینی]] از ترکیه به عراق، مهری به دیدارشان در نجف رفت و پس از بازگشت به کویت خانه او کانون مبارزه و مرکزی برای ارتباط یاران امام‌­خمینی در ایران، [[امریکا|آمریکا]] و اروپا شد. او برای کسب راهنمایی­‌های لازم هرساله به دیدار امام در نجف می‌­رفت و در کشورهای عراق، [[عربستان سعودی]]، اردن، سوریه و [[لبنان]] ماموریت­‌هایی علیه رژیم پهلوی انجام داد.
 
با اوج‌­گیری مبارزات و محدودیت امام‌­خمینی در عراق، پسرش سیداحمد مهری دعوت نامه‌­ای برای امام‌­خمینی فرستاد و مهری تظاهراتی را برای استقبال از ایشان به راه انداخت که بی‌­سابقه بود، ولی دولت کویت از ورود امام­‌خمینی ممانعت کرد.
 
مهری پس از پیروزی انقلاب به دیدار امام‌­خمینی در تهران رفت و امام‌­خمینی ایشان را در سال ۱۳۵۸ به امامت جمعه شیعیان کویت منصوب کرد ولی دولت کویت از او سلب تابعیت کرد و زندانی شد و پس از آزادی به ایران آمد.
 
سیدعباس مهری در سال 1366 درگذشت و در حرم [[حضرت فاطمه معصومه(س)|حضرت معصومه(س)]] به خاک سپرده شد.  


== زندگی‌نامه ==
== زندگی‌نامه ==
خط ۹۶: خط ۱۰۹:
[[رده:شخصیت‌های حوزوی]]
[[رده:شخصیت‌های حوزوی]]
{{نمایندگان امام‌خمینی}}
{{نمایندگان امام‌خمینی}}
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]