پرش به محتوا

تحریرالوسیله: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''تحریر الوسیله'''، کتاب فتوایی، شامل دوره کامل [[فقه]] از [[امام‌خمینی]]؛ عربی.
'''تحریر الوسیله'''، کتاب فتوایی، شامل دوره کامل [[فقه]] از [[امام‌خمینی]]؛ عربی.


دو اثر فقهی ـ فتوایی العروة الوثقی [[سیدمحمدکاظم یزدی طباطبایی]] و وسیلة‌النجاة [[سیدابوالحسن اصفهانی]] به سبب کثرت فروع و طرح مسائل مبتلابه، بیش از کتاب‌های دیگر، توجه فقها را به خود جلب کرده و شرح‌ها و حاشیه‌های فراوانی بر آنها نوشته شده‌است.


دو اثر فقهی ـ فتوایی العروة الوثقی [[سیدمحمدکاظم یزدی طباطبایی]] و وسیلة النجاة [[سیدابوالحسن اصفهانی]] به سبب کثرت فروع و طرح مسائل مبتلابه، بیش از کتاب‌های دیگر، توجه فقها را به خود جلب کرده و شرح‌ها و حاشیه‌های فراوانی بر آنها نوشته شده‌است.
تحریرالوسیله چنان‌که امام‌خمینی اشاره کرده دستاورد ادغام تعلیقه‌های ایشان بر متن وسیلة‌النجاة و افزودن مسائل و ابواب دیگری است که آن کتاب فاقد بوده است. تدوین تحریرالوسیله در تبعیدگاه ترکیه آغاز شده و در تبعیدگاه نجف اشرف به پایان رسیده است.


تحریر الوسیله چنان‌که امام‌خمینی اشاره کرده دستاورد ادغام تعلیقه‌های ایشان بر متن وسیلة النجاة و افزودن مسائل و ابواب دیگری است که آن کتاب فاقد بوده است. تدوین تحریر الوسیله در تبعیدگاه ترکیه آغاز شده و در تبعیدگاه نجف اشرف به پایان رسیده است.
جامعیت کتاب تحریرالوسیله و شمول آن بر قریب اتفاق ابواب فقهی و داشتن مباحث سیاسی، قضایی و [[مسائل مستحدثه]]، آن را در جایگاه ممتازی در میان آثار فقهی و حتی [[تألیفات و آثار امام‌خمینی|آثار]] مکتوب امام‌خمینی قرار داده است.


جامعیت کتاب تحریر الوسیله و شمول آن بر قریب اتفاق ابواب فقهی و داشتن مباحث سیاسی، قضایی و مسائل مستحدثه، آن را در جایگاه ممتازی در میان آثار فقهی و حتی [[تألیفات و آثار امام‌خمینی|آثار]] مکتوب امام‌خمینی قرار داده است.
پس از انتقال محل تبعید امام‌خمینی به نجف، جلد اول کتاب تحریرالوسیله برای نخستین‌بار در سال ۱۳۴۵ و جلد دوم در سال ۱۳۴۷ چاپ و منتشر شد.
 
پس از انتقال محل تبعید امام‌خمینی به نجف، جلد اول کتاب تحریر الوسیله برای نخستین‌بار در سال ۱۳۴۵ و جلد دوم در سال ۱۳۴۷ چاپ و منتشر شد.


تاکنون از این کتاب بیش از ۱۵۰ ترجمه، تلخیص، شرح و تعلیقه منتشر شده‌است.  
تاکنون از این کتاب بیش از ۱۵۰ ترجمه، تلخیص، شرح و تعلیقه منتشر شده‌است.  


برخی از تعلیقه‌ها عبارتند از: التعلیقة الاستدلالیة علی تحریر الوسیله؛ ابوطالب تجلیل تبریزی؛ التعلیقة الاستدلالیة علی تحریر الوسیله؛ [[علی‌اکبر مشکینی|علی مشکینی]]؛ ۱۰ج و التعلیقة علی تحریر الوسیله؛ [[یوسف صانعی]].
برخی از تعلیقه‌ها عبارتند از: التعلیقة الاستدلالیة علی تحریرالوسیله؛ ابوطالب تجلیل تبریزی؛ التعلیقة الاستدلالیة علی تحریرالوسیله؛ [[علی‌اکبر مشکینی|علی مشکینی]]؛ ۱۰ج و التعلیقة علی تحریرالوسیله؛ [[یوسف صانعی]].


برخی از شرح‌ها عبارت‌اند از: مستند تحریر الوسیله؛ [[سیدمصطفی خمینی]]؛ ۲ج؛ تفصیل الشریعة فی شرح تحریر الوسیله؛ [[محمد فاضل لنکرانی|محمد فاضل موحدی لنکرانی]]؛ ۲۸ج؛ فقه الثقلین فی شرح تحریر الوسیله؛ یوسف صانعی؛ ۵ج؛ انوار الفقاهة فی احکام العترة الطاهره(ع)؛ ناصر مکارم شیرازی؛ ۶ج و مشکاة الشریعة فی شرح تحریر الوسیله؛ سیدضیاء مرتضوی.
برخی از شرح‌ها عبارت‌اند از: مستند تحریرالوسیله؛ [[سیدمصطفی خمینی]]؛ ۲ج؛ تفصیل الشریعة فی شرح تحریرالوسیله؛ [[محمد فاضل لنکرانی]]؛ ۲۸ج؛ فقه الثقلین فی شرح تحریرالوسیله؛ یوسف صانعی؛ ۵ج؛ انوار الفقاهة فی احکام العترة الطاهره(ع)؛ ناصر مکارم شیرازی؛ ۶ج و مشکاة الشریعة فی شرح تحریرالوسیله؛ سیدضیاء مرتضوی.


همچنین تحریر الوسیله، به زبانهای فارسی، اردو و انگلیسی ترجمه شده‌است.
همچنین تحریرالوسیله، به زبان‌های فارسی، اردو و انگلیسی ترجمه شده‌است.


== مقدمه ==
== مقدمه ==
۲۱٬۲۱۷

ویرایش