پرش به محتوا

نقش مردم در حکومت دینی از دیدگاه امام‌خمینی و قانون اساسی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

اصلاح ارقام
(اصلاح ارقام)
(اصلاح ارقام)
خط ۳۳: خط ۳۳:


== مؤلف ==
== مؤلف ==
سیدکمال‌الدین محمد رفیعی، دکترای علوم سیاسی از دانشگاه امام‌حسین(ع) و فعال در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. از این پژوهش‌گر علوم سیاسی، آثاری در قالب کتاب و مقاله ثبت است (پرتال جامع علوم انسانی؛ شبکه جامع کتاب؛ بوک ویژن).
سیدکمال‌الدین محمد رفیعی، دکترای علوم سیاسی از دانشگاه امام‌حسین(ع) و فعال در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. از این پژوهش‌گر علوم سیاسی، آثاری در قالب کتاب و مقاله ثبت است.<ref>[https://ensani.ir/fa/article/author/28878 «سیدکمال‌الدین محمد رفیعی»]، پرتال جامع علوم انسانی.</ref>


== اهمیت ==
== اهمیت ==
اهمیت پرداختن به نقش مردم در حکومت دینی، از آن جا است که حکومت دینی مشروعیت خود را از منبع و مبدأ الهی کسب می‌کند و از همین رو چگونگی نقش رأی و نظر مردم در این حکومت و در نهایت ماهیت نظام اسلامی، همواره با چالش‌ها و ابهام‌هایی مواجه بوده است. نویسندۀ کتاب می‌کوشد با بررسی دیدگاه‌های امام‌خمینی دربارۀ نقش مردم و نیز کارکرد قانون اساسی در این باره، دست‌کم در نظر، به اختلافات در این موضوع پایان دهد و راه‌حلی عملی پیشنهاد کند (رفیعی، نقش مردم در حکومت دینی، ص ۱۳-۱۷).
اهمیت پرداختن به نقش مردم در حکومت دینی، از آن جا است که حکومت دینی مشروعیت خود را از منبع و مبدأ الهی کسب می‌کند و از همین رو چگونگی نقش رأی و نظر مردم در این حکومت و در نهایت ماهیت نظام اسلامی، همواره با چالش‌ها و ابهام‌هایی مواجه بوده است. نویسندۀ کتاب می‌کوشد با بررسی دیدگاه‌های امام‌خمینی دربارۀ نقش مردم و نیز کارکرد قانون اساسی در این باره، دست‌کم در نظر، به اختلافات در این موضوع پایان دهد و راه‌حلی عملی پیشنهاد کند.<ref>رفیعی، نقش مردم در حکومت دینی، ص۱۳-۱۷.</ref>


== ساختار ==
== ساختار ==
کتاب پس از فهرست مطالب و مقدمه و پیشگفتار کوتاه، شامل ۳ فصل و گفتارهای ذیل آن است: فصل اول، مردم و حکومت دینی در بررسی‌های تاریخی (۱. تاریخچۀ اندیشۀ حکومت دینی، ۲. مردم در آرای سیاسی ایران کنونی)؛ فصل دوم: امام‌خمینی و نقش مردم در حکومت اسلامی (۱. تفاسیر متفاوت از دیدگاه امام‌خمینی، ۲. بررسی دیدگاه‌های امام در بستر تاریخی)؛ فصل سوم، مردم و حکومت دینی از منظر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (۱. حاکمیت در قانون اساسی، ۲. مردم و ادارۀ امور کشور). در پایان هر فصل، پی‌نوشت‌های فصل آمده است. در نهایت نتیجه‌گیری مطالب، در دو بخش امام‌خمینی و قانون اساسی و سخن پایانی است(رفیعی، نقش مردم در حکومت دینی، فهرست مطالب).
کتاب پس از فهرست مطالب و مقدمه و پیشگفتار کوتاه، شامل ۳ فصل و گفتارهای ذیل آن است: فصل اول، مردم و حکومت دینی در بررسی‌های تاریخی (۱. تاریخچۀ اندیشۀ حکومت دینی، ۲. مردم در آرای سیاسی ایران کنونی)؛ فصل دوم: امام‌خمینی و نقش مردم در حکومت اسلامی (۱. تفاسیر متفاوت از دیدگاه امام‌خمینی، ۲. بررسی دیدگاه‌های امام در بستر تاریخی)؛ فصل سوم، مردم و حکومت دینی از منظر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (۱. حاکمیت در قانون اساسی، ۲. مردم و ادارۀ امور کشور). در پایان هر فصل، پی‌نوشت‌های فصل آمده است. در نهایت نتیجه‌گیری مطالب، در دو بخش امام‌خمینی و قانون اساسی و سخن پایانی است.<ref>رفیعی، نقش مردم در حکومت دینی، فهرست مطالب.</ref>


ارجاعات کتاب در پایان هر فصل به صورت پی‌نوشت آمده است و فهرست منابع پایانی ندارد.
ارجاعات کتاب در پایان هر فصل به صورت پی‌نوشت آمده است و فهرست منابع پایانی ندارد.


== وضعیت نشر ==
== وضعیت نشر ==
کتاب «نقش مردم در حکومت دینی، از دیدگاه امام‌خمینی و قانون اساسی» در سال ۱۳۸۹ به همت معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، دفتر گسترش تولید علم منتشر شد. این کتاب در ۲۵۲ صفحه و ۱۲۰۰ نسخه چاپ شده است.<ref>رفیعی، نقش مردم در حکومت دینی، مشخصات نشر.
کتاب «نقش مردم در حکومت دینی، از دیدگاه امام‌خمینی و قانون اساسی» در سال ۱۳۸۹ش به همت معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، دفتر گسترش تولید علم منتشر شد. این کتاب در ۲۵۲ صفحه و ۱۲۰۰ نسخه چاپ شده است.<ref>رفیعی، نقش مردم در حکومت دینی، مشخصات نشر.</ref>
</ref>
==پانویس==
{{پانویس}}
== منابع ==
== منابع ==
رفیعی، سیدکمال‌الدین محمد، نقش مردم در حکومت دینی، از دیدگاه امام‌خمینی و قانون اساسی، تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، دفتر گسترش تولید علم، چاپ اول، ۱۳۸۹ش.
{{منابع}}
 
* رفیعی، سیدکمال‌الدین محمد، نقش مردم در حکومت دینی، از دیدگاه امام‌خمینی و قانون اساسی، تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، دفتر گسترش تولید علم، چاپ اول، ۱۳۸۹ش.
تارنمای بوک‌ویژن؛ تاریخ بازدید: ۲۴/۲/۱۴۰۳.
*[https://ensani.ir/fa/article/author/28878 «سیدکمال‌الدین محمد رفیعی»]، پرتال جامع علوم انسانی، تاریخ بازدید: ۱۵ تیر ۱۴۰۳ش.
http://www.bookvision.ir/Home.aspx
{{پایان}}
پرتال جامع علوم انسانی؛ تاریخ بازدید: ۲۴/۲/۱۴۰۳.
https://ensani.ir/fa
شبکه جامع کتاب، گیسوم؛ تاریخ بازدید: ۲۴/۲/۱۴۰۳.
https://www.gisoom.com/
 
[[رده:پروژه کتاب]]
[[رده:پروژه کتاب]]
[[رده:مقاله‌های نیازمند تصویر]]
[[رده:مقاله‌های نیازمند تصویر]]
۱۹٬۳۴۳

ویرایش