پرش به محتوا

ترور از دیدگاه اسلام و امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

اصلاح نویسه‌های عربی
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح نویسه‌های عربی)
خط ۵: خط ۵:


== محتوا ==
== محتوا ==
اثر حاضر با بررسي پديده ترور و جايگاه آن در آموزه‌هاي دين اسلام و دیدگاه امام خميني، تأکید دارد اسلام اقدام تروریستی را نوعی قتل، عدم رعایت حقوق بشر، متضمن بی‌حرمتی، و نادیده‌گرفتن ارزش جان و شخصیت انسان می‌داند (نعمتی بروجنی، یعقوب، ترور از دیدگاه اسلام و امام‌خمینی، ص ۸۳- ۸۴). و اذعان می‌کند پدیده ترور از دید امام‌خمینی اقدام غیرانسانی، نشانه حماقت و بی‌عقلی است که شناختی از کرامت و ارزش انسانی در آن وجود ندارد، به همین خاطر، ترور در انواع مختلف محکوم و قربانیان آن شهید می‌باشند (نعمتی بروجنی، یعقوب، ترور از دیدگاه اسلام و امام‌خمینی، ص ۱۱۶- ۱۲۵).
اثر حاضر با بررسی پدیده ترور و جایگاه آن در آموزه‌های دین اسلام و دیدگاه امام خمینی، تأکید دارد اسلام اقدام تروریستی را نوعی قتل، عدم رعایت حقوق بشر، متضمن بی‌حرمتی، و نادیده‌گرفتن ارزش جان و شخصیت انسان می‌داند (نعمتی بروجنی، یعقوب، ترور از دیدگاه اسلام و امام‌خمینی، ص ۸۳- ۸۴). و اذعان می‌کند پدیده ترور از دید امام‌خمینی اقدام غیرانسانی، نشانه حماقت و بی‌عقلی است که شناختی از کرامت و ارزش انسانی در آن وجود ندارد، به همین خاطر، ترور در انواع مختلف محکوم و قربانیان آن شهید می‌باشند (نعمتی بروجنی، یعقوب، ترور از دیدگاه اسلام و امام‌خمینی، ص ۱۱۶- ۱۲۵).


== ساختار ==
== ساختار ==
کتاب شامل فهرست مطلب، مقدمه، چهارفصل، نتیجه‌گیری، فهرست منابع و نمایه می‌شود.  
کتاب شامل فهرست مطلب، مقدمه، چهارفصل، نتیجه‌گیری، فهرست منابع و نمایه می‌شود.  


در فصل اول تعريف ترور و انواع آن شمرده‌ شده و در انتهاي فصل تاريخچه‌اي از ترور و اقدامات تروريستي انجام‌گرفته جهان و ايران درج شده است.  
در فصل اول تعریف ترور و انواع آن شمرده شده و در انتهای فصل تاریخچه‌ای از ترور و اقدامات تروریستی انجام‌گرفته جهان و ایران درج شده است.  


فصل دوم، به مطالعه مصاديق عيني ترور در تاريخ اسلام اختصاص‌یافته است.   
فصل دوم، به مطالعه مصادیق عینی ترور در تاریخ اسلام اختصاص‌یافته است.   


فصل سوم، نظر اسلام را درباره ترور بررسی کرده و در ابتداي فصل، مفهوم ترور را در فقه به‌عنوان مهم‌ترین منبع تدوين احكام عملي زندگي ارائه كرده است.  
فصل سوم، نظر اسلام را درباره ترور بررسی کرده و در ابتدای فصل، مفهوم ترور را در فقه به‌عنوان مهم‌ترین منبع تدوین احکام عملی زندگی ارائه کرده است.  


فصل چهارم، رويكرد امام‌خميني را نسبت به ترور موردبحث قرار داده است و پس از تبیین مباني انديشه سیاسی و فقهی امام، از میان سخنان و بيانات ايشان، تعريف ترور و نظر ارزشي ايشان نسبت به ترور را استخراج کرده است. در ادامه مواضع عملي امام‌خمینی در برابر اقدامات تروريستي و نظر ايشان نسبت به تروريسم دولتي اسرائيل و مواضع ایشان نسبت به نهضت‌هاي آزادي‌بخش آمده است (نعمتی وروجنی، یعقوب، ترور از دیدگاه اسلام و امام‌خمینی، ص ۵ – ۸).
فصل چهارم، رویکرد امام‌خمینی را نسبت به ترور موردبحث قرار داده است و پس از تبیین مبانی اندیشه سیاسی و فقهی امام، از میان سخنان و بیانات ایشان، تعریف ترور و نظر ارزشی ایشان نسبت به ترور را استخراج کرده است. در ادامه مواضع عملی امام‌خمینی در برابر اقدامات تروریستی و نظر ایشان نسبت به تروریسم دولتی اسرائیل و مواضع ایشان نسبت به نهضت‌های آزادی‌بخش آمده است (نعمتی وروجنی، یعقوب، ترور از دیدگاه اسلام و امام‌خمینی، ص ۵ – ۸).


نگارنده در این کتاب از ۸۷ کتاب فارسی، ۷مقاله، منبع انگلیسی  و ۱۳ پایگاه انترنیتی استفاه کرده است (تعمتی وروجنی، ص ۱۵۱ – ۱۵۵).
نگارنده در این کتاب از ۸۷ کتاب فارسی، ۷مقاله، منبع انگلیسی  و ۱۳ پایگاه انترنیتی استفاه کرده است (تعمتی وروجنی، ص ۱۵۱ – ۱۵۵).
۱۶٬۳۰۹

ویرایش