پرش به محتوا

ویکی امام خمینی:مقاله پیشنهادی هفته: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[حضرت زینب‌کبرا(س)]]، بانوی بزرگ اهل‌بیت(ع) در قیام کربلا و الگوی زنان مسلمان.
[[بازگشت امام‌خمینی]]، ورود امام‌خمینی پس از چهارده سال به ایران و شتاب‌گرفتن فروپاشی رژیم شاهنشاهی، ۱۲ بهمن ۱۳۵۷.


حضرت زینب(س) دختر بزرگ امیرالمؤمنین(ع) و فاطمه زهرا(س)، در پنجم جمادی‌الاولی سال ششم هجری در مدینه زاده شد و در ۱۵ رجب سال ۶۲ق، در شام از دنیا رفت.
امام‌خمینی در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ پس از چهارده‌سال تبعید به ایران بازگشت. تصمیم برای بازگشت ایشان به ایران در شرایط بحرانی انقلاب، برخلاف نظر دولت بختیار، کشورهای غربی و حتی برخی از مبارزان انقلابی بود.
حضرت زینب(س)، در میان خانواده پیامبر(ص) و در دامن شریف‌ترین انسان‌ها تربیت شد. ایشان جامع همه مکارم اخلاق و فضایل انسانی بود و پس از فاطمه(س) و خدیجه(س) شریف‌ترین و بزرگ‌ترین زن از زنان اسلام بود. در خردمندی و تدبیر به عقیله بنی‌هاشم شهرت یافت؛ چنان‌که امام‌سجاد(ع) ایشان را بانویی فهیم نامیده است.
کسب زمان برای مهار بحران، دلیل مخالفت دولت و کشورهای غربی با این تصمیم بود. برخی از مبارزان داخل ایران نیز به دلیل نامعلوم بودن واکنش رژیم، با این تصمیم مخالف بودند.
زینب(س) در فصاحت و بلاغت چون پدرش علی(ع) و مادرش فاطمه(س) بود. خطبه‌های تأثیرگذار آن حضرت، گواه این نکته بود و شنوندگان را به یاد خطبه‌های علی(ع) می‌انداخت.
افزایش تهدیدها امام‌خمینی را به بازگشت فوری (ششم بهمن) مصمم ساخت. بسته‌شدن فرودگاه‌ها واکنش فوری دولت به این تصمیم بود؛ واکنشی که اعتراضات فراوان و تحصن در دانشگاه تهران را به دنبال داشت.
حضرت زینب(س) در روز عاشورا افزون بر مراقبت از زنان و کودکان، از جان امام‌سجاد(ع) هنگام حمله دشمن به خیمه‌ها محافظت کرد و پس از به‌شهادت‌رسیدن سیدالشهدا(ع) و یاران آن حضرت بر آنان عزاداری کرد و از سیاه‌کاری‌های امویان نکته‌ها گفت.
بختیار پس از شکست در مذاکره، بدون مشورت با شورای سلطنت، ارتش و شورای امنیت ملی، از بازگشایی فرودگاه خبر داد. امام‌خمینی در دوازدهم‌ بهمن، در بهشت زهرا(س)، از غیرقانونی بودن دولت بختیار و تعیین دولت به پشتوانۀ مردم خبر داد. تسریع سقوط رژیم پهلوی و پیروزی ملت، نتیجۀ این تصمیم بود.
امام‌خمینی برای حضرت زینب(س) جایگاهی والا قائل است و ایشان را انسانی کامل و خالص و شیفته کسب رضای خدا و شهادت در راه خدا شمرده است و با اشاره به سخنان حضرت زینب(س) در مجلس ابن‌زیاد یادآور شده، حضرت زینب(س) در برابر زخم زبان‌های ابن‌زیاد در کوفه سوگند می‌خورد که همه این مصایب در نظرش زیبا جلوه کرده است.
امام‌خمینی یادآورشده است که سیدالشهدا(ع) و اهل‌بیت(ع) ایشان با قیام خود به مردم فهماندند افراد حاضر در میدان مبارزه، چگونه مبارزه کنند و افراد پشت صحنه چطور تبلیغ کنند؛ چنان‌که زینب(س) در برابر کفر و سخنان کفرآمیز یزید ایستاد و حقایق را بر مردم روشن ساخت.