سیدابوالفضل کاظمی

از ویکی امام خمینی
سیدابوالفضل کاظمی
اطلاعات فردی
نام کاملسید ابوالفضل کاظمی اصفهانی
زادگاهیکی از روستاهای اصفهان
تاریخ وفات۲۹ دی ۱۳۶۲
محل دفنحرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در شهرری
شهر وفاتشهرری
اطلاعات علمی
استادانسید حسین طباطبایی بروجردی، امام خمینی، سید محمدرضا گلپایگانی، سید محمد محقق داماد
محل تحصیلحوزه علمیه اصفهان، حوزه علمیه قم
اجازه روایت ازآیت‌الله بروجردی
اجازه اجتهاد ازامام خمینی
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
سیاسیمبارزه با رژیم پهلوی، حمایت از نهضت امام‌خمینی
اجتماعیاقامه نماز جماعت در مسجد امیرالمؤمنین شهرری، تأسیس صندوق قرض‌الحسنه در شهرری


سیدابوالفضل کاظمی؛ از شاگردان درس خارج امام‌خمینی.

سیدابوالفضل کاظمی اصفهانی در یکی از روستاهای اصفهان به دنیا آمد. درباره تاریخ تولد او گزارشی در دست نیست. کاظمی خواندن و نوشتن را در زادگاهش آموخت. آنگاه به اصفهان رفت و مقدمات را در حوزه علمیه اصفهان و نزد استادان آن حوزه فراگرفت. سپس به قم رفت و دروس سطح را نزد آیت‌الله سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی و برخی دیگر از استادان حوزه علمیه قم تکمیل نمود. پس از آن در درس خارج فقه آیت‌الله سیدحسین طباطبایی بروجردی و خارج فقه و اصول امام‌خمینی، سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی و سیدمحمد محقق داماد شرکت کرد. وی سپس به شهرری مهاجرت کرد و به اقامه نماز جماعت در مسجد امیرالمؤمنین و ترویج و تبلیغ دین در آن شهر پرداخت [۱]. درباره سال‌های حضور او در درس امام‌خمینی گزارش دقیقی در دست نیست. او همچنین اجازه‌ای از آیت‌الله بروجردی در امور حسبیه دریافت کرده بود و امام‌خمینی در سال ۱۳۴۹ این اجازه را تایید کرد [۲].

او از روحانیان مبارز شهرری بود و برخی از اعلامیه‌های سیاسی به او ارسال می‌شد. ساواک در گزارشی در دی ۱۳۵۳، از وی به‌عنوان یکی از طرفداران امام‌خمینی نام برد [۳]. کاظمی در سال‌های ۱۳۵۶-۱۳۵۷ همراه با روحانیان مبارز به فعالیت علیه حکومت پهلوی پرداخت. وی در پنجم آبان ۱۳۵۶ ش همراه با روحانیان مبارز تهران با صدور اعلامیه‌ای، ضمن تسلیت درگذشت سیدمصطفی خمینی به امام‌خمینی، اعلام کردند در ۸ آبان ۱۳۵۶ ش مجلس یادبودی برای آن مرحوم در مسجد ارگ تهران برگزار خواهند کرد [۴]. او در ۱۳۵۷ در قالب روحانیت مبارز تهران به مبارزه با حکومت پهلوی ادامه داد و امضای او زیر اغلب اعلامیه‌های روحانیان مبارز تهران دیده می‌شود [۵].

کاظمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت در شهرری ادامه داد و در تأسیس صندوق قرض‌الحسنه در آن شهر نقش داشت. او که به سرطان حنجره و گلو مبتلا شده بود در ۲۹ دی ۱۳۶۲ در شهرری درگذشت و در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهرری به خاک سپرده شد [۶].

پانویس

  1. شریف رازی، ص۹۸
  2. صحیفه امام، ج۱، ص۵۰۹
  3. یاران امام به روایت اسناد ساواک، کتاب ۲۲، ص۱۷۷؛ سیر مبارزات یاران امام‌خمینی در آینه اسناد، ج ۷، ص۲۱۷-۲۱۸
  4. اسناد انقلاب اسلامی، ج ۳، ص۲۳۳ ـ ۲۳۴
  5. همان، ص۲۳۶ ـ ۲۳۷، ۲۵۵ ـ ۲۵۶، ۲۶۴ ـ ۲۶۶، ۲۸۱ ـ ۲۸۳، ۲۸۹ ـ ۲۹۰، ۳۰۸ ـ ۳۰۹، ۳۱۲ ـ ۳۱۴، ۳۲۳ ـ ۳۲۵، ۳۸۸، ۳۹۰ ـ ۳۹۱، ۳۹۶ ـ ۳۹۷، ۴۱۲ ـ ۴۱۱، ۴۱۶ ـ ۴۱۳، ۴۱۷، ۴۳۵ ـ ۴۳۷، ۴۵۳ ـ ۴۵۶، ص۴۶۷ ـ ۴۷۰، ص۴۸۳ ـ ۴۸۷، ۵۰۳ ـ ۵۰۴، ۵۱۳ ـ ۵۱۷، ۵۳۵ ـ ۵۳۶
  6. رازی، ص۹۸

منابع

  • اسناد انقلاب اسلامی (۱۳۷۴)، ج۳. تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
  • رازی، محمد شریف (۱۳۷۰)، اختران فروزان ری و تهران یا تذکره المقابر فی احوال المفاخر. اصفهان، مکتبه الزهرا.
  • سیر مبارزات یاران امام‌خمینی در آینه اسناد به روایت اسناد ساواک (۱۳۹۳)، ج۱۱. تدوین: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
  • صحیفه امام (۱۳۷۸)، ج۱. تهران، موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
  • یاران امام به روایت اسناد ساواک: کتاب ۲۲ شهید آیت‌الله حسین غفاری (۱۳۸۱)، تهران، مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات.