اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی'''، دفتر چهل و ششم از آثار موضوعی تبیانها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. این اثر عناوینی چون «خطوط کلی اقتصاد اسلامی»، «منابع و ثروتهای ملی»، «کشاورزی»، «بانکداری» و «اقتصاد و جنگ تحمیلی» را در بر می‌گیرد.
{{جعبه اطلاعات کتاب
| تصویر = کتاب اقتصاد در اندیشه امام خمینی.jpg
| نام عنوان = اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی
| نام‌های دیگر =
| نام‌کتاب‌به‌فارسی =
| نویسنده = [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]]
| مترجم =
| ترجمه‌به‌دیگرزبان‌ها =
| تاریخ نگارش = ۱۳۹۲ش
| موضوع = اندیشه اقتصادی امام‌خمینی
| سبک =
| زبان = فارسی
| ویراستار =
| به تصحیح =
| به کوشش =
| طراح جلد =
| تعداد جلد =
| تعداد صفحات =
| قطع =
| مجموعه = [[تبیان (کتاب)|تبیان]]
| نسخه‌الکترونیکی =
| ناشر = [[مؤسسه چاپ و نشر عروج]]
| محل نشر = تهران
| تاریخ نشر = ۱۳۹۲ش
| نوبت چاپ = چاپ سوم
| شمارگان =
| شابک =
| نوع رسانه =
| وبسایت ناشر =
| مشخصات نشر =
}}
'''اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی'''، دفتر چهل و ششم از [[تبیان (کتاب)|آثار موضوعی تبیان]] است که توسط [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] استخراج و تنظیم شده و توسط [[مؤسسه چاپ و نشر عروج]] به چاپ رسیده است. این اثر عناوینی چون خطوط کلی اقتصاد اسلامی، منابع و ثروت‌های ملی، [[کشاورزی]]، [[بانکداری]] و [[اقتصاد]] و [[جنگ تحمیلی]] را در بر می‌گیرد.
==محتوا==
==محتوا==
تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، 1400 ش، ج3، ص236؛ مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجله حضور، 1391 ش، شماره 83) و دفتر چهل و ششم آن به «اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی» اختصاص دارد.
{{اصلی|تبیان (کتاب)}}
«اقتصاد» یکی از ابعاد اندیشه‌های امام‌خمینی است که از‏‎ ‎‏زمینه‌ها و ابعاد مهم حیات بشری است و هر روزه اهمیت آن در اداره امور جوامع در‏‎ ‎‏حال فزونی است.‏ تبیان اقتصادی، برگ سبزی است که برای تشنگان اقتصاد از دیدگاه اسلام تدوین‏‎ ‎‏شده است. اقتصادی که دست رد بر سینه نظام‌های غیر الهی زده و چهارچوب حمایت از‏‎ ‎‏محرومان را بر ستون عدالت استوار کرده است. چهارچوبی که دولت را در خدمت مردم‏‎ ‎‏گرفته و توسعه، استقلال، قرب الهی و خداگونه شدن انسان را هدف قرار داده است.‏‎ ‎‏اقتصادی که همه ابعاد حیات انسان را مد نظر قرار دهد و ابزارها و سیاستهای مناسب را‏‎ ‎‏به کار ببندد تا دنیا را آباد و آبادتر کند و از بستر آن، مسیر دستیابی به رضوان الهی و جنت‏‎ ‎‏نعیم را برای بشر فراهم کند. اندیشه‌های امام خمینی در‏‎ ‎‏زمینه اقتصاد - هرچند توسط ایشان در قالب یک مکتوب تدوین نشده است - چارچوبی‏‎ ‎‏نظام یافته دارد و مبتنی بر اصول اسلامی است که حاکی از دقت و قابلیت استناد‏‎ ‎‏دیدگاههای ایشان (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، 1392ش، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف).
تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای [[امام‌خمینی]] با استناد به تألیفات ایشان، [[صحیفه امام]] و [[صحیفه نور]] درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳.</ref> دفتر چهل و ششم آن به «اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی» اختصاص دارد.
==ساختار==
 
‏‏ این اثر در یازده فصل تدوین شده است: ‏‏فصل اول: خطوط کلی اقتصاد اسلامی‏‏، ‏‏فصل دوم: دولت و اقتصاد، ‏‏فصل سوم: منابع و ثروتهای ملی‏‏، ‏‏فصل چهارم: مشارکت عمومی‏‏، ‏‏فصل پنجم: کشاورزی‏‏، ‏‏فصل ششم: صنعت‏‏، ‏‏فصل هفتم: نفت‏‏، ‏‏فصل هشتم: بانکداری‏‏، ‏‏فصل نهم: بازار و بخش خصوصی‏‏، ‏‏فصل دهم: اقتصاد و جنگ تحمیلی‏‏ و ‏‏فصل یازدهم: اقتصاد بین الملل‏ (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، 1392ش، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، فهرست مطالب).
[[اقتصاد]] یکی از ابعاد اندیشه‌های امام‌خمینی است که از‎ ‏زمینه‌ها و ابعاد مهم حیات بشری است و هر روزه اهمیت آن در اداره امور جوامع در‎ ‏حال فزونی است.‏ تبیان اقتصادی، برگ سبزی است که برای تشنگان اقتصاد از دیدگاه [[اسلام]] تدوین‎ ‏شده است. اقتصادی که دست رد بر سینه نظام‌های غیر الهی زده و چهارچوب حمایت از‎ ‎[[‏محرومان]] را بر ستون [[عدالت اجتماعی|عدالت]] استوار کرده است. چهارچوبی که دولت را در خدمت مردم‎ ‏گرفته و توسعه، [[استقلال]]، قرب الهی و خداگونه شدن انسان را هدف قرار داده است.‎ ‏اقتصادی که همه ابعاد حیات انسان را مد نظر قرار دهد و ابزارها و سیاست‌های مناسب را‎ ‏به کار ببندد تا [[دنیا]] را آباد و آبادتر کند و از بستر آن، مسیر دستیابی به رضوان الهی و جنت‎ ‏نعیم را برای بشر فراهم کند. اندیشه‌های امام‌خمینی در‎ ‏زمینه اقتصاد -هرچند توسط ایشان در قالب یک مکتوب تدوین نشده است- چارچوبی‎ ‏نظام یافته دارد و مبتنی بر اصول اسلامی است که حاکی از دقت و قابلیت استناد‎ ‏دیدگاه‌های ایشان.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۲ش، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف.</ref>
==‏‏ویژگی==
==ساختار==
در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است‏‎ (پرتال امام‌خمینی، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، ص صفر).
کتاب اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، در یازده فصل تدوین شده است: ‏فصل اول: خطوط کلی اقتصاد اسلامی‏، ‏فصل دوم: دولت و اقتصاد، ‏فصل سوم: منابع و ثروت‌های ملی‏، ‏فصل چهارم: مشارکت عمومی‏، ‏فصل پنجم: [[کشاورزی]]‏، ‏فصل ششم: [[صنعت]]‏، ‏فصل هفتم: [[نفت]]‏، ‏فصل هشتم: [[بانکداری]]‏، ‏فصل نهم: [[بازار]] و بخش خصوصی‏، ‏فصل دهم: [[اقتصاد]] و [[جنگ تحمیلی]]‏ و فصل یازدهم: اقتصاد بین‌الملل‏.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۲ش، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، فهرست مطالب. </ref>
این کتاب چندبار چاپ شده و چاپ سوم آن سال 1392ش می‌باشد.
==‏ویژگی==
در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است.<ref> «[http://www.imam-khomeini.ir/fa/c9_2923/%D8%B9%D9%86%D8%A7%D9%88%DB%8C%D9%86_%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D8%AF%D9%87/%D8%AA%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF_%D8%AF%D8%B1_%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%D9%87_%D8%A7%D9%85%D8%A7 اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی]»، پرتال امام‌خمینی.</ref>
 
کتاب اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی چندبار چاپ شده و چاپ سوم آن سال ۱۳۹۲ش می‌باشد.
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
==منابع==
==منابع==
{{منابع}}
{{منابع}}
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر چهل و ششم)، تهران، ‏‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ سوم،‏ 1392ش.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر چهل و ششم)، تهران، ‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ سوم،‏ ۱۳۹۲ش.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، پرتال امام‌خمینی، http://www.imam-khomeini.ir
* «[http://www.imam-khomeini.ir/fa/c9_2923/%D8%B9%D9%86%D8%A7%D9%88%DB%8C%D9%86_%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D8%AF%D9%87/%D8%AA%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF_%D8%AF%D8%B1_%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%D9%87_%D8%A7%D9%85%D8%A7 اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی]»، پرتال امام‌خمینی، تاریخ بازدید: ۴ خرداد ۱۴۰۳ش.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، 1400ش.  
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.  
* مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره 83، 1391ش.
* مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.
{{پایان}}
{{پایان}}
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب]]
[[رده:منشورات مؤسسه چاپ و نشر عروج]]
[[رده:مجموعه تبیان]]
[[رده:کتاب‌های درباره اندیشه اقتصادی امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های بدون ناوبری]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
[[رده:مقاله‌های دارای جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۷:۱۶

اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی (کتاب)
کتاب اقتصاد در اندیشه امام خمینی.jpg
اطلاعات کتاب
عنواناقتصاد در اندیشه امام‌خمینی
نویسندهمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی
تاریخ نگارش۱۳۹۲ش
موضوعاندیشه اقتصادی امام‌خمینی
زبانفارسی
اطلاعات نشر
مجموعهتبیان
ناشرمؤسسه چاپ و نشر عروج
محل نشرتهران
تاریخ نشر۱۳۹۲ش
نوبت چاپچاپ سوم


اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، دفتر چهل و ششم از آثار موضوعی تبیان است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. این اثر عناوینی چون خطوط کلی اقتصاد اسلامی، منابع و ثروت‌های ملی، کشاورزی، بانکداری و اقتصاد و جنگ تحمیلی را در بر می‌گیرد.

محتوا

تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.[۱] دفتر چهل و ششم آن به «اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی» اختصاص دارد.

اقتصاد یکی از ابعاد اندیشه‌های امام‌خمینی است که از‎ ‏زمینه‌ها و ابعاد مهم حیات بشری است و هر روزه اهمیت آن در اداره امور جوامع در‎ ‏حال فزونی است.‏ تبیان اقتصادی، برگ سبزی است که برای تشنگان اقتصاد از دیدگاه اسلام تدوین‎ ‏شده است. اقتصادی که دست رد بر سینه نظام‌های غیر الهی زده و چهارچوب حمایت از‎ ‎‏محرومان را بر ستون عدالت استوار کرده است. چهارچوبی که دولت را در خدمت مردم‎ ‏گرفته و توسعه، استقلال، قرب الهی و خداگونه شدن انسان را هدف قرار داده است.‎ ‏اقتصادی که همه ابعاد حیات انسان را مد نظر قرار دهد و ابزارها و سیاست‌های مناسب را‎ ‏به کار ببندد تا دنیا را آباد و آبادتر کند و از بستر آن، مسیر دستیابی به رضوان الهی و جنت‎ ‏نعیم را برای بشر فراهم کند. اندیشه‌های امام‌خمینی در‎ ‏زمینه اقتصاد -هرچند توسط ایشان در قالب یک مکتوب تدوین نشده است- چارچوبی‎ ‏نظام یافته دارد و مبتنی بر اصول اسلامی است که حاکی از دقت و قابلیت استناد‎ ‏دیدگاه‌های ایشان.[۲]

ساختار

کتاب اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، در یازده فصل تدوین شده است: ‏فصل اول: خطوط کلی اقتصاد اسلامی‏، ‏فصل دوم: دولت و اقتصاد، ‏فصل سوم: منابع و ثروت‌های ملی‏، ‏فصل چهارم: مشارکت عمومی‏، ‏فصل پنجم: کشاورزی‏، ‏فصل ششم: صنعت‏، ‏فصل هفتم: نفت‏، ‏فصل هشتم: بانکداری‏، ‏فصل نهم: بازار و بخش خصوصی‏، ‏فصل دهم: اقتصاد و جنگ تحمیلی‏ و فصل یازدهم: اقتصاد بین‌الملل‏.[۳]

‏ویژگی

در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است.[۴]

کتاب اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی چندبار چاپ شده و چاپ سوم آن سال ۱۳۹۲ش می‌باشد.

پانویس

  1. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳.
  2. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۲ش، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف.
  3. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۲ش، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی، فهرست مطالب.
  4. «اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی»، پرتال امام‌خمینی.

منابع

  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر چهل و ششم)، تهران، ‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ سوم،‏ ۱۳۹۲ش.
  • «اقتصاد در اندیشه امام‌خمینی»، پرتال امام‌خمینی، تاریخ بازدید: ۴ خرداد ۱۴۰۳ش.
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.
  • مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.