پرش به محتوا

حسن زرندی: تفاوت میان نسخه‌ها

۳۶۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۳ آبان ۱۴۰۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۴: خط ۳۴:
'''حسن زرندی'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  
'''حسن زرندی'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  


حسن زرندی در سال ۱۳۰۸ در روستای زاویه بخش زرندیه ساوه به دنیا آمد. او دوران ابتدایی را در زادگاهش گذراند. سپس برای تحصیل دروس حوزوی راهی قم شد و در حوزه علمیه آنجا دوره مقدمات را به پایان رساند، ولی درباره استادان او در آن مقطع اطلاعاتی در دست نیست. او سپس دروس سطح را نزد استادانی چون میرزا علی‌اکبر مشکینی و سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی فرا گرفت. آنگاه از درسهای خارج فقه و اصول آیات سیدحسین طباطبایی بروجردی، امام‌خمینی، سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی، شیخ مرتضی حائری یزدی و سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی بهره برد (کاظمینی، ج ۲، ۷۳۲).
== زادگاه و تحصیل ==
زرندی سپس برای تبلیغ احکام دینی به استان فارس رفت و در منطقه دهبید شیراز به تبلیغ دین و ترویج احکام اسلام پرداخت (همان) و در دهه ۱۳۵۰ در آن منطقه مشغول تبلیغ دین بود (شریف رازی، ج ۵، ۲۲۶). وی در کنار تبلیغ، به مبارزه با حکومت پهلوی هم می‌پرداخت. علاوه بر آن، با فرقه بهاییت هم مبارزه می‌کرد. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیتهای تبلیغی در دهبید ادامه داد و در خرداد ۱۳۵۹ به سمت امام‌جمعه دهبید منصوب شد. زرندی در دوران جنگ تحمیلی در تشویق جوانان برای حضور در جبهه‌های جنگ فعال بود. هم‌زمان ریاست هلال احمر آن منطقه را برعهده داشت و بر امور کمیته امداد امام‌خمینی نظارت میکرد. علاوه بر آن نظارت بر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ده بید را هم عهده‌دار بود. همچنین در رسیدگی به امور مردم هم فعال بود و از جمله فعالیتهای او میتوان به تأسیس مدارس علمیه امام صادق (ع) و الزهرا (س) در دهبید، تلاش برای استقرار نهادها و ادارت دولتی در آن شهر، احداث چند باب مسجد و گرمابه در ده بید اشاره کرد.
حسن زرندی در سال ۱۳۰۸ در روستای زاویه بخش زرندیه ساوه به دنیا آمد. او دوران ابتدایی را در زادگاهش گذراند. سپس برای تحصیل دروس حوزوی راهی [[قم]] شد و در [[حوزه علمیه قم|حوزه علمیه آنجا]] دوره مقدمات را به پایان رساند، ولی درباره استادان او در آن مقطع اطلاعاتی در دست نیست. او سپس دروس سطح را نزد استادانی چون [[علی‌اکبر مشکینی|میرزا علی‌اکبر مشکینی]] و [[سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی]] فرا گرفت. آنگاه از درس‌های خارج فقه و اصول آیات [[سیدحسین بروجردی|سیدحسین طباطبایی بروجردی]]، [[امام‌خمینی]]، [[سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی]]، [[مرتضی حائری یزدی|شیخ مرتضی حائری یزدی]] و [[سیدمحمدرضا گلپایگانی|سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی]] بهره برد (کاظمینی، ج۲، ص۷۳۲).
حسن زرندی در ۱۵ خرداد ۱۳۸۱ از دنیا رفت (کاظمینی، ج ۲، ۷۳۲).
 
منابع: شریف رازی، محمد (۱۳۵۲)، گنجینه دانشمندان، ج ۵، تهران، اسلامیه؛ کاظمینی، میرزا محمد (۱۳۹۶)، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، به اهتمام سیدمحمدکاظم مدرسی و میرزا محمدکاظمینی، ج ۲، قم، صحیفه خرد.
زرندی سپس برای تبلیغ احکام دینی به استان فارس رفت و در منطقه ده‌بید شیراز به تبلیغ دین و ترویج احکام اسلام پرداخت(کاظمینی، ج۲، ص۷۳۲). و در دهه ۱۳۵۰ در آن منطقه مشغول تبلیغ دین بود (شریف‌رازی، ج۵، ص۲۲۶). وی در کنار تبلیغ، به مبارزه با حکومت پهلوی هم می‌پرداخت. علاوه بر آن، با فرقه بهاییت هم مبارزه می‌کرد.  
 
او پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت‌های تبلیغی در دهبید ادامه داد و در خرداد ۱۳۵۹ به سمت امام‌جمعه ده‌بید منصوب شد. زرندی در دوران [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی]] در تشویق جوانان برای حضور در جبهه‌های جنگ فعال بود. هم‌زمان ریاست هلال احمر آن منطقه را برعهده داشت و بر امور کمیته امداد امام‌خمینی نظارت می‌کرد. علاوه بر آن نظارت بر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ده‌بید را هم عهده‌دار بود. همچنین در رسیدگی به امور مردم هم فعال بود و از جمله فعالیت‌های او می‌توان به تأسیس مدارس علمیه امام صادق(ع) و الزهرا (س) در ده‌بید، تلاش برای استقرار نهادها و ادارت دولتی در آن شهر، احداث چند باب مسجد و گرمابه در ده بید اشاره کرد.
حسن زرندی در ۱۵ خرداد ۱۳۸۱ از دنیا رفت (کاظمینی، ج۲، ص۷۳۲).
 
== پانویس ==
{{پانویس}}
 
== منابع ==
شریف‌رازی، محمد (۱۳۵۲)، گنجینه دانشمندان، ج۵، تهران، اسلامیه؛ کاظمینی، میرزا محمد (۱۳۹۶)، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، به اهتمام سیدمحمدکاظم مدرسی و میرزا محمدکاظمینی، ج ۲، قم، صحیفه خرد.


[[رده:پروژه شاگردان]]
[[رده:پروژه شاگردان]]
۲۱٬۲۸۸

ویرایش