ادبیات امام‌خمینی: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۵۳۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''ادبیات امام‌خمینی'''، نثر نوشتاری و گفتاری [[امام‌خمینی]].
'''ادبیات امام‌خمینی'''، نثر نوشتاری و گفتاری [[امام‌خمینی]].
ادبیات امام‌خمینی تمام آثار ادبی ایشان است که نظم و نثر را دربر می‌گیرد. نثر امام‌خمینی شامل نثر نوشتاری و نثر گفتاری ایشان است؛ چنان‌که کتاب‌های مختلف، نامه‌ها و پیام‌های کتبی ایشان، در حوزه نثر نوشتاری و مجموع سخنرانی‌های ایشان در حوزه نثر گفتاری جای می‌گیرد.
ادبیات امام‌خمینی را می‌توان در دو حوزه نثر نوشتاری و نثر گفتاری بررسی کرد:
نثر نوشتاری: آثار نوشتاری امام‌خمینی از حیث زبان به چند دسته تقسیم می‌شوند: متون عربی، متون تخصصی فارسی و نامه‌ها و پیام‌های کتبی.
نثر نوشتاری امام‌خمینی به دلیل تنوع، دارای سبک‌های متفاوتی است. هریک از آثار ایشان سبکی منحصر به فرد دارد. در مجموع، سبک ایشان، مرسل و ساده محاوره‌ای با رگه‌هایی از نثر مسجع و گاه آراسته است. تکیه بر [[قرآن|آیات]] و [[حدیث|احادیث]] و نیز به‌کارگیری لغات و ترکیبات عربی، از ویژگی‌های نثر امام‌خمینی است.
[[تألیفات و آثار امام‌خمینی|تالیفات]] عربی امام‌خمینی، اگرچه از نثر معمول حوزوی برخوردار است، در عین حال لغت‌ها و ترکیبات ادبی و مسجع، به‌خصوص در آثار عرفانی ایشان کاملاً مشهود و زیبایی بیشتر این آثار را موجب شده است.
نثر گفتاری امام‌خمینی، نثری محاوره‌ای و بسیار ساده است. ایشان در [[سخنرانی‌های امام‌خمینی|سخنرانی‌ها]]، ضمن برخورداری از بیانی قوی، ساده و روان، بلندترین مطالب عرفان، اخلاق و سیاست را در قالب محاوره و به زبان ساده بیان می‌کرد.
آثار عرفانی امام‌خمینی، دارای نثری پخته، فنی و شیواست که پیچیدگی‌های مباحث و دیدگاه‌های عرفانی را با قلمی روان به مخاطب عرضه می‌کند.


== مقدمه ==
== مقدمه ==
خط ۷۲: خط ۸۷:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:زندگی علمی امام‌خمینی]]
[[رده:زندگی علمی امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]