دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
 
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی (کتاب)
{{جعبه اطلاعات کتاب
شناسه:
| تصویر = دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی.jpg
«دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی» کتابی است که به تحلیل بیانات امام‌خمینی درباره دنیا و آخرت پرداخته است. این کتاب در سال ۱۳۸۷ توسط چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، منتشر شده است.
| نام عنوان = کتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی
محتوا:
| نام‌های دیگر =
کتاب پیش رو، گزیده‌ای از بیانات امام‌خمینی درباره دنیا و آخرت و راه‌های برون‌رفت از دنیاطلبی و تعلقات مادی می‌باشد. در بخشی از این کتاب آمده، امام‌خمینی دنیا را مرتبه نازله وجود می‌داند که عالم تغییر و تحول است و آخرت را رجوع از این نشئه به ملکوت و باطن می‌داند (امام‌خمینی، شرح چهل حدیث، ص۱۲۰).
| نام‌کتاب‌به‌فارسی =
امام‌خمینی یکی از ویژگی‌های دنیا را حجاب بودن آن می‌داند و معتقد است افزون بر حجاب بودن تعلق و توجه به دنیا، وقوع در طبیعت و بهره از آن نیز برای اولیای الهی حجاب به شمار می‌رود (امام‌خمینی، آداب الصلاة، ص۱۲۷؛ شرح چهل حدیث، ص۱۲۳). ایشان یکی از آثار و نشانه‌های دنیاگرایی را تجمل‌گرایی می‌داند و معتقد است اگر انسان بخواهد در مقابل باطل بایستد و از حق دفاع کند، باید تجمل‌گرایی را رها و به ساده‌زیستی روی آورد (امام‌خمینی، صحیفه امام، ج۱۸، ص۴۷۱). ایشان علاج رذایل اخلاقی را علاج حبّ دنیا می‌داند (امام‌خمینی، شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص۲۵۴ازاین‌رو، تعلق به دنیا منشأ انحطاط انسان است و اگر انسان بتواند بر نفس خود مسلط شود، دیگر اهل دنیا نیست، حتی اگر همه دنیا را داشته باشد (امام‌خمینی، صحیفه امام، ج۱۴، ص۱۱-۱۲).
| نویسنده = مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت
ساختار:
| مترجم =
این کتاب از یک پیشگفتار و دو بخش سامان یافته است:
| ترجمه‌به‌دیگرزبان‌ها =
| تاریخ نگارش = ۱۳۸۷ش
| موضوع = اندیشه عرفانی امام‌خمینی
| سبک = توصیفی
| زبان = فارسی
| ویراستار =
| به تصحیح =
| به کوشش =
| طراح جلد =
| تعداد جلد = ۱
| تعداد صفحات =
| قطع =
| مجموعه =
| نسخه‌الکترونیکی =
| ناشر = مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت
| محل نشر = تهران
| تاریخ نشر = ۱۳۸۷ش
| نوبت چاپ = اول
| شمارگان =
| شابک =
| نوع رسانه =
| وبسایت ناشر =
| مشخصات نشر =
}}
'''دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی'''، کتابی است که به تحلیل بیانات [[امام‌خمینی]] درباره [[دنیا و آخرت]] پرداخته است. این کتاب در سال ۱۳۸۷ش توسط چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت منتشر شده است.
 
== محتوا ==
کتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی، گزیده‌ای از بیانات امام‌خمینی درباره دنیا و آخرت و راه‌های برون‌رفت از دنیاطلبی و تعلقات مادی می‌باشد. امام‌خمینی دنیا را مرتبه نازله وجود می‌داند که عالم تغییر و تحول است و آخرت را رجوع از این نشئه به ملکوت و باطن می‌داند.<ref>امام‌خمینی، شرح چهل حدیث، ص۱۲۰.</ref>
 
امام‌خمینی یکی از ویژگی‌های دنیا را حجاب بودن آن می‌داند و معتقد است افزون بر حجاب بودن تعلق و توجه به دنیا، وقوع در طبیعت و بهره از آن نیز برای اولیای الهی [[حجاب‌های ظلمانی|حجاب]] به شمار می‌رود.<ref>امام‌خمینی، آداب الصلاة، ص۱۲۷؛ شرح چهل حدیث، ص۱۲۳.</ref> ایشان یکی از آثار و نشانه‌های دنیاگرایی را [[اشرافیت|تجمل‌گرایی]] می‌داند و معتقد است اگر انسان بخواهد در مقابل باطل بایستد و از حق دفاع کند، باید تجمل‌گرایی را رها و به [[ساده‌زیستی]] روی آورد.<ref>امام‌خمینی، صحیفه امام، ج۱۸، ص۴۷۱.</ref> ایشان علاج رذایل اخلاقی را علاج [[حب دنیا|حبّ دنیا]] می‌داند؛<ref>امام‌خمینی، شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص۲۵۴.</ref> ازاین‌رو، تعلق به دنیا منشأ انحطاط انسان است و اگر انسان بتواند بر نفس خود مسلط شود، دیگر اهل دنیا نیست، حتی اگر همه دنیا را داشته باشد.<ref>امام‌خمینی، صحیفه امام، ج۱۴، ص۱۱-۱۲.</ref>
 
== ساختار ==
کتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی، از یک پیشگفتار و دو بخش سامان یافته است:
 
بخش اول درباره مفهوم‌شناسی دنیا، دنیاطلبی، آثار و نشانه‌های دنیاگرایی و حب جاه و شهرت و ریاست‌طلبی می‌باشد.
بخش اول درباره مفهوم‌شناسی دنیا، دنیاطلبی، آثار و نشانه‌های دنیاگرایی و حب جاه و شهرت و ریاست‌طلبی می‌باشد.
بخش دوم دارای چهار فصل است؛ فصل اول درباره شناخت ابعاد انسان و برنامه انسان برای تربیت انسان‌ها، کنترل خصلت‌های نامحدود مادی و حیوانی و افراط در نگرش دنیا.
 
فصل دوم درباره دنیا و قدر آن در برابر آخرت، دنیا معبر آخرت، دلبستگی به عالم طبیعت مذموم است، دنیا طبیعت نیست بلکه آن چیزی است که در دل ما است و انسان حب به کمال مطلق دارد.
بخش دوم دارای چهار فصل است؛  
فصل سوم درباره آثار و نتایج تعلق به مادیات و زخارف دنیا، حبّ دنیا، ایمان مستودع و موقت را می‌گیرد و اختلافات منشأ دنیاطلبی دارد.
 
فصل چهارم درباره راه‌های برون‌رفت از دنیا طلبی و تعلقات مادی، انصراف از دنیا و زخارف آن، مایه شرح صدر و جلوه نور مطلق و الهی کردن انگیزه‌ها، سخن به میان آمده است (قدر ولایت، دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی، فهرست مطالب).
* فصل اول درباره شناخت ابعاد انسان و برنامه انسان برای تربیت انسان‌ها، کنترل خصلت‌های نامحدود مادی و حیوانی و افراط در نگرش دنیا.
پاورقی:
* فصل دوم درباره دنیا و قدر آن در برابر آخرت، دنیا معبر آخرت، دلبستگی به عالم طبیعت مذموم است، دنیا طبیعت نیست بلکه آن چیزی است که در دل ما است و انسان حب به کمال مطلق دارد.
در کتاب به مناسبت‌های متعدد به ترجمه آیات، روایات و توضیح مطالب مهم در پاورقی پرداخته است.
* فصل سوم درباره آثار و نتایج تعلق به مادیات و زخارف دنیا، حبّ دنیا، ایمان مستودع و موقت را می‌گیرد و اختلافات منشأ دنیاطلبی دارد.
وضعیت نشر:
* فصل چهارم درباره راه‌های برون‌رفت از دنیا طلبی و تعلقات مادی، انصراف از دنیا و زخارف آن، مایه شرح صدر و جلوه نور مطلق و الهی کردن انگیزه‌ها، سخن به میان آمده است.<ref>قدر ولایت، دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی، فهرست مطالب.</ref>
چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۸۷ توسط چاپ و نشر مؤسیه فرهنگی هنری قدر ولایت، منتشر شده است.
 
منابع:
در کتاب به مناسبت‌های متعدد به ترجمه [[قرآن|آیات]]، [[حدیث|روایات]] و توضیح مطالب مهم در پاورقی پرداخته است.
۱. امام‌خمینی، سیدروح‌الله، آداب الصلاة، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دهم، ۱۳۸۰ش.
 
۲. امام‌خمینی، سیدروح‌الله، شرح چهل حدیث، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ بیست و سوم، ۱۳۸۰ش.
== وضعیت نشر ==
۳. امام‌خمینی، سیدروح‌الله، شرح حدیث جنود عقل و جهل، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دوازدهم، ۱۳۸۷ش.
کتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی، در سال ۱۳۸۷ش توسط چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت منتشر شده است.
۴. امام‌خمینی، سیدروح‌الله، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دوم، ۱۳۷۹ش.
 
۵. قدر ولایت، دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی، تهران، چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، چاپ اول، ۱۳۸۷ش.
== پانویس ==
{{پانویس}}
 
== منابع ==
{{منابع}}
* امام‌خمینی، سیدروح‌الله، آداب الصلاة، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دهم، ۱۳۸۰ش.
* امام‌خمینی، سیدروح‌الله، شرح چهل حدیث، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ بیست و سوم، ۱۳۸۰ش.
* امام‌خمینی، سیدروح‌الله، شرح حدیث جنود عقل و جهل، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دوازدهم، ۱۳۸۷ش.
* امام‌خمینی، سیدروح‌الله، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دوم، ۱۳۷۹ش.
* قدر ولایت، دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی، تهران، چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، چاپ اول، ۱۳۸۷ش.
{{پایان}}
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب]]
[[رده:منشورات مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت]]
[[رده:کتاب‌های درباره دیدگاه عرفانی امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های بدون ناوبری]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:مقاله‌های دارای جعبه اطلاعات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۹:۱۶

دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی (کتاب)
دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی.jpg
اطلاعات کتاب
عنوانکتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی
نویسندهمؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت
تاریخ نگارش۱۳۸۷ش
موضوعاندیشه عرفانی امام‌خمینی
سبکتوصیفی
زبانفارسی
تعداد جلد۱
اطلاعات نشر
ناشرمؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت
محل نشرتهران
تاریخ نشر۱۳۸۷ش
نوبت چاپاول


دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی، کتابی است که به تحلیل بیانات امام‌خمینی درباره دنیا و آخرت پرداخته است. این کتاب در سال ۱۳۸۷ش توسط چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت منتشر شده است.

محتوا

کتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی، گزیده‌ای از بیانات امام‌خمینی درباره دنیا و آخرت و راه‌های برون‌رفت از دنیاطلبی و تعلقات مادی می‌باشد. امام‌خمینی دنیا را مرتبه نازله وجود می‌داند که عالم تغییر و تحول است و آخرت را رجوع از این نشئه به ملکوت و باطن می‌داند.[۱]

امام‌خمینی یکی از ویژگی‌های دنیا را حجاب بودن آن می‌داند و معتقد است افزون بر حجاب بودن تعلق و توجه به دنیا، وقوع در طبیعت و بهره از آن نیز برای اولیای الهی حجاب به شمار می‌رود.[۲] ایشان یکی از آثار و نشانه‌های دنیاگرایی را تجمل‌گرایی می‌داند و معتقد است اگر انسان بخواهد در مقابل باطل بایستد و از حق دفاع کند، باید تجمل‌گرایی را رها و به ساده‌زیستی روی آورد.[۳] ایشان علاج رذایل اخلاقی را علاج حبّ دنیا می‌داند؛[۴] ازاین‌رو، تعلق به دنیا منشأ انحطاط انسان است و اگر انسان بتواند بر نفس خود مسلط شود، دیگر اهل دنیا نیست، حتی اگر همه دنیا را داشته باشد.[۵]

ساختار

کتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی، از یک پیشگفتار و دو بخش سامان یافته است:

بخش اول درباره مفهوم‌شناسی دنیا، دنیاطلبی، آثار و نشانه‌های دنیاگرایی و حب جاه و شهرت و ریاست‌طلبی می‌باشد.

بخش دوم دارای چهار فصل است؛

  • فصل اول درباره شناخت ابعاد انسان و برنامه انسان برای تربیت انسان‌ها، کنترل خصلت‌های نامحدود مادی و حیوانی و افراط در نگرش دنیا.
  • فصل دوم درباره دنیا و قدر آن در برابر آخرت، دنیا معبر آخرت، دلبستگی به عالم طبیعت مذموم است، دنیا طبیعت نیست بلکه آن چیزی است که در دل ما است و انسان حب به کمال مطلق دارد.
  • فصل سوم درباره آثار و نتایج تعلق به مادیات و زخارف دنیا، حبّ دنیا، ایمان مستودع و موقت را می‌گیرد و اختلافات منشأ دنیاطلبی دارد.
  • فصل چهارم درباره راه‌های برون‌رفت از دنیا طلبی و تعلقات مادی، انصراف از دنیا و زخارف آن، مایه شرح صدر و جلوه نور مطلق و الهی کردن انگیزه‌ها، سخن به میان آمده است.[۶]

در کتاب به مناسبت‌های متعدد به ترجمه آیات، روایات و توضیح مطالب مهم در پاورقی پرداخته است.

وضعیت نشر

کتاب دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی، در سال ۱۳۸۷ش توسط چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت منتشر شده است.

پانویس

  1. امام‌خمینی، شرح چهل حدیث، ص۱۲۰.
  2. امام‌خمینی، آداب الصلاة، ص۱۲۷؛ شرح چهل حدیث، ص۱۲۳.
  3. امام‌خمینی، صحیفه امام، ج۱۸، ص۴۷۱.
  4. امام‌خمینی، شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص۲۵۴.
  5. امام‌خمینی، صحیفه امام، ج۱۴، ص۱۱-۱۲.
  6. قدر ولایت، دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی، فهرست مطالب.

منابع

  • امام‌خمینی، سیدروح‌الله، آداب الصلاة، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دهم، ۱۳۸۰ش.
  • امام‌خمینی، سیدروح‌الله، شرح چهل حدیث، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ بیست و سوم، ۱۳۸۰ش.
  • امام‌خمینی، سیدروح‌الله، شرح حدیث جنود عقل و جهل، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دوازدهم، ۱۳۸۷ش.
  • امام‌خمینی، سیدروح‌الله، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ دوم، ۱۳۷۹ش.
  • قدر ولایت، دنیا و آخرت در رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی، تهران، چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، چاپ اول، ۱۳۸۷ش.