پرش به محتوا

مردم: تفاوت میان نسخه‌ها

۱ بایت اضافه‌شده ،  ‏۴ شهریور ۱۴۰۲
اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
خط ۱: خط ۱:
'''مردم''' واحد بزرگ اجتماعی، نقش و جایگاه آن در [[جامعه|اجتماع]] و [[سیاست]].
'''مردم''' واحد بزرگ اجتماعی، نقش و جایگاه آن در [[جامعه|اجتماع]] و [[سیاست]].


مردم به جماعتی انسانی از یک نژاد با یک زبان و سنت و [[فرهنگ]] و شرایط اجتماعی گفته می‌شود. کاربرد واژه مردم در دوران معاصر با مفهوم اصطلاحی «ملت» هم‌پوشانی دارد؛ زیرا ملت برای دلالت بر یک مجموعه انسانی دارای سابقه تاریخی مشترک، [[قانون]]، حکومت، باورها و ارزش‌های همسان به‌کار گرفته می‌شود.


مردم به جماعتی انسانی از یک ‌نژاد با یک ‌زبان و سنت و [[فرهنگ]] و شرایط اجتماعی گفته می‌شود. کاربرد واژه مردم در دوران معاصر با مفهوم اصطلاحی «ملت» هم‌پوشانی دارد؛ زیرا ملت برای دلالت بر یک مجموعه انسانی دارای سابقه تاریخی مشترک، [[قانون]]، حکومت، باورها و ارزش‌های همسان به‌کار گرفته می‌شود.  
هر نظام سیاسی بر بنیان روابط مردم و حکومت استوار است. [[امام‌خمینی]] با تکیه بر مبانی فقهی خویش، دیدگاه مردم دربارۀ نظام سیاسی مناسب برای جامعه را کاملاً معتبر می‌دانست و تعیین نظام سیاسی و نوع حکومت را به آرای مردم وامی‌گذاشت.  


هر نظام سیاسی بر بنیان روابط مردم و حکومت استوار است. امام‌خمینی با تکیه بر مبانی فقهی خویش، دیدگاه مردم دربارۀ نظام سیاسی مناسب برای جامعه را کاملاً معتبر می‌دانست و تعیین نظام سیاسی و نوع حکومت را به آرای مردم وامی‌گذاشت.
از نظر امام‌خمینی، مردم در برابر زمامداران حقوقی دارند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به برابری با دولت‌مردان، پذیرش و عزل حاکمان سیاسی، [[نظارت]] و [[انتقاد]]، [[رفاه]]، [[امنیت]]، [[آزادی]] انجام فرایض دینی برای همه، آموزش، آزادی اظهار عقیده، آزادی و [[استقلال]] کامل در رأی، برخورداری از حریم خصوصی و آزادی‌های اجتماعی و سیاسی اشاره کرد.  
 
از نظر [[امام‌خمینی]]، مردم در برابر زمامداران حقوقی دارند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به برابری با دولت‌مردان، پذیرش و عزل حاکمان سیاسی، [[نظارت]] و انتقاد، رفاه، [[امنیت]]، [[آزادی]] انجام فرایض دینی برای همه، آموزش، آزادی اظهار عقیده، آزادی و [[استقلال]] کامل در رأی، برخورداری از حریم خصوصی و آزادی‌های اجتماعی و سیاسی اشاره کرد.  


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
۲۱٬۱۴۹

ویرایش