سیدابوالفضل کاظمی

از ویکی امام خمینی
نسخهٔ تاریخ ‏۹ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۷:۱۰ توسط Shams (بحث | مشارکت‌ها) (اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

کاظمی، سیدابوالفضل؛ از شاگردان درس خارج امام‌خمینی.

سیدابوالفضل کاظمی اصفهانی در یکی از روستاهای اصفهان به دنیا آمد. درباره تاریخ تولد او گزارشی در دست نیست. کاظمی خواندن و نوشتن را در زادگاهش آموخت. آنگاه به اصفهان رفت و مقدمات را در حوزه علمیه اصفهان و نزد استادان آن حوزه فراگرفت. سپس به قم رفت و دروس سطح را نزد آیت‌الله سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی و برخی دیگر از استادان حوزه علمیه قم تکمیل نمود. پس از آن در درس خارج فقه آیت‌الله سیدحسین طباطبایی بروجردی و خارج فقه و اصول امام‌خمینی، سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی و سیدمحمد محقق داماد شرکت کرد. وی سپس به شهرری مهاجرت کرد و به اقامه نماز جماعت در مسجد امیرالمؤمنین و ترویج و تبلیغ دین در آن شهر پرداخت [۱]. درباره سال‌های حضور او در درس امام‌خمینی گزارش دقیقی در دست نیست. او همچنین اجازه‌ای از آیت‌الله بروجردی در امور حسبیه دریافت کرده بود و امام‌خمینی در سال ۱۳۴۹ این اجازه را تایید کرد [۲].

او از روحانیان مبارز شهرری بود و برخی از اعلامیه‌های سیاسی به او ارسال می‌شد. ساواک در گزارشی در دی ۱۳۵۳، از وی به‌عنوان یکی از طرفداران امام‌خمینی نام برد [۳]. کاظمی در سال‌های ۱۳۵۶-۱۳۵۷ همراه با روحانیان مبارز به فعالیت علیه حکومت پهلوی پرداخت. وی در پنجم آبان ۱۳۵۶ ش همراه با روحانیان مبارز تهران با صدور اعلامیه‌ای، ضمن تسلیت درگذشت سیدمصطفی خمینی به امام‌خمینی، اعلام کردند در ۸ آبان ۱۳۵۶ ش مجلس یادبودی برای آن مرحوم در مسجد ارگ تهران برگزار خواهند کرد [۴]. او در ۱۳۵۷ در قالب روحانیت مبارز تهران به مبارزه با حکومت پهلوی ادامه داد و امضای او زیر اغلب اعلامیه‌های روحانیان مبارز تهران دیده می‌شود [۵].

کاظمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت در شهرری ادامه داد و در تأسیس صندوق قرض‌الحسنه در آن شهر نقش داشت. او که به سرطان حنجره و گلو مبتلا شده بود در ۲۹ دی ۱۳۶۲ در شهرری درگذشت و در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهرری به خاک سپرده شد [۶].

پانویس

  1. شریف رازی، ص۹۸
  2. صحیفه امام، ج۱، ص۵۰۹
  3. یاران امام به روایت اسناد ساواک، کتاب ۲۲، ص۱۷۷؛ سیر مبارزات یاران امام‌خمینی در آینه اسناد، ج ۷، ص۲۱۷-۲۱۸
  4. اسناد انقلاب اسلامی، ج ۳، ص۲۳۳ ـ ۲۳۴
  5. همان، ص۲۳۶ ـ ۲۳۷، ۲۵۵ ـ ۲۵۶، ۲۶۴ ـ ۲۶۶، ۲۸۱ ـ ۲۸۳، ۲۸۹ ـ ۲۹۰، ۳۰۸ ـ ۳۰۹، ۳۱۲ ـ ۳۱۴، ۳۲۳ ـ ۳۲۵، ۳۸۸، ۳۹۰ ـ ۳۹۱، ۳۹۶ ـ ۳۹۷، ۴۱۲ ـ ۴۱۱، ۴۱۶ ـ ۴۱۳، ۴۱۷، ۴۳۵ ـ ۴۳۷، ۴۵۳ ـ ۴۵۶، ص۴۶۷ ـ ۴۷۰، ص۴۸۳ ـ ۴۸۷، ۵۰۳ ـ ۵۰۴، ۵۱۳ ـ ۵۱۷، ۵۳۵ ـ ۵۳۶
  6. رازی، ص۹۸

منابع

  • اسناد انقلاب اسلامی (۱۳۷۴)، ج۳. تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
  • رازی، محمد شریف (۱۳۷۰)، اختران فروزان ری و تهران یا تذکره المقابر فی احوال المفاخر. اصفهان، مکتبه الزهرا.
  • سیر مبارزات یاران امام‌خمینی در آینه اسناد به روایت اسناد ساواک (۱۳۹۳)، ج۱۱. تدوین: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
  • صحیفه امام (۱۳۷۸)، ج۱. تهران، موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
  • یاران امام به روایت اسناد ساواک: کتاب ۲۲ شهید آیت‌الله حسین غفاری (۱۳۸۱)، تهران، مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات.