خضوع و خشوع: تفاوت میان نسخه‌ها

۳۸ بایت اضافه‌شده ،  ‏۷ اسفند ۱۴۰۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''خضوع و خشوع'''، فروتنی و افتادگی در برابر خداوند متعال و [[عبادت]] او.
'''خضوع و خشوع'''، فروتنی و افتادگی در برابر [[خداوند متعال]] و [[عبادت]] او.


امام‌خمینی خشوع را خضوع تام به همراه حب یا خوف می‌داند.  
[[امام‌خمینی]] خشوع را خضوع تام به همراه حب یا [[خوف و رجا|خوف]] می‌داند.  


امام‌خمینی خضوع را به دو نوع خضوع تکوینی و تشریعی و به اعتباردیگری به خضوع در برابر خداوند و در برابر مردم تقسیم کرده و معتقد است، خشوع دو قسم حبّی و خوفی دارد که در خشوع حبیّ، حق‌تعالی با [[اسمای جمالی]] و در خشوع خوفی حق‌تعالی با [[اسمای جلالی]] تجلی می‌کند.
امام‌خمینی خضوع را به دو نوع خضوع تکوینی و تشریعی و به اعتبار دیگری به خضوع در برابر خداوند و در برابر [[مردم]] تقسیم کرده و معتقد است، خشوع دو قسم حبّی و خوفی دارد که در خشوع حبیّ، حق‌تعالی با اسمای جمالی و در خشوع خوفی حق‌تعالی با اسمای جلالی تجلی می‌کند.


امام‌خمینی خضوع و خشوع را دارای مراتب و بالاترین مرتبه آن را در [[عبادت]] می‌داند و خشوع را از جمله اموری دانسته که در همه عبادات، لازم است. ایشان منشأ خضوع در برابر حق‌تعالی را معرفت منعم و منشأ خشوع را علم و ایمانی دانسته که به قلب برسد و خودبینی و [[حب نفس|خودخواهی]] را از موانع و قرب به حق و قطع تصرفات شیطان را از آثار خضوع می‌داند.
امام‌خمینی خضوع و خشوع را دارای مراتب و بالاترین مرتبه آن را در عبادت می‌داند و خشوع را از جمله اموری دانسته که در همه [[عبادات]]، لازم است. ایشان منشأ خضوع در برابر حق‌تعالی را معرفت منعم و منشأ خشوع را علم و ایمانی دانسته که به [[قلب]] برسد و خودبینی و [[حب نفس|خودخواهی]] را از موانع و قرب به حق و قطع تصرفات [[شیطان]] را از آثار خضوع می‌داند.


امام‌خمینی در دعاهای خود با بیان قدرت و سلطنت خداوند و فقر و بندگی خود، خضوع و خشوع خود را در برابر خداوند اظهار و با خشوع و خضوع نمازشان را برگزار می‌کرد.
امام‌خمینی در دعاهای خود با بیان قدرت و سلطنت خداوند و [[فقر]] و بندگی خود، خضوع و خشوع خود را در برابر خداوند اظهار و با خشوع و خضوع نمازشان را برگزار می‌کرد.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
۲۱٬۳۳۶

ویرایش