پرش به محتوا

علی‌اصغر مسلمی کاشانی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:


== تولد و تحصیل ==
== تولد و تحصیل ==
او در سال ۱۳۱۰ ش در شهر کاشان زاده شد. پدرش شیخ عباس مسلمی از روحانیان آن سامان بود (قاسمی، ج۴، ص۳۰۲).  
او در سال ۱۳۱۰ ش در شهر کاشان زاده شد. پدرش شیخ عباس مسلمی از روحانیان آن سامان بود <ref>(قاسمی، ج۴، ص۳۰۲).</ref>


علی‌اصغر مسلمی تحصیل دروس حوزوی را در زادگاهش کاشان آغاز کرد و اولین استاد او شیخ محمدحسین رضوی کاشانی بود («پرونده‌ای به مناسبات...»، ص۱۰) که ادبیات و همچنین معالم را نزد وی آموخت. مطول را از شیخ محمود نجفی فراگرفت و بخش دیگری از دروس را نزد شیخ جعفر صبوری کاشانی خواند (قاسمی، ج۴، ص۳۰۳). او پس از سه سال تحصیل در کاشان، به قم رفت و در حوزه علمیه آن شهر در شرح لمعه از شاگردان میرزا حسین نوری همدانی بود. رسایل را نزد میرزا علی‌اکبر مشکینی آموخت و در مکاسب از محضر درس عبدالجواد جبل عاملی سدهی سود برد. سپس در درس شرح لمعه و قوانین‌الاصول سید موسی صدر شرکت کرد و کفایه‌الاصول را هم نزد سید محمدباقر سلطانی طباطبایی و میرزا محمد مجاهدی فراگرفت. درس منظومه ملاهادی سبزواری را هم نزد سید موسی صدر آموخت (قاسمی، ج۴، ص۳۰۳). او پس از پنج سال تحصیل در قم به عراق رفت و در حوزه علمیه نجف اشرف به تکمیل تحصیلات حوزوی پرداخت. در آن حوزه مدت ۱۵ سال در درس خارج فقه و اصول سید ابوالقاسم خویی و ۱۲ سال در درس خارج اصول آیت‌الله سید محمود حسینی شاهرودی شرکت داشت (قاسمی، ج ۴، ص۳۰۳). علاوه بر آن به مدت ۹ سال نیز در درس خارج اصول آیت‌الله سید محمدباقر صدر حضور یافت و درس الفاظ ایشان را تقریر کرد («پرونده‌ای به مناسبات...»، ص۱۰). مدت ۷ سال هم از درس خارج اصول سید علی علامه فانی بهره‌مند شد. مدتی هم از درس خارج سید عبدالاعلی سبزواری، سید حسن موسوی بجنوردی و سید محمد روحانی قمی استفاده کرد (قاسمی، ج۴، ص۳۰۳).
علی‌اصغر مسلمی تحصیل دروس حوزوی را در زادگاهش کاشان آغاز کرد و اولین استاد او شیخ محمدحسین رضوی کاشانی بود <ref>(«پرونده‌ای به مناسبات...»، ص۱۰)</ref> که ادبیات و همچنین معالم را نزد وی آموخت. مطول را از شیخ محمود نجفی فراگرفت و بخش دیگری از دروس را نزد شیخ جعفر صبوری کاشانی خواند <ref>(قاسمی، ج۴، ص۳۰۳).</ref> او پس از سه سال تحصیل در کاشان، به قم رفت و در حوزه علمیه آن شهر در شرح لمعه از شاگردان میرزا حسین نوری همدانی بود. رسایل را نزد میرزا علی‌اکبر مشکینی آموخت و در مکاسب از محضر درس عبدالجواد جبل عاملی سدهی سود برد. سپس در درس شرح لمعه و قوانین‌الاصول سید موسی صدر شرکت کرد و کفایه‌الاصول را هم نزد سید محمدباقر سلطانی طباطبایی و میرزا محمد مجاهدی فراگرفت. درس منظومه ملاهادی سبزواری را هم نزد سید موسی صدر آموخت <ref>(قاسمی، ج۴، ص۳۰۳).</ref> او پس از پنج سال تحصیل در قم به عراق رفت و در حوزه علمیه نجف اشرف به تکمیل تحصیلات حوزوی پرداخت. در آن حوزه مدت ۱۵ سال در درس خارج فقه و اصول سید ابوالقاسم خویی و ۱۲ سال در درس خارج اصول آیت‌الله سید محمود حسینی شاهرودی شرکت داشت <ref>(قاسمی، ج ۴، ص۳۰۳).</ref> علاوه بر آن به مدت ۹ سال نیز در درس خارج اصول آیت‌الله سید محمدباقر صدر حضور یافت و درس الفاظ ایشان را تقریر کرد («پرونده‌ای به مناسبات...»، ص۱۰). مدت ۷ سال هم از درس خارج اصول سید علی علامه فانی بهره‌مند شد. مدتی هم از درس خارج سید عبدالاعلی سبزواری، سید حسن موسوی بجنوردی و سید محمد روحانی قمی استفاده کرد <ref>(قاسمی، ج۴، ص۳۰۳).</ref>


مسلمی کاشانی از ۱۳۴۴ش و پس از حضور امام خمینی در نجف اشرف و آغاز تدریس خارج فقه، در درس خارج بیع (خارج فقه) امام خمینی شرکت کرد (قاسمی، ج۴، ص۳۰۳). او در این درس که در مسجد شیخ انصاری تشکیل می‌شد (صحیفه دل، ج۲، ص۶۷) حضور می‌یافت و از شاگردان معروف امام محسوب می‌شد (همان؛ خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین...، ص۵۰۵). از هم‌مباحثه‌های او می‌توان به شیخ غلامرضا رضوانی اشاره کرد (قاسمی، ج ۴، ۳۰۳). وی همچنین در برخی از سفرهای سید مصطفی خمینی، او را همراهی می‌کرد و در خلال سفر مباحثه‌هایی هم با او داشت (یادها و یادمان‌ها از...، ج ۱، ص۲۷۷). مسلمی از افراد مورد اعتماد امام خمینی بود و ایشان به برخی از افرادی که توسط مسلمی معرفی شده بودند، اجازه‌ای در امور شرعیه و حسبیه داده بود (صحیفه امام، ج۱، ص۴۵۸، ۴۶۹، ۴۷۵، ۴۷۷، ۴۹۱، ۵۰۴).
مسلمی کاشانی از ۱۳۴۴ش و پس از حضور امام خمینی در نجف اشرف و آغاز تدریس خارج فقه، در درس خارج بیع (خارج فقه) امام خمینی شرکت کرد (قاسمی، ج۴، ص۳۰۳). او در این درس که در مسجد شیخ انصاری تشکیل می‌شد (صحیفه دل، ج۲، ص۶۷) حضور می‌یافت و از شاگردان معروف امام محسوب می‌شد (همان؛ خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین...، ص۵۰۵). از هم‌مباحثه‌های او می‌توان به شیخ غلامرضا رضوانی اشاره کرد <ref>(قاسمی، ج ۴، ص۳۰۳).</ref> وی همچنین در برخی از سفرهای سید مصطفی خمینی، او را همراهی می‌کرد و در خلال سفر مباحثه‌هایی هم با او داشت (یادها و یادمان‌ها از...، ج ۱، ص۲۷۷). مسلمی از افراد مورد اعتماد امام خمینی بود و ایشان به برخی از افرادی که توسط مسلمی معرفی شده بودند، اجازه‌ای در امور شرعیه و حسبیه داده بود (صحیفه امام، ج۱، ص۴۵۸، ۴۶۹، ۴۷۵، ۴۷۷، ۴۹۱، ۵۰۴).


== فعالیت‌های مبارزاتی ==
== فعالیت‌های مبارزاتی ==
۲۱٬۳۲۴

ویرایش