آل‌طه (کتاب)

نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۲۹ توسط Shams (بحث | مشارکت‌ها) (+ 6 categories; ±رده:پروژه کتابرده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب using HotCat)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


آل‌طه، سرگذشت و خاطرات، کتابی از غلامرضا کرباسچی که به بازآفرینی خاطرات سیدمحمد آل‌طه، دربارۀ زندگی، فعالیت‌های سیاسی و مذهبی و خاطرات وی دربارۀ انقلاب و امام‌خمینی پرداخته‌است.

آل‌طه (کتاب)
کتاب آل‌طه.jpg
اطلاعات کتاب
عنوانکتاب آل‌طه
نام‌های دیگرآل‌طه، سرگذشت و خاطرات
نویسندهغلامرضا کرباسچی
تاریخ نگارش۱۳۹۷ش
موضوعخاطرات سیدمحمد آل‌طه
سبکخاطره‌نگاری
زبانفارسی
تعداد صفحات۴۲۰
اطلاعات نشر
ناشرمؤسسه چاپ و نشر عروج
محل نشرتهران
تاریخ نشر۱۳۹۷ش
نوبت چاپاول

اهمیت کتاب

کتاب آل‌طه، به‌دلیل دست اول بودن مطالب و نیز نقش تأثیرگذار سیدمحمد آل‌طه در حوادث سیاسی و مذهبیِ ذکر شده، دارای اهمیت است. از امتیازات کتاب می‌توان به ساختار روشمند، دارا بودن فهرست مطالب، نمایه آیات، روایات، اسامی معصومین(ع)، اشخاص، کتب و اماکن[۱] و نیز، برخورداری از تصویر اسناد،[۲] و تصاویر[۳] اشاره کرد.

همچنین، شرح جامع و کامل بسیاری از مسائل، جریان‌ها و شخصیت‌ها در پاورقی، از دیگر ویژگی‌های کتاب است.

ساختار

کتاب آل‌طه، دارای فهرست تفصیلی مطالب، سخن ناشر، چکیدۀ زندگی (آل‌طه در یک نگاه)، پیش‌گفتار، ۹ بخش، ضمیمه اسناد و تصاویر، نمایه‌ها است.

بخش اول، زندگی‌نامه؛ بخش دوم، مسائل مربوط به نهضت امام، از انجمن‌های ایالتی و ولایتی تا دیدار آل‌طه با امام پس از پیروزی انقلاب؛ بخش سوم، سخنرانی‌های مهم و سیاسی آل‌طه؛ بخش چهارم، مواضع مذهبی آل‌طه در ماجرای شهید جاوید، بهائیت، امام‌موسی صدر، دکتر شریعتی و آیت‌الله شریعتمداری؛ بخش پنجم، آیت‌الله گلپایگانی و انقلاب؛ بخش ششم، حوزۀ علمیه قم، از تجدید حیات به دست شیخ عبدالکریم حائری، ادارۀ حوزه توسط مراجع ثلاث (صدر، خوانساری و حجت کوه‌کمره‌ای)، زعامت آیت‌الله بروجردی بر حوزه و مسایل سیاسی آن دوران؛ بخش هفتم، خاطراتی از دوستان پدری؛ بخش هشتم، خاطراتی از بزرگان قم و فامیل، از جمله: حاج وکیل تولیت‌باشی، سیدابوالفضل تولیت و احمد طباطبایی؛ بخش نهم، خاطراتی از سخنوران نامی همچون علی‌اکبر تربتی، محمدتقی فلسفی، سیدکاظم قزوینی و... را شامل می‌شود.

بخش بعدی کتاب ضمائم، اسناد و تصاویر و بخش پایانی نمایه‌های آیات، روایات، اسماء معصومین، اشخاص، کتب و اماکن.[۴]

وضعیت نشر

کتاب آل‌طه، در سال ۱۳۹۷ش با فروست یادهای ۴۲ در ۴۲۰ صفحه در تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج با همکاری انجمن عرفان اسلامی در ۱۰۰۰ نسخه به چاپ رسیده‌است.

پانویس

  1. شریعتی‌مهر، آل‌طه، ص۳۹۵ـ۴۲۰.
  2. شریعتی‌مهر، آل‌طه، ص۳۳۲ـ۳۴۸.
  3. شریعتی‌مهر، آل‌طه، ص۳۸۵ـ۳۹۱.
  4. شریعتی‌مهر، آل‌طه، فهرست موضوعات.

منابع

  • شریعتی‌مهر (کرباسچی)، غلامرضا، آل‌طه؛ سرگذشت و خاطرات، تهران، چاپ و نشر عروج، چاپ اول، ۱۳۹۷ش.