همیشه با امام (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
 
 
(۷ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
کتاب در آمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی (کتاب).
{{جعبه اطلاعات کتاب
شناسه
| تصویر = همیشه با امام.jpg
کتاب «درآمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی»، اثری از محمدرضا دهشیری است که تفاوت اندیشه امام‌خمینی با صاحب‌نظران غربی در خصوص انقلاب اسلامی و نقش سازنده ایشان را در عرصه سیاسی، دفاعی، نهضت اسلامی و مبانی حکومت اسلامی واکاوی نموده است.
| نام عنوان = همیشه با امام
معرفی نویسنده
| نام‌های دیگر = همیشه با امام؛ سیری در زندگی و مبارزات آیت‌الله محمدرضا توسلی
محمدرضا دهشیری، عضو هیئت‌علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، دارای ۱۶ مقاله کنفرانسی و ۹۷ مقاله ژورنالی است (پایگاه اینترنتی سیویلیکا، ۷/۲/۱۴۰۳). کتاب «درآمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی» ایشان به زبان عربی (پایگاه اینترنتی پرتال امام‌خمینی، ۷/۲/۱۴۰۳) و انگلیسی ترجمه شده است. آموزش و جهانی‌شدن، دین و جهانی‌شدن، دیپلماسی فرهنگی جمهوری‌اسلامی و جایگاه تکافل و رفتارهای حمایت‌گرانهُ در دیپلماسی فرهنگی از آثار وی است (پایگاه اینترنتی کتاب سیتی، ۷/۲/۱۴۰۳).
| نام‌کتاب‌به‌فارسی =
اهمیت کتاب
| نویسنده =
اثر حاضر از آن جهت اهمیت دارد که تلاش نموده است به بررسی نهضت اسلامی از آغاز تا مرحله پیروزی انقلاب اسلامی، تفاوت اندیشه امام‌خمینی با صاحب‌نظران غربی در خصوص انقلاب اسلامی، نقش سازنده ایشان را در عرصه سیاسی، دفاعی، نهضت اسلامی و مبانی حکومت اسلامی واکاوی نموده است (درآمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی، ص ۳۱ – ۲۵۶). اهمت دادن به حضور مردم در راهبرد دفاعی، تبلیغی و سیاسی در حفظ انقلاب و استقلال کشور از امتیاز دیگر این اثر است (درآمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی، ص ۱۴۷ – ۱۶۰).
| مترجم =
ساختار
| ترجمه‌به‌دیگرزبان‌ها =
کتاب حاضر از فهرست مطالب، مقدمه ناشر، مقدمه مؤلف و چهار بهره، تنظیم شده است. بهره اول اندیشه‌های نهضتی امام‌خمینی از سه فصل، تجربه‌های تاریخی و آسیب‌شناسی نهضت‌های اسلامی صدسال اخیر، نظریه انقلاب اسلامی و بررسی تطبیقی نظریات امام‌خمینی، بهره دوم، اندیشه‌های دفاعی امام‌خمینی و سه فصل، جلوه‌های شهادت و مرگ آگاهی، استراتژی بازدارندگی مردمی و دیپلماسی جهاد، و بهره سوم درون‌مایه‌های سیاست داخلی و سیاست خارجی و سه فصل، مناسبات دین و دولت، مبانی دیپلماسی اسلامی و پیوند سیاست داخلی و سیاست خارجی، بهره چهارم امام‌خمینی و چالش‌های نظری سیاست خارجی در چهارفصل، راهکارهای نیل به نظم بین‌الملل مطلوب، آرمان‌گرایی و واقع‌گرایی در سیاست خارجی، درون‌گرایی و برون‌گرایی در سیاست خارجی و امام‌خمینی و راهبردهای سیاست خارجی را شامل شده است. در نهایت پی‌نوشت‌ها، فرجام سخن و فهرست منابع را به خود اختصاص داد است (درآمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی، ص ۵ – ۱۶).
| تاریخ نگارش =
منابع کتاب
| موضوع =
نگارنده در این کتاب از ۱۳ کتاب و مجله فارسی استفاه کرده است (دهشیری، ص ۳۸۰ - ۳۹۰).
| سبک = شرح‌حال‌نویسی
وضعیت نشر
| زبان = فارسی
کتاب «درآمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی» نخستین‌بار، سال ۱۳۷۹ با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه در ۳۹۰ صفحه و بار دوم سال ۱۳۹۱ با همان شمارگان در ۴۷۶ صفحه در تهران به همت مؤسسه مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است (پایگاه اینترنتی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۷/۲/۱۴۰۳).
| ویراستار =
منابع
| به تصحیح =
دهشیری، محمدرضا، درآمدی بر نظریه سیاسی اندیشه امام‌خمینی، تهران، مؤسسه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ اول، ۱۳۷۹ ش.
| به کوشش = محمدعلی خسروی
پیوندها
| طراح جلد =
پایگاه اینترنتی کتاب سیتی، ۷/۲/۱۴۰۳ ش.              https://www.ketabcity.com
| تعداد جلد =
پایگاه اینترنتی سیویلیکا، ۷/۲/ ۱۴۰۳ ش.                                        https://civilica.com
| تعداد صفحات = ۲۷۹
پایگاه اینترنتی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۷/۲/۱۴۰۳ ش.                    https ://22bahman.ir
| قطع =
(پایگاه اینترنتی پرتال امام‌خمینی، ۷/۲/۱۴۰۳ ش.            http://www.imam-khomeini.ir
| مجموعه =
| نسخه‌الکترونیکی =
| ناشر =  [[مؤسسه چاپ و نشر عروج]]
| محل نشر = تهران
| تاریخ نشر = ۱۳۷۸ش
| نوبت چاپ = اول
| شمارگان =
| شابک =
| نوع رسانه =
| وبسایت ناشر =
| مشخصات نشر =
}}
'''همیشه با امام؛ سیری در زندگی و مبارزات آیت‌الله محمدرضا توسلی'''، به روند زندگی و مبارزات [[محمدرضا توسلی]] عضو [[دفتر امام‌خمینی]] می‌پردازد.  
 
== محتوا ==
آیت‌الله توسلی از معدود افرادی است که از دوران نوجوانی سعادت دیدار و آشنایی با امام‌خمینی را پیدا کرد. از کلاس ششم ابتدایی در درس اخلاق امام حضور یافت و آن درس و آن مدرس را هرگز ترک نکرد. بعد از آن درس، راهی قم شد و زندگی طلبگی در محضر امام‌خمینی آغاز کرد. قبل از پیروزی انقلاب، در راه امام، فداکاری‌ها کرد و خوف تعقیب و دستگیری و زندان و مصیبت‌ها را به جان خرید و در تمامی فعالیت‌های حوزوی و سیاسی بیت امام فعال بود.<ref>پرتال امام‌خمینی؛ حضور، ش۷۱، ص۲۳۹.</ref>
 
بعد از [[تبعید امام‌خمینی|تبعید امام]] با همه خطرات و دشواری‌ها، همواره ملتزم دفتر امام بود. بعد از پیروزی انقلاب نیز لحظه‌ای از همراهی امام و پیمودن راه او غفلت نکرد، از صبح زود تا دیروقت شب در دفتر امام حضور داشت و مسئولیت‌های متعددی را بر عهده گرفته بود. او مسئول ملاقات‌های عمومی و خصوصی امام بود و پاسخگویی به پرسش‌های شرعی را بر اساس فتاوای امام به عهده داشت.<ref>پرتال امام‌خمینی؛ حضور، ش۷۱، ص۲۳۹.</ref> و تا آخر عمر امام‌خمینی ( ۱۴خرداد ۱۳۶۸ش) در دفتر امام خدمت می‌کرد و بعد از [[ارتحال امام‌خمینی|رحلت امام]] هم تا پایان عمر خود (۲۷ بهمن ۱۳۸۶) در همان دفتر کوچک خود در [[جماران]] به خدمت مشغول بود و به فعالیت-های علمی و فرهنگی خود ادامه می‌داد. و سرانجام نیز در [[مجمع تشخیص مصلحت نظام]] در حالی که در اعتراض به متحجران و دشمنان امام از اندیشه و راه امام می‌کرد، به سوی یار پر کشید.<ref>پرتال امام‌خمینی؛ حضور، ش۷۱، ص۲۳۹.</ref>
 
== ساختار ==
* بخش اول کتاب همیشه با امام، حاوی زندگی شخصی توسلی به روایت خود و برخی دوستانش است.  
* بخش دوم با عنوان یاد یار، مرحوم توسلی را از نگاه ۵۳ تن از بزرگان نظام، یاران و دوستان وی بررسی کرده است.
* بخش سوم، با عنوان «فصل آشنایی با امام»، آغاز آشنایی وی با امام و همراهی تمام عمری وی با ایشان را بر شمرده است، این بخش نمای اصلی عنوان اصلی کتاب (همیشه با امام) را تشکیل می‌دهد.
* بخش چهارم با عنوان نطق ناتمام، به آخرین سخنرانی وی در اشاره به وصایای امام و دفاع از حریم امام و بیت ایشان می‌پردازد، نطقی که در ۲۷ بهمن ۱۳۸۶ توسلی در میانه آن نطق در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
* بخش پنجم حاوی اسناد و تصاویر مربوط به زندگی مرحوم تسلی در همراهی با امام است.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۸۷، همیشه با امام، فهرست مطالب.</ref>
 
== وضعیت نشر ==
چاپ اول کتاب همیشه با امام، به اهتمام معاونت فرهنگی [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] و با نظارت محمدعلی خسروی، توسط [[مؤسسه چاپ و نشر عروج]]، درسال ۱۳۷۸ش و در ۲۷۹ صفحه در تهران منتشر شده است.
 
== پانویس ==
{{پانویس}}
 
== منابع ==
{{منابع}}
* امام‌خمینی، سیدروح‌الله، ۱۳۷۸ش، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
* حضور، فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی، اجتماعی، ش ۷۱، زمستان ۱۳۸۸ش، مدیر مسئول و سر دبیر حمید انصاری، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، معاونت امور فرهنگی و ارتباطات، ۱۳۸۷ش، همیشه با امام، سیری در زندگی و مبارزات آیت‌الله محمدرضا توسلی، تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج.
{{پایان}}
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب]]
[[رده:منشورات مؤسسه چاپ و نشر عروج]]
[[رده:مقاله‌های بدون ناوبری]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
[[رده:مقاله‌های دارای جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۸:۰۷

همیشه با امام (کتاب)
همیشه با امام.jpg
اطلاعات کتاب
عنوانهمیشه با امام
نام‌های دیگرهمیشه با امام؛ سیری در زندگی و مبارزات آیت‌الله محمدرضا توسلی
سبکشرح‌حال‌نویسی
زبانفارسی
به کوششمحمدعلی خسروی
تعداد صفحات۲۷۹
اطلاعات نشر
ناشرمؤسسه چاپ و نشر عروج
محل نشرتهران
تاریخ نشر۱۳۷۸ش
نوبت چاپاول


همیشه با امام؛ سیری در زندگی و مبارزات آیت‌الله محمدرضا توسلی، به روند زندگی و مبارزات محمدرضا توسلی عضو دفتر امام‌خمینی می‌پردازد.

محتوا

آیت‌الله توسلی از معدود افرادی است که از دوران نوجوانی سعادت دیدار و آشنایی با امام‌خمینی را پیدا کرد. از کلاس ششم ابتدایی در درس اخلاق امام حضور یافت و آن درس و آن مدرس را هرگز ترک نکرد. بعد از آن درس، راهی قم شد و زندگی طلبگی در محضر امام‌خمینی آغاز کرد. قبل از پیروزی انقلاب، در راه امام، فداکاری‌ها کرد و خوف تعقیب و دستگیری و زندان و مصیبت‌ها را به جان خرید و در تمامی فعالیت‌های حوزوی و سیاسی بیت امام فعال بود.[۱]

بعد از تبعید امام با همه خطرات و دشواری‌ها، همواره ملتزم دفتر امام بود. بعد از پیروزی انقلاب نیز لحظه‌ای از همراهی امام و پیمودن راه او غفلت نکرد، از صبح زود تا دیروقت شب در دفتر امام حضور داشت و مسئولیت‌های متعددی را بر عهده گرفته بود. او مسئول ملاقات‌های عمومی و خصوصی امام بود و پاسخگویی به پرسش‌های شرعی را بر اساس فتاوای امام به عهده داشت.[۲] و تا آخر عمر امام‌خمینی ( ۱۴خرداد ۱۳۶۸ش) در دفتر امام خدمت می‌کرد و بعد از رحلت امام هم تا پایان عمر خود (۲۷ بهمن ۱۳۸۶) در همان دفتر کوچک خود در جماران به خدمت مشغول بود و به فعالیت-های علمی و فرهنگی خود ادامه می‌داد. و سرانجام نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حالی که در اعتراض به متحجران و دشمنان امام از اندیشه و راه امام می‌کرد، به سوی یار پر کشید.[۳]

ساختار

  • بخش اول کتاب همیشه با امام، حاوی زندگی شخصی توسلی به روایت خود و برخی دوستانش است.
  • بخش دوم با عنوان یاد یار، مرحوم توسلی را از نگاه ۵۳ تن از بزرگان نظام، یاران و دوستان وی بررسی کرده است.
  • بخش سوم، با عنوان «فصل آشنایی با امام»، آغاز آشنایی وی با امام و همراهی تمام عمری وی با ایشان را بر شمرده است، این بخش نمای اصلی عنوان اصلی کتاب (همیشه با امام) را تشکیل می‌دهد.
  • بخش چهارم با عنوان نطق ناتمام، به آخرین سخنرانی وی در اشاره به وصایای امام و دفاع از حریم امام و بیت ایشان می‌پردازد، نطقی که در ۲۷ بهمن ۱۳۸۶ توسلی در میانه آن نطق در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
  • بخش پنجم حاوی اسناد و تصاویر مربوط به زندگی مرحوم تسلی در همراهی با امام است.[۴]

وضعیت نشر

چاپ اول کتاب همیشه با امام، به اهتمام معاونت فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی و با نظارت محمدعلی خسروی، توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج، درسال ۱۳۷۸ش و در ۲۷۹ صفحه در تهران منتشر شده است.

پانویس

  1. پرتال امام‌خمینی؛ حضور، ش۷۱، ص۲۳۹.
  2. پرتال امام‌خمینی؛ حضور، ش۷۱، ص۲۳۹.
  3. پرتال امام‌خمینی؛ حضور، ش۷۱، ص۲۳۹.
  4. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۸۷، همیشه با امام، فهرست مطالب.

منابع

  • امام‌خمینی، سیدروح‌الله، ۱۳۷۸ش، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
  • حضور، فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی، اجتماعی، ش ۷۱، زمستان ۱۳۸۸ش، مدیر مسئول و سر دبیر حمید انصاری، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، معاونت امور فرهنگی و ارتباطات، ۱۳۸۷ش، همیشه با امام، سیری در زندگی و مبارزات آیت‌الله محمدرضا توسلی، تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج.