اهداف قرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۰۱۲ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۰ اسفند ۱۴۰۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''اهداف قرآن'''، مقاصد اصلی و فرعی نزول قرآن.
'''اهداف قرآن'''، مقاصد اصلی و فرعی نزول قرآن.
در قرآن کریم در آیات پرشماری به هدف از نزول قرآن اشاره شده و [[مفسران]] اسلامی درباره اهداف قرآن مطالب مختلفی بیان کرده‌اند.
امام‌ خمینی مقصد­شناسی قرآن را با اهمیت می‌داند و یکی از ویژگی‌های این کتاب آسمانی را هدف‌دار بودن آن می‌شمارد و بر این باور است که تا کنون تفسیر جامع در قرآن نوشته نشده که بیان کنند تمام مقاصد قرآن و جنبه هدایت‌گری آن باشد. ایشان در آثار خویش از اهداف و رابطه آنها [[تفسیر]] و [[تأویل]] بحث می‌کند و با دو شیوه عقلی و نقلی اهداف نزول قرآن را بر می‌شمارد.
امام ‌خمینی برای قرآن کریم اهدافی برمی‌شمارد از جمله: ۱-دعوت به [[توحید (فلسفه و کلام)|توحید]] ۲- هدایت و پند گرفتن ۳-انسان­سازی ۴-بیان احکام الهی. ایشان در مورد اهداف قصص قرآن کریم بر این باور است که تکرار قصص انبیاء الهی مانند [[آدم (ع)]]، [[موسی (ع)]]، [[ابراهیم(ع)]] و دیگر انبیاء الهی بدین سبب است که این حقایق و معارف در قلوب سخت تأثیر کند و قلب از آنها پند بگیرد.
امام ‌خمینی به برخی موانع دستیابی به اهداف و معارف قرآن اشاره کرده‌ است از جمله: [[گناه]]، حب دنیا، خودبینی و قناعت به داشته‌ها، اعتقادات و آرای فاسد، تأکید بر نکات تجویدی و ظاهری، توجه به ثواب قرائت و توجه به اختلاف دیدگاه مفسران از عامه و خاصه.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
خط ۱۲۳: خط ۱۳۲:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:علوم قرآن]]
[[رده:علوم قرآن]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]