پرش به محتوا

سازندگی: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۲۶۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۶ آبان ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''سازندگی'''، تلاش در جهت بازسازی، آبادانی و پیشرفت کشور.
'''سازندگی'''، تلاش در جهت بازسازی، آبادانی و پیشرفت کشور.
[[امام‌خمینی]] که یکی از دلایل مهم عقب‌ماندگی ایران را به‌صورت کلی وجود حکومت‌های پادشاهی و استبدادی در طول تاریخ می‌داند، یک نمونه بارز این [[دیکتاتوری|استبداد]] را رژیم پهلوی می‌دانست که به شکل‌های مختلفی ازجمله خفقان و تحمیل خرج‌های کمرشکن به ملت باعث [[عقب‌ماندگی]] کشور شد. از این رو، با پیروزی انقلاب اسلامی سازندگی را در اولویت قرار داد تا بتوان بدون تحمیل آسیب جدی به کشور و آرمان‌های انقلاب، اوضاع نابسامان بجا مانده از رژیم گذشته را سامان داد.
از نظر امام‌خمینی رشد علمی کشور، خود کفایی [[کشاورزی]]، تحول صنعتی، اصلاح نظام بانکی و نهادسازی؛ ابعاد مختلف سازندگی کشور به شمار می‌رود.
از سوی دیگر، [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی]] هشت‌ساله عراق علیه ایران نیز، آثار زیانبار اقتصادی فراوانی داشته است که نیاز به سازندگی کشور را دوچندان می‌کرد. از این رو، امام‌خمینی پس از خاتمه جنگ در مهر ۱۳۶۷ در پیامی به ملت ایران، بازسازی و از سرگیری سازندگی کشور به شکل موفق و با توجه به تجارب به دست‌آمده را در درجه نخست در گرو عدم وابستگی به شرق و غرب اعلام کرد.
ایشان سیاست بازسازی و تعیین اولویت در امر بازسازی را بر عهده سران سه قوه گذاشت و برای شتاب روند کار بر استفاده از نظر کارشناسان و صاحب‌نظران تأکید کرد و از ملت خواست همان‌طور که در دوران جنگ کنار یکدیگر ایستادگی کردند، در زمان صلح و بازسازی نیز کنار هم باشند.


== معنی ==
== معنی ==
خط ۱۰۱: خط ۱۱۰:
[[رده:مفاهیم سیاسی]]
[[رده:مفاهیم سیاسی]]
[[رده:مفاهیم اقتصادی]]
[[رده:مفاهیم اقتصادی]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]