پرش به محتوا

روح‌الله کمالوند: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''روح‌الله کمالوند'''، هم‌درس و دوست قدیمی [[امام‌خمینی]]، عالم پرآوازه لرستان و رابط روحانیان با [[رژیم پهلوی]] در [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت اسلامی]].
'''روح‌الله کمالوند'''، هم‌درس و دوست قدیمی [[امام‌خمینی]]، عالم پرآوازه لرستان و رابط روحانیان با [[رژیم پهلوی]] در [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت اسلامی]].


روح‌الله کمالوند در سال ۱۲۸۰ در خرم­‌آباد به دنیا آمد و پس از دوره مکتب­‌خانه، تحصیل علوم حوزوی را آغاز کرد و در خرم ­آباد، بروجرد و [[قم]] از دروس اساتید بهره برد و در [[حوزه علمیه قم]] با امام‌­خمینی رفاقت و مراوده علمی داشت. او در سال ۱۳0۸ به خرم‌­آباد بازگشت و به مدت پانزده سال به امور دینی و مذهبی منطقه اهتمام ورزید. وی پس از استقرار [[سیدحسین بروجردی]] به قم مراجعت کرد و به تدریس سطوح عالیه مشغول شد و از مشاوران نزدیک بروجردی بود. او بر اثر تقاضای مردم خرم­‌آباد و بروجرد، در سال ۱۳۲۹ به خرم‌آباد برگشت و حوزه علمیه آنجا را احیا کرد و با برنامه‌ریزی جدید به تربیت طلاب پرداخت و در این سال­‌ها واسطه سیدحسین بروجردی با شاه و مقامات حکومتی بوده است.


روح­ الله کمالوند در سال ۱۲۸۰ در خرم­ آباد به دنیا آمد و پس از دوره مکتب­خانه، تحصیل علوم حوزوی را آغاز کرد و در خرم ­آباد، بروجرد و [[قم]] از دروس اساتید بهره برد و در [[حوزه علمیه قم]] با امام‌­خمینی رفاقت و مراوده علمی داشت. او در سال ۱۳0۸ به خرم ­آباد بازگشت و به مدت پانزده سال به امور دینی و مذهبی منطقه اهتمام ورزید. وی پس از استقرار [[سیدحسین بروجردی]] به قم مراجعت کرد و به تدریس سطوح عالیه مشغول شد و از مشاوران نزدیک بروجردی بود. او بر اثر تقاضای مردم خرم­ آباد و بروجرد، در سال ۱۳۲۹ به خرم ­آباد برگشت و حوزه علمیه آنجا را احیا کرد و با برنامه ریزی جدید به تربیت طلاب پرداخت و در این سال­ها واسطه سیدحسین بروجردی با شاه و مقامات حکومتی بوده است.
کمالوند پس از درگذشت بروجردی علاقه­‌مندان خود را به [[تقلید]] از امام­‌خمینی تشویق می‌­کرد و در ماجراهای [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت امام‌خمینی]] از حامیان و همراهان جدی ایشان بوده است.


کمالوند پس از درگذشت بروجردی علاقه­‌مندان خود را به تقلید از امام­خمینی تشویق می‌­کرد و در ماجراهای نهضت امام­‌خمینی از حامیان و همراهان جدی ایشان بوده است.
پس از [[دستگیری امام‌خمینی]] کمالوند از جمله علمای مهاجر به تهران بوده است و به نمایندگی از علمای مهاجر با [[محمدرضا پهلوی]] دیدار کرد و از سلامتی امام­‌خمینی اطمینان یافت.


پس از دستگیری امام‌­خمینی کمالوند از جمله علمای مهاجر به تهران بوده است و به نمایندگی از علمای مهاجر با [[محمدرضا پهلوی]] دیدار کرد و از سلامتی امام­‌خمینی اطمینان یافت.
روح‌الله کمالوند در سال ۱۳۴۳ به علت بیماری قلبی درگذشت و امام­‌خمینی که از درگذشت او متأثر بود دو نفر را برای آوردن جنازه او به تهران فرستاد و خود در تشییع جنازه او در قم شرکت کرد. جنازه کمالوند در حرم [[حضرت فاطمه معصومه(س)|حضرت معصومه(س)]] به خاک سپرده شد و امام‌­خمینی برای او مجلس ترحیم برگزار کرد.
 
روح ­الله کمالوند در سال ۱۳۴۳ به علت بیماری قلبی درگذشت و امام­خمینی که از درگذشت او متأثر بود دو نفر را برای آوردن جنازه او به تهران فرستاد و خود در تشییع جنازه او در قم شرکت کرد. جنازه کمالوند در حرم [[حضرت فاطمه معصومه(س)|حضرت معصومه(س)]] به خاک سپرده شد و امام‌­خمینی برای او مجلس ترحیم برگزار کرد.


== زندگی‌نامه و تحصیلات ==
== زندگی‌نامه و تحصیلات ==
۱۵٬۳۶۱

ویرایش