صدور انقلاب از دیدگاه امام‌خمینی (کتاب)

از ویکی امام خمینی
نسخهٔ تاریخ ‏۹ فروردین ۱۴۰۳، ساعت ۱۱:۳۴ توسط Fpshm (بحث | مشارکت‌ها) (اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

صدور انقلاب از دیدگاه امام‌خمینی دفتر ششم از آثار موضوعی تبیان‌ها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. این مجموعه مباحثی از قبیل صدور انقلاب ویژگی اجتناب ناپذیر انقلاب اسلامی، اندیشه و عزم راسخ در جهت صدور انقلاب، عوامل، شرایط و شیوه‌های صدور انقلاب، دوستان و پذیرندگان انقلاب اسلامی و هراس دشمنان از صدور انقلاب اسلامی، را از از دیدگاه امام‌خمینی مورد توجه قرار داده است.

محتوا

تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳) و جلد ششم آن به «صدور انقلاب از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد. ‏ ‏ ‎ ‏از دیدگاه امام‌خمینی در هر فعالیت اجتماعی مؤمنانه، وفاداری به ارزش‌های والای اسلام و عمل به آنها در اولویت قرار دارد‎ ‏و اسلام دین تمامی ابناء بشر است. پس اعتقاد به ارزش‌های اسلامی مبیّن نوعی احساس‎ ‏مسئولیت نسبت به جامعه جهانی است. ماهیت اصلی این تفکر، مبتنی بر نفی ظلم و‎ ‏ظلم‌پذیری، نفی سلطه و سلطه‌گری و نفی سکوت و برخورد انفعالی است و تنها در صورتی می‌توان الگوی مناسبی برای ملت‌ها گردید که آنها حس کنند در‎ ‏قبال مسائل و معضلاتشان احساس مسئولیت انقلابی وجود دارد. بنابراین، مخاطب انقلاب اسلامی، ملتها هستند و هدف آگاهی دادن به‎ ‏آنهاست (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۸۴ش، صدور انقلاب از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه).

در این دیدگاه، ضمن آنکه صدور انقلاب یک وظیفه حتمی و انقلابی به شمار می‌آید،‎ ‏ولی چنین روندی در صورتی موفق خواهد شد که بتواند در داخل نیز یک الگوی موفق‎ ‏تدارک دیده و به عنوان امت شاهد و نمونه تلقی شود (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۸۴ش، صدور انقلاب از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه).

==ساختار==‏ این کتاب در هشت فصل ساماندهی شده است: ‏فصل اول در باره صدور انقلاب ویژگی انقلاب اسلامی، است؛ ‏فصل دوم اندیشه و عزم صدور انقلاب را مورد توجه قرارداده و فصل سوم انقلاب اسلامی، الگوی ارزش‌های مطلوب مردم تحت ستم جهان، را بررسی کرده است. در فصل چهارم مقصود از صدور انقلاب، تبیین شده و در فصل پنجم عوامل، شرایط و شیوه‌های صدور انقلاب، بیان شده است. در فصل ششم دوستان و پذیرندگان انقلاب اسلامی، در فصل هفتم هراس دشمنان از صدور انقلاب اسلامی و در فصل هشتم صدور انقلاب، اندیشه‌ای که تحقق یافته است، از زبان امام‌خمینی تشریح شده است (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۸۴ش، صدور انقلاب از دیدگاه امام‌خمینی، فهرست).

ویژگی

در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است‎ (پرتال امام‌خمینی، انتخابات در اندیشه امام‌خمینی، مقدمه‎، ص صفر). این کتاب بارها چاپ شده و چاپ چهارم آن سال ۱۳۸۴ش می‌باشد.

پانویس

منابع

  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، پرتال امام‌خمینی، http://www.imam-khomeini.ir
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، صدور انقلاب از دیدگاه امام‌خمینی ‏ - تبیان آثارموضوعی(دفتر ششم)، تهران، ‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، چاپ چهارم،‏ ‏۱۳۸۴‏ ش.
  • مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.