ابراهیم رحیمی

از ویکی امام خمینی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۷:۲۲ توسط Shams (بحث | مشارکت‌ها) (+ 3 categories; ±رده:پروژه شاگردان2رده:شاگردان درس خارج فقه امام‌خمینی using HotCat)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
ابراهیم رحیمی
اطلاعات فردی
نام کاملابراهیم رحیمی
تاریخ تولد۱۳۱۳ش
زادگاهروستای گرماب، شهر زنجان
اطلاعات علمی
استادانمیرزا محمدعلی دامغانی، سیداسدالله مدنی، محمدعلی سرابی، حسینعلی منتظری، سیدمحمدحسین طباطبایی، سیدحسین بروجردی، امام‌خمینی، سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی، سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی
محل تحصیلحوزه علمیه همدان، حوزه علمیه نجف، حوزه علمیه قم
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
سیاسیمبارزه با حکومت پهلوی، حضور در جبهه‌های جنگ تحمیلی
اجتماعیامام جمعه نقده غربی، تأسیس مسجد، قرائت‌خانه و گرمابه در روستاهای باباخنجر، حسین‌آباد، مهاجران همدان و دمق


ابراهیم رحیمی، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.

زادگاه و تحصیل

ابراهیم رحیمی در سال ۱۳۱۳ش در روستای گرماب شهر زنجان به دنیا آمد. خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه‌ای در گرماب فراگرفت. آنگاه در سال ۱۳۲۷ش به همدان رفت و در حوزه علمیه آن شهر، مقدمات و بخشی از دروس سطح را پیش مدرسان آن حوزه ازجمله میرزا محمدعلی دامغانی فراگرفت. وی سپس رهسپار عراق شد و در حوزه علمیه نجف اشرف، دروس سطح را در چهار سال و نزد آقایان سیداسدالله مدنی و محمدعلی سرابی خواند. وی سپس به کشور بازگشت و در قم مقیم شد و در حوزه علمیه آن شهر، منظومه ملاهادی سبزواری را نزد حسینعلی منتظری خواند و در درس تفسیر هم از شاگردان علامه سیدمحمدحسین طباطبایی بود. سپس در درس‌های خارج فقه و اصول آیات سیدحسین بروجردی و امام‌خمینی شرکت کرد.

درباره سال‌های حضور او در درس‌های خارج فقه یا اصول یا هر دو درس امام‌خمینی گزارش دقیقی در دست نیست، ولی با استناد به سال‌های حضور او در قم می‌توان احتمال داد که در دهه ۱۳۳۰ش و اوایل دهه ۱۳۴۰ش و پیش از تبعید امام‌خمینی به خارج از کشور، در آن درس‌ها در مساجد محمدیه و اعظم قم شرکت می‌کرده است. رحیمی پس از تبعید امام‌خمینی به خارج از کشور در سال ۱۳۴۳ش، در درس‌های خارج فقه و اصول آیات سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی و سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی حضور یافت.

فعالیت سیاسی اجتماعی

ابراهیم رحیمی در سال‌های نهضت اسلامی به رهبری امام‌خمینی، به مبارزه با حکومت پهلوی می‌پرداخت. او به‌ویژه با سفر به برخی شهرها و سخنرانی در آنجا، به فعالیت علیه حکومت پهلوی می‌پرداخت که از آن جمله می‌توان از سفرها و سخنرانی‌های او در سریش‌آباد لرستان، وامقی همدان، کرشف و گرماب زنجان اشاره کرد. براثر این فعالیت‌ها، چند بار توسط نیروهای امنیتی و نظامی دستگیر و زندانی شد و همچنین مورد بازجویی قرار گرفت.

او با آغاز جنگ تحمیلی، بارها در جبهه‌های جنگ حضور یافت، ازجمله در پادگان دشت آزادگان و تپه‌های الله‌اکبر در کنار رزمندگان بود. رحیمی در خرداد ۱۳۶۱ به سمت امامت جمعه شهر نقده غربی منصوب شد و مدت سه سال در آن سمت بود. او در بیست و هشتم شهریور ۱۳۶۴ از این سمت استعفا داد و پس از آن اطلاعاتی درباره فعالیت‌های او در دست نیست. از فعالیت‌های اجتماعی او می‌توان به تأسیس مسجد، قرائت‌خانه و گرمابه در روستاهای باباخنجر، حسین‌آباد و مهاجران همدان و دمق اشاره کرد.[۱]

پانویس

  1. کاظمینی، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ص۹۴ـ۳۹۳.

منبع

کاظمینی، میرزا محمد (۱۳۸۴)، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، تهران، برگ رضوان.