پرش به محتوا

قواعد فلسفی: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۰۳۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۳ فروردین ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''قواعد فلسفی'''، مجموعه‌ای از مبادی و اصول در بررسی مسائل فلسفی.
'''قواعد فلسفی'''، مجموعه‌ای از مبادی و اصول در بررسی مسائل [[فلسفه|فلسفی]].
 
 
یکی از مهم‌ترین و کلی‌ترین مباحثی که در فهم مسائل فلسفی نقش کلیدی دارند، قواعد فلسفی است. برخی مطالب و حقایق فلسفی که [[حکما|فلاسفه]] ثابت کرده‌اند مبتنی بر قواعد فلسفی است.
 
تأثیرات قواعد فلسفی بر مسائل فلسفی فراوان است. از جمله می‌توان در حوزه معرفت‌شناسی، تبیین دیدگاه‌ها، تحلیل دقیق مفاهیم انتزاعی و مبادی تصوری و ارتباط آن با مسائل فلسفی اشاره کرد. این قواعد در [[عرفان]] نظری نیز مورد توجه بوده‌ است.
 
البته قواعد فلسفی‌­ای که در عرفان مطرح می‌شود، صبغه خاص عرفانی خود را داراست که دقیق‌تر از سبک فلسفی است. قواعد فلسفی در [[اصول فقه]] نیز مورد توجه بوده‌ است و نفوذ آنها و تأثیرپذیری علم اصول از آنها، به‌ حدی است که به بخشی از ادبیات علم اصول تبدیل شده‌ است.
 
[[امام‌خمینی]] در آثار خود به قواعد فلسفی توجه داشته و در بسیاری از مباحث فلسفی از آنها استفاده کرده‌ است. همچنین ایشان پاره‌ای تحلیل‌های برخی اصولین را نقد کرده و مسئله خلط حقایق و اعتبارات در [[فقه]] و اصول را مورد توجه قرار داده است. ازجمله قواعدی که ایشان در آثار خود به کار برده‌اند، عبارتند از: [[قاعده‌ الواحد]]، [[قاعده بسیط الحقیقة کل الاشیاء و لیس بشیء منها|قاعده بسیط الحقیقة]]، [[امکان اشرف|قاعده امکان اشرف]] و...


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
خط ۲۰۶: خط ۲۱۵:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:قواعد فلسفی]]
[[رده:قواعد فلسفی]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]