توحید از دیدگاه امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۵۹: خط ۵۹:


{{پایان}}
{{پایان}}
[[رده:پروژه کتاب]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۱:۲۰

توحید از دیدگاه امام‌خمینی (کتاب)
کتاب توحید از دیدگاه امام‌خمینی.jpg
اطلاعات کتاب
عنوانتوحید از دیدگاه امام‌خمینی
نویسندهمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی
تاریخ نگارش1392ش
موضوعتوحید
زبانفارسی
اطلاعات نشر
ناشرمؤسسه چاپ و نشر عروج
محل نشرتهران
تاریخ نشر1392ش
نوبت چاپچاپ سوم


توحید از دیدگاه امام‌خمینی، دفتر چهل و هشتم از آثار موضوعی تبیان‌ها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. در این کتاب در دو جلد، به بیان دیدگاه‌ها و اندیشه امام در مبحث توحید پرداخته شده است.

محتوا

تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.[۱] دفتر چهل و هشتم آن به «توحید از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد. ‏ ‏«توحید» غایت آفرینش، مقصد اعلای رسالت پیغمبران، محبوب و مقصود سالکان و‎ ‏عاشقان، مطلوب عارفان و حکیمان و گم شدۀ همۀ انسان‌ها و معشوق فطری همۀ بشریت‎ ‏و مقصد نهایی همۀ جوشش‌ها و حرکت‌هاست. انبیاء (ع) آمده‌اند تا از آنان‎ ‏بخواهند - حق - میثاق فطرت را بگزارند، و نعمتی را که فراموششان شده به یادشان‎ ‏آرند»‎ و کتاب‌های آسمانی و قرآن مجید نازل گشته تا باب معرفت را بر روی بشر‎ ‏بگشاید که «اگر قرآن نبود باب معرفت الله بسته بود الی الابد.»‎ و هیچ دانش و علمی‎ ‏در جهان نیست مگر بابی است از معرفت حق و آثار حق.‏ در آثار امام‌خمینی مباحث توحید، به معنای گستردۀ آن، به اثر خاصّی،‎ ‏اختصاص ندارد و سراسر آثار ایشان بحث از خدا و صفات و افعال حق و در جهت‎ ‏شناخت آن است و بحث‌های فقه و اصول نیز جز تلاشی برای معرفت اوامر و نواهی‎ ‏حق تعالی نمی‌باشد.‏ مباحث توحید، به معنای خاص، حجم گسترده‌ای از آثار امام را در بر می‌گیرد،‎ ‏چنانکه اوّلین اثر قلمی ایشان - شرح دعای سحر - پیرامون شناخت اسما و صفات الهی‎ ‏است و آخرین درس و بحث ایشان نیز در باب اسم و حمد و ثنای حق است.[۲] و غیر آن دو نیز در آثار عرفانی و حکمی و اخلاقی و سخنان و پیامهای‎ ‏ایشان به تناسب از مباحث استدلالی توحید و بحثهای توحید فعلی و عملی و توجّه به‎ ‏حق سخن به میان رفته است.[۳]

ساختار

مجموعه توحید از دیدگاه امام‌خمینی در دو جلد و هفت فصل سامان یافته است. فصول جلد اول عبارتند از:

فصول جلد دوم نیز به قرار زیر است:

  • فصل پنجم: مباحثی پیرامون برخی اسماءالله،
  • فصل ششم: توحید افعالی
  • فصل هفتم: توحید عبادی

[۴]

ویژگی

در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است‎.[۵] کتاب توحید از دیدگاه امام‌خمینی سه‌بار چاپ شده و چاپ سوم آن سال ۱۳۹۲ش می‌باشد.

پانویس

  1. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳
  2. تفسیر‎ ‏سوره حمد.
  3. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۲ش، توحید از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف.
  4. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۲ش، توحید از دیدگاه امام‌خمینی، فهرست مطالب. ‏
  5. پرتال امام‌خمینی، توحید از دیدگاه امام‌خمینی، ص صفر.

منابع

  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، پرتال امام‌خمینی، http://www.imam-khomeini.ir
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، توحید از دیدگاه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر چهل و هشتم)، تهران، ‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ سوم،‏ ۱۳۹۲ش.
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.
  • مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.