قرآن کتاب هدایت در دیدگاه امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
| مشخصات نشر =  
| مشخصات نشر =  
}}
}}
'''قرآن کتاب هدایت از دیدگاه امام‌خمینی''' دفتر سیزدهم از آثار موضوعی تبیان‌ها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر  آثار امام‌خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. امام‌خمینی که خود مجذوب قرآن بوده، آن را به عنوان کتاب انسان سازی و رافع کلیه نیازهای فردی و اجتماعی و امور دنیوی و اخروی معرفی نموده است. دیدگاه‌های ایشان در این زمینه، با عناوین هویت قرآن؛ علوم قرآن؛ مردم و قرآن بیان گردیده است.
'''قرآن کتاب هدایت از دیدگاه امام‌خمینی''' دفتر سیزدهم از آثار موضوعی تبیان‌ها است که توسط [[مؤسسه تنظیم و نشر  آثار امام‌خمینی]] استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. [[امام‌خمینی]] که خود مجذوب [[قرآن]] بوده، آن را به عنوان کتاب انسان سازی و رافع کلیه نیازهای فردی و اجتماعی و امور دنیوی و اخروی معرفی نموده است. دیدگاه‌های ایشان در این زمینه، با عناوین هویت قرآن؛ علوم قرآن؛ مردم و قرآن بیان گردیده است.
==محتوا==
==محتوا==
تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳</ref>و دفتر سیزدهم آن به «قرآن، کتاب هدایت از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد.
تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، [[صحیفه امام]] و [[صحیفه نور]] درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳</ref>و دفتر سیزدهم آن به «قرآن، کتاب هدایت از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد.
‏امام‌خمینی قرآن را کتاب انسان سازی و هادی بشر و اداره کنندۀ همه جوانب و نیازهای‎ ‏انسان معرفی می‌کنند و آن را در بردارندۀ مسائل فردی و اجتماعی و سیاسی و امور دنیا‎ ‏و آخرت می‌شناسند. ایشان همچنین قرآن را کتابی ضدّ ستم و محرّک و بیدارکنندۀ‎ ‏انسان‌ها و موجب پرخاش علیه ستمگران می‌دانند که حیات و مجد مسلمانان در گذشته‎ ‏در عمل به قرآن، و درماندگی و سستی امروز آن‌ها در مهجوریت این کتاب کریم، و تجدید‎ ‏حیات و سرافرازی امروز آنان در گرو رجوع به قرآن است. از این رو مهجوریت قرآن در‎ ‏تاریخ و بویژه در زمان ما برای او سخت دشوار است و دردی جانکاه از آن برسینه دارد و‎ ‏حرکت انقلاب اسلامی را در جهت احیای قرآن و مقاصد آن ترسیم می‌نمایند.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، قرآن، کتاب هدایت از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه، ص ب.</ref>  
‏امام‌خمینی قرآن را کتاب انسان سازی و هادی بشر و اداره کنندۀ همه جوانب و نیازهای‎ ‏انسان معرفی می‌کنند و آن را در بردارندۀ مسائل فردی و اجتماعی و سیاسی و امور دنیا‎ ‏و آخرت می‌شناسند. ایشان همچنین قرآن را کتابی ضدّ ستم و محرّک و بیدارکنندۀ‎ ‏انسان‌ها و موجب پرخاش علیه ستمگران می‌دانند که حیات و مجد مسلمانان در گذشته‎ ‏در عمل به قرآن، و درماندگی و سستی امروز آن‌ها در مهجوریت این کتاب کریم، و تجدید‎ ‏حیات و سرافرازی امروز آنان در گرو رجوع به قرآن است. از این رو مهجوریت قرآن در‎ ‏تاریخ و بویژه در زمان ما برای او سخت دشوار است و دردی جانکاه از آن برسینه دارد و‎ ‏حرکت [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] را در جهت احیای قرآن و مقاصد آن ترسیم می‌نمایند.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، قرآن، کتاب هدایت از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه، ص ب.</ref>  
==ساختار==
==ساختار==
‏ ‏ ‏این مجموعه مشتمل بر سه بخش است:
‏ ‏ ‏این مجموعه مشتمل بر سه بخش است:
۱٬۴۰۰

ویرایش