پرش به محتوا

سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد: تفاوت میان نسخه‌ها

اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
خط ۳۷: خط ۳۷:
هاشمی­‌نژاد در کانون بحث و انتقاد دینی اصول عقاید و مسائل سیاسی را هم درس می‌­داد و با آغاز [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت امام‌­خمینی]] از یاران و همراهان امام­خمینی بود و اولین زندانی شدن را در سال ۱۳۴۲ تجربه کرد.
هاشمی­‌نژاد در کانون بحث و انتقاد دینی اصول عقاید و مسائل سیاسی را هم درس می‌­داد و با آغاز [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت امام‌­خمینی]] از یاران و همراهان امام­خمینی بود و اولین زندانی شدن را در سال ۱۳۴۲ تجربه کرد.


او و [[عباس واعظ طبسی|عباس واعظ ­طبسی]]، [[سیدعلی خامنه‌ای|سیدعلی خامنه‌­ای]] و محمدرضا محامی محور مبارزات در مشهد بودند. هاشمی­‌نژاد علاوه بر فعالیت‌­های خاص سیاسی، سخنوری توانا بود که با تأسیس «کانون فرهنگی جوانان» مسائل دینی و سیاسی-اجتماعی را برای جوانان بیان می‌­کرد ولی [[ساواک]] سخنرانی­‌های او را در این کانون از سال 1351 ممنوع کرد.
او و [[عباس واعظ طبسی|عباس واعظ ­طبسی]]، [[سیدعلی خامنه‌ای|سیدعلی خامنه‌­ای]] و محمدرضا محامی محور مبارزات در مشهد بودند. هاشمی­‌نژاد علاوه بر فعالیت‌­های خاص سیاسی، سخنوری توانا بود که با تأسیس «کانون فرهنگی جوانان» مسائل دینی و سیاسی-اجتماعی را برای جوانان بیان می‌­کرد ولی [[ساواک]] سخنرانی­‌های او را در این کانون از سال ۱۳۵۱ ممنوع کرد.


نوشتن کتاب معروف «مناظره دکتر و پیر» توسط هاشمی‌­نژاد سبب حساسیت بیشتر ساواک روی او شد. سخنرانی‌های او در سالهای 1344-1353 در شهرهای مختلف کشور انجام می‌­شد. او از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶ در زندان بود و در سال­‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ یکی از محورهای مبارزات مردم مشهد بود.
نوشتن کتاب معروف «مناظره دکتر و پیر» توسط هاشمی‌­نژاد سبب حساسیت بیشتر ساواک روی او شد. سخنرانی‌های او در سالهای ۱۳۴۴-۱۳۵۳ در شهرهای مختلف کشور انجام می‌­شد. او از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶ در زندان بود و در سال­‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ یکی از محورهای مبارزات مردم مشهد بود.


هاشمی­‌نژاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کار سیاسی تشکیلاتی و تربیت نیروهای مستعد و فرهنگی روی آورد. او دبیر [[حزب جمهوری اسلامی]] در خراسان بود و در مجلس خبرگان قانون اساسی به نمایندگی مردم مازندران برگزیده شد. وی در هفتم مهرماه 1360 هم­زمان با سالروز شهادت [[امام جواد(ع)]] و پس از جلسه پاسخگویی به سؤالات، توسط عناصر [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] ترور و به شهادت رسید و امام­‌خمینی در پیام خود مراتب فضل و فداکاری او را ستود و او را فاضل و مجاهد خواند.
هاشمی­‌نژاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کار سیاسی تشکیلاتی و تربیت نیروهای مستعد و فرهنگی روی آورد. او دبیر [[حزب جمهوری اسلامی]] در خراسان بود و در مجلس خبرگان قانون اساسی به نمایندگی مردم مازندران برگزیده شد. وی در هفتم مهرماه ۱۳۶۰ هم­زمان با سالروز شهادت [[امام جواد(ع)]] و پس از جلسه پاسخگویی به سؤالات، توسط عناصر [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] ترور و به شهادت رسید و امام­‌خمینی در پیام خود مراتب فضل و فداکاری او را ستود و او را فاضل و مجاهد خواند.


== تولد و تحصیلات ==
== تولد و تحصیلات ==
۲۱٬۳۲۴

ویرایش