محاصره اقتصادی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح ارقام)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''مُحاصره اقتصادی''' منع یا محدودکردن روابط اقتصادی با [[جمهوری اسلامی ایران]] از سوی یک یا چند کشور به منظور تغییر رفتار آن.
'''مُحاصره اقتصادی''' منع یا محدودکردن روابط اقتصادی با [[جمهوری اسلامی ایران]] از سوی یک یا چند کشور به منظور تغییر رفتار آن.


محاصره اقتصادی در اصطلاح به قطع یا محدودکردن مناسبات تجاری و سیاسی، به عنوان اقدامی تنبیهی علیه کشوری که قوانین بین‌المللی را نقض کرده است، گفته می‌شود. محاصره اقتصادی در ادبیات [[اقتصاد]] و عرف سیاسی، معادل تحریم اقتصادی است. تغییر سیاست [[ایران]] در برابر [[امریکا]] پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]]، موجب استفاده از دیپلماسی فشار و تحریم اقتصادی ایران از سوی این کشور شد.


محاصره اقتصادی در اصطلاح به قطع یا محدودکردن مناسبات تجاری و سیاسی، به عنوان اقدامی تنبیهی علیه کشوری که قوانین بین‌المللی را نقض کرده است، گفته می‌شود. محاصره اقتصادی در ادبیات [[اقتصاد]] و عرف سیاسی، معادل تحریم اقتصادی است. تغییر سیاست ایران در برابر [[امریکا]] پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]]، موجب استفاده از دیپلماسی فشار و تحریم اقتصادی ایران از سوی این کشور شد.
[[امام‌خمینی]] ماهیت نهضت اسلامی ایران را موجب تقابل قدرت‌های بزرگ با ایران و توطئه‌چینی‌های گوناگون، ازجمله محاصره اقتصادی می‌دانست. ایشان برخی از اهداف محاصره اقتصادی را ایجاد مانع برای تحقق [[عدالت اجتماعی|عدالت]] و ناتوان‌سازی دولت در رسیدگی به [[مستضعفان|محرومان]] برمی‌شمرد.  


[[امام‌خمینی]] ماهیت نهضت اسلامی ایران را موجب تقابل قدرت‌های بزرگ با ایران و توطئه‌چینی‌های گوناگون، ازجمله محاصره اقتصادی می‌دانست. ایشان برخی از اهداف محاصره اقتصادی را ایجاد مانع برای تحقق [[عدالت (ابهام‌زدایی)|عدالت]] و ناتوان‌سازی دولت در رسیدگی به محرومان برمی‌شمرد.
امام‌خمینی در عین آن‌که تحریم اقتصادی را مغایر با قوانین بین‌المللی می‌خواند، آن را هدیه‌ای الهی به‌شمار می‌آورد که برکات فراوانی نیز ازجمله تلاش برای [[خودکفایی]]، رفع مشکلات کشور با کوشش دانشمندان داخلی، فعال‌شدن مغزهای راکد داخلی، حفظ [[استقلال]] و پدیدآمدن روحیه [[خودباوری]] داشته است.
 
امام‌خمینی در عین آن‌که تحریم اقتصادی را مغایر با قوانین بین‌المللی می‌خواند، آن را هدیه‌ای الهی به‌شمار می­آورد که برکات فراوانی نیز ازجمله تلاش برای خودکفایی، رفع مشکلات کشور با کوشش دانشمندان داخلی، فعال‌شدن مغزهای راکد داخلی، حفظ [[استقلال]] و پدیدآمدن روحیه [[خودباوری]] داشته است.


==مفهوم‌شناسی==
==مفهوم‌شناسی==
۲۰٬۹۳۹

ویرایش