ویکی امام خمینی:مقاله پیشنهادی هفته: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «امیرالمؤمنین(ع) علی‌بن‌ابی‌طالب، جانشین بلافصل پیامبر اکرم(ص) و نخستین امام شیعیان و الگوی جامع انسان کامل و حاکم اسلامی. امام علی(ع) با کنیه ابوالحسن، فرزند ابوطالب و فاطمه بنت اسد در ۱۳ رجب سی سال پس از عام الفیل در کعبه به دن...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
امیرالمؤمنین(ع) علی‌بن‌ابی‌طالب، جانشین بلافصل پیامبر اکرم(ص) و نخستین امام شیعیان و الگوی جامع انسان کامل و حاکم اسلامی.
[[پیامبر اکرم(ص)]]، شخصیت فردی، اجتماعی و الهی و شئون نبوی پیامبر اسلام، حضرت محمدبن‌عبدالله(ص).


[[امام‌علی(ع)|امام علی(ع)]] با کنیه ابوالحسن، فرزند ابوطالب و فاطمه بنت اسد در ۱۳ رجب سی سال پس از عام الفیل در کعبه به دنیا آمد و در ۲۱ ماه رمضان سال ۴۰ قمری به شهادت رسید. او از کودکی همراه و تحت تعلیم پیامبر اسلام(ص) بود و اولین مرد ایمان آوردنده به پیامبر بود. امام علی(ع) در دوران پیامبری حضرت محمد(ص)، در راه بسط اسلام بسیار کوشید و در تمام جنگ‌های زمان پیامبر شرکت کرد. پیامبر(ص) او را برادر خود نامید و در روز غدیر خم او را به جانشینی خود برگزید.
حضرت محمد(ص) آخرین پیامبر خداوند برای انسان‌ها بود. دین او اسلام نام دارد و معجزه او قرآن است. پیامبر(ص) در ۱۷ ربیع سال عام‌الفیل به دنیا آمد. پدرش عبدالله بن عبدالمطلب و مادرش آمنه دختر وهب بود. پیامبر(ص) در سن جوانی به صداقت و امانتداری شهره شد و «صادق» و «امین» قریش لقب گرفت؛ به همین دلیل به او پیشنهاد تجارت با اموال خدیجه داده شد. حضرت محمد در ۲۵ سالگی با خدیجه ازدواج کرد که حاصل این ازدواج تولد حضرت فاطمه(س) بود.
امام‌خمینی با استناد به آیات و روایات معتقد بود که وحی و بعثت با امامت امیرالمؤمنین(ع) پشتوانه پیدا کرد و دین با ولایت وی تداوم یافت و کامل شد. در نگاه امام‌خمینی، امیرالمؤمنین علی(ع) برترین شخصیت اسلام پس از پیامبر(ص) و مظهر اسم جمع الهی است که همه اسما و صفات الهی با واسطه رسول اکرم(ص) در ایشان ظهور کرده است. به اعتقاد ایشان، امام علی(ع) مفسر قرآن کریم و سنت پیامبر(ص) است و با او اسلام قوت گرفت.
پیامبر(ص) در ۲۷ رجب چهلم عام‌الفیل، به رسالت برگزیده شد. امام‌خمینی، بعثت پیامبر(ص) را بزرگ‌ترین حادثه تاریخ بشریت و شریف‌ترین واقعه تاریخی انسان از ازل تا ابد، دانسته است. به باور او، پیامبر اسلام افضل از همه پیامبران و مظهر اسم جامع الله است. امام‌خمینی رسیدن به مقام احدیت را از مقامات اختصاصی پیامبر می‌داند که بالاترین مقام انسانیت و حتی بالاتر از فرشته‌ها است. از ویژگی‌هایی که امام‌خمینی دربارهٔ سیره معنوی پیامبر(ص) بر آن تأکید کرده‌است، حالت عبادت و محو عبودیت ایشان در شب معراج است که پیامبر(ص) در حالت رکوع به قرب وصول رسیده و جلوه حق را بدون مرآت و تعینات مشاهده کرده‌است.
امام‌خمینی علی(ع) را حامل علم فعلی حق و ولایت کبری شمرده و با اشاره به دانش بیکران ایشان، از مهلت‌نیافتن حضرت برای عرضه علوم اسلامی به امت پیامبر(ص)، اظهار تأسف شدید کرده است. به باور او، بزرگ‌ترین شاخصه امیرالمؤمنین(ع)، عبودیت وی برای خدا و انجام همه کارهایش برای خدا بود. امام‌خمینی با اشاره به زندگی امام علی در دوره حکومت مانند طبقات پایین جامعه، آن را نشانه زهد و ساده‌زیستی آن حضرت می‌داند.
به نظر امام‌خمینی، خلافت و ولایت الهی در عالم طبیعت به عهده پیامبر اسلام است و او واسطه فیض حق است. به گفته او، مقام هدایت پیامبر شامل هدایت تشریعی و تکوینی و هدایت فردی و اجتماعی است. امام‌خمینی، نبوت و رسالت؛ سلطنت، ریاست و سیاست؛ و قضاوت را از شؤون پیامبر اسلام می‌داند. امام‌خمینی، رؤسای کشورهای اسلامی توصیه کرده که با تأسی به پیامبر اکرم(ص) نه بر بدن‌های مردم، بلکه بر دل‌های آنان حکومت کنند.
به گفته امام‌خمینی، امام علی(ع) در زمان خلفای سه‌گانه برای مصلحت اسلام و وحدت امت اسلامی با آنان همکاری و در نماز جماعت آنان شرکت می‌کرد. مهم‌ترین ویژگی‌های حکومتداری امیرالمؤمنین علی(ع) از نظر امام‌خمینی عبارت‌اند از: ترویج ارزش‌های معنوی و پایبندی به شرع، عدالت‌گستری و توجه به محرومان. امام‌خمینی سیره فردی و اجتماعی امام‌علی(ع) را الگوی امت اسلامی می‌شمرد و از رهبران انقلاب و علمای دین می‌خواهد که با استفاده از امکانات موجود خود، آن حضرت را به دنیا معرفی کنند.