ارتش از دیدگاه امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
 
 
(۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''ارتش از دیدگاه امام‌خمینی''' دفتر سی و نهم از آثار موضوعی تبیان‌ها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. در منظر امام، ارتش از ارکان یک کشور است و اگر به جای سلاح پایه و اساس آن ایمان باشد، می‌تواند ارتش هدایت باشد.
{{جعبه اطلاعات کتاب
| تصویر = کتاب ارتش از دیدگاه امام خمینی.jpg
| نام عنوان = ارتش از دیدگاه امام‌خمینی
| نام‌های دیگر =
| نام‌کتاب‌به‌فارسی =
| نویسنده = [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]]
| مترجم =
| ترجمه‌به‌دیگرزبان‌ها =
| تاریخ نگارش =
| موضوع = اندیشه سیاسی امام‌خمینی
| سبک = گردآوری
| زبان = فارسی
| ویراستار =
| به تصحیح =
| به کوشش =
| طراح جلد =
| تعداد جلد =
| تعداد صفحات =
| قطع =
| مجموعه = [[تبیان (کتاب)|تبیان‌]]
| نسخه‌الکترونیکی =
| ناشر = [[مؤسسه چاپ و نشر عروج]]
| محل نشر = تهران
| تاریخ نشر =  ۱۳۹۱ش
| نوبت چاپ = چاپ سوم
| شمارگان =
| شابک =
| نوع رسانه =
| وبسایت ناشر =
| مشخصات نشر =
}}
'''ارتش از دیدگاه امام‌خمینی''' دفتر سی‌ونهم از [[تبیان (کتاب)|آثار موضوعی تبیان‌]] است که توسط [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] استخراج و توسط [[مؤسسه چاپ و نشر عروج]] به چاپ رسیده است. در منظر [[امام‌خمینی]]، [[ارتش جمهوری اسلامی ایران|ارتش]] از ارکان یک کشور است و اگر به جای سلاح پایه و اساس آن [[ایمان]] باشد، می‌تواند ارتش هدایت باشد.
==محتوا==
==محتوا==
تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳) و دفتر سی و نهم آن به «ارتش از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد.
{{اصلی|تبیان (کتاب)}}
ارتش یکی از ارکان حکومت است که مسؤلیت حفظ تمامیت ارضی را به عهده دارد. توجه به‎ ‏ارتش و ارتشیان در طی دورانی که امام‌خمینی به حکومت اسلامی‎ ‏می‌اندیشیدند، در ذهن و اندیشه ایشان جایگاهی داشت و یکی از نگرانی‌های امام این بود‎ ‏که چرا چنین تشکیلاتی در برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران، در اختیار بیگانگان قرار‎ ‏گرفته است. لذا عنایت به این نکته در طول سال‌های قبل از پیروزی انقلاب، یکی از موضوعات‎ ‏عمده‌ای بود که در سخنان ایشان ظهور می‌یافت. ‏سرانجام امام‌خمینی توانست علاوه بر اقشار مختلف مردم، این بدنۀ وسیع را‎ ‏نیز تحت تأثیر خود قرار دهد تا جایی که آنان نیز گمشده خود را در پیروی از آرمان بلند او که‎ ‏همان نفی تبعیضها و نابرابری‌های اجتماعی بود، جستجو کنند.‏ لذا تحت تأثیر‎ ‏دعوت عزت بخش امام قرار گرفتند و با عنایت به شخصیت جامع و واقع‌گرای ایشان،‎ ‏انقلاب اسلامی و رهبری دینی آن را به جان پذیرا شده و بدان دل بستند، دست از همراهی با نظام‎ ‏شاهنشاهی کشیدند و به صف انقلاب و مردم پیوستند. از مرحلۀ پیروزی انقلاب به بعد، رسالت امام‌خمینی نسبت به ارتش سنگین‌تر و‎ ‏حساس‌تر گردید و راهبردهای نظارتی – حمایتی جدیدی را نسبت به ارتش بکار گرفتند که به قرار زیر است:
تبیان مجموعه‌آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، [[صحیفه امام]] و [[صحیفه نور]] درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳</ref> دفتر سی‌ونهم آن به «ارتش از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد.
‏    ۱. تحکیم پیوند ارتش با ملت؛‏
 
‏    ۲. اصرار بر پاکسازی ارتش از عناصر وابسته؛‏
ارتش یکی از ارکان [[حکومت اسلامی|حکومت]] است که مسؤلیت حفظ تمامیت ارضی را به عهده دارد. توجه به‎ ‏ارتش و ارتشیان در طی دورانی که امام‌خمینی به [[حکومت اسلامی‎]] ‏می‌اندیشیدند، در ذهن و اندیشه ایشان جایگاهی داشت و یکی از نگرانی‌های امام این بود‎ ‏که چرا چنین تشکیلاتی در برخی کشورهای اسلامی از جمله [[ایران]]، در اختیار [[اجانب|بیگانگان]] قرار‎ ‏گرفته است. لذا عنایت به این نکته در طول سال‌های قبل از [[پیروزی انقلاب]]، یکی از موضوعات‎ ‏عمده‌ای بود که در سخنان ایشان ظهور می‌یافت. ‏سرانجام امام‌خمینی توانست علاوه بر اقشار مختلف مردم، این بدنۀ وسیع را‎ ‏نیز تحت تأثیر خود قرار دهد تا جایی که آنان نیز گمشده خود را در پیروی از آرمان بلند او که‎ ‏همان نفی [[تبعیض|تبعیض‌ها]] و نابرابری‌های اجتماعی بود، جستجو کنند.‏ لذا تحت تأثیر‎ ‏دعوت عزت بخش امام قرار گرفتند و با عنایت به شخصیت جامع و واقع‌گرای ایشان،‎ ‏انقلاب اسلامی و رهبری دینی آن را به جان پذیرا شده و بدان دل بستند، دست از همراهی با [[نظام سلطنتی|نظام‎ ‏شاهنشاهی]] کشیدند و به صف انقلاب و [[مردم]] پیوستند. از مرحلۀ پیروزی انقلاب به بعد، رسالت امام‌خمینی نسبت به ارتش سنگین‌تر و‎ ‏حساس‌تر گردید و راهبردهای نظارتی – حمایتی جدیدی را نسبت به ارتش به‌کار گرفتند که به قرار زیر است:
‏    ۳. تلاش برای حفظ ارتش؛‏
* تحکیم پیوند ارتش با ملت
‏    ۴. تأکید بر نظم و سلسله مراتب در ارتش؛‏
* اصرار بر [[پاکسازی]] ارتش از عناصر وابسته
‏    ۵. هدایت به سمت ارتش مکتبی ‏ (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف و ج).
* تلاش برای حفظ ارتش
* تأکید بر نظم و سلسله مراتب در ارتش
* هدایت به سمت ارتش مکتبی.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف و ج.</ref>
==ساختار==
==ساختار==
‏ ‏این مجموعه که توسط مهدی مرندی گردآمده، مشتمل بر هشت فصل است:‏
کتاب ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، توسط مهدی مرندی گردآمده و مشتمل بر هشت فصل است:‏
‏    فصل اول: با عنوان ارتش شاهنشاهی؛‏
* فصل اول: با عنوان ارتش شاهنشاهی
‏    فصل دوم: بیان ویژگیهای ارتش جمهوری اسلامی؛‏
* فصل دوم: بیان ویژگی‌های [[ارتش جمهوری اسلامی]]
‏    فصل سوم: پیرامون اهداف و مأموریتهای ارتش مکتبی؛‏
* فصل سوم: پیرامون اهداف و مأموریت‌های ارتش مکتبی
‏    فصل چهارم: ضرورت نظم در سازمان ارتش؛‏
* فصل چهارم: ضرورت نظم در سازمان ارتش
‏    فصل پنجم: وظایف متقابل ارتش و مردم؛‏
* فصل پنجم: وظایف متقابل ارتش و مردم
‏    فصل ششم: نقش ارتش در انقلاب و جنگ تحمیلی؛‏
* فصل ششم: نقش ارتش در [[انقلاب]] و [[جنگ تحمیلی]]
    فصل هفتم: رهنمودها و هشدارها؛‏
* فصل هفتم: رهنمودها و هشدارها
‏    و فصل هشتم: به فرامین و انتصابات فرماندهان ارتش از سوی حضرت امام اختصاص دارد‏  (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، فهرست مطالب). ‏
* فصل هشتم: به فرامین و انتصابات فرماندهان ارتش از سوی حضرت امام اختصاص دارد.<ref>مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، فهرست مطالب. ‏</ref>
==ویژگی==
==ویژگی==
در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است‎ (پرتال امام‌خمینی، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، ص صفر).
در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است.<ref>[http://www.imam-khomeini.ir/fa/c9_2928/%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1_%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85/%D8%AA%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B4_%D8%A7%D8%B2_%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%8 «ارتش از دیدگاه امام‌خمینی»]، پرتال امام‌خمینی.</ref>
این کتاب بارها چاپ شده و چاپ سوم آن سال ۱۳۹۱ش می‌باشد.
 
کتاب ارتش از دیدگاه امام‌خمینی بارها چاپ شده و چاپ سوم آن سال ۱۳۹۱ش می‌باشد.
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
خط ۲۶: خط ۶۰:
{{منابع}}
{{منابع}}
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر سی و نهم)، تهران، ‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ سوم،‏ ۱۳۹۱ش.  
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر سی و نهم)، تهران، ‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ سوم،‏ ۱۳۹۱ش.  
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، پرتال امام‌خمینی، http://www.imam-khomeini.ir
* [http://www.imam-khomeini.ir/fa/c9_2928/%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1_%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85/%D8%AA%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B4_%D8%A7%D8%B2_%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%8 «ارتش از دیدگاه امام‌خمینی»]، پرتال امام‌خمینی، تاریخ بازدید: ۴ خرداد ۱۴۰۳ش.
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.  
* مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.  
* مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.
* مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.
{{پایان}}


{{پایان}}
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب]]
[[رده:منشورات مؤسسه چاپ و نشر عروج]]
[[رده:مجموعه تبیان]]
[[رده:مقاله‌های دارای جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های بدون ناوبری]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
[[رده:کتاب‌های درباره اندیشه سیاسی امام‌خمینی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۱:۵۶

ارتش از دیدگاه امام‌خمینی (کتاب)
کتاب ارتش از دیدگاه امام خمینی.jpg
اطلاعات کتاب
عنوانارتش از دیدگاه امام‌خمینی
نویسندهمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی
موضوعاندیشه سیاسی امام‌خمینی
سبکگردآوری
زبانفارسی
اطلاعات نشر
مجموعهتبیان‌
ناشرمؤسسه چاپ و نشر عروج
محل نشرتهران
تاریخ نشر۱۳۹۱ش
نوبت چاپچاپ سوم


ارتش از دیدگاه امام‌خمینی دفتر سی‌ونهم از آثار موضوعی تبیان‌ است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی استخراج و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. در منظر امام‌خمینی، ارتش از ارکان یک کشور است و اگر به جای سلاح پایه و اساس آن ایمان باشد، می‌تواند ارتش هدایت باشد.

محتوا

تبیان مجموعه‌آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.[۱] دفتر سی‌ونهم آن به «ارتش از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد.

ارتش یکی از ارکان حکومت است که مسؤلیت حفظ تمامیت ارضی را به عهده دارد. توجه به‎ ‏ارتش و ارتشیان در طی دورانی که امام‌خمینی به حکومت اسلامی‎ ‏می‌اندیشیدند، در ذهن و اندیشه ایشان جایگاهی داشت و یکی از نگرانی‌های امام این بود‎ ‏که چرا چنین تشکیلاتی در برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران، در اختیار بیگانگان قرار‎ ‏گرفته است. لذا عنایت به این نکته در طول سال‌های قبل از پیروزی انقلاب، یکی از موضوعات‎ ‏عمده‌ای بود که در سخنان ایشان ظهور می‌یافت. ‏سرانجام امام‌خمینی توانست علاوه بر اقشار مختلف مردم، این بدنۀ وسیع را‎ ‏نیز تحت تأثیر خود قرار دهد تا جایی که آنان نیز گمشده خود را در پیروی از آرمان بلند او که‎ ‏همان نفی تبعیض‌ها و نابرابری‌های اجتماعی بود، جستجو کنند.‏ لذا تحت تأثیر‎ ‏دعوت عزت بخش امام قرار گرفتند و با عنایت به شخصیت جامع و واقع‌گرای ایشان،‎ ‏انقلاب اسلامی و رهبری دینی آن را به جان پذیرا شده و بدان دل بستند، دست از همراهی با نظام‎ ‏شاهنشاهی کشیدند و به صف انقلاب و مردم پیوستند. از مرحلۀ پیروزی انقلاب به بعد، رسالت امام‌خمینی نسبت به ارتش سنگین‌تر و‎ ‏حساس‌تر گردید و راهبردهای نظارتی – حمایتی جدیدی را نسبت به ارتش به‌کار گرفتند که به قرار زیر است:

  • تحکیم پیوند ارتش با ملت
  • اصرار بر پاکسازی ارتش از عناصر وابسته
  • تلاش برای حفظ ارتش
  • تأکید بر نظم و سلسله مراتب در ارتش
  • هدایت به سمت ارتش مکتبی.[۲]

ساختار

کتاب ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، توسط مهدی مرندی گردآمده و مشتمل بر هشت فصل است:‏

  • فصل اول: با عنوان ارتش شاهنشاهی
  • فصل دوم: بیان ویژگی‌های ارتش جمهوری اسلامی
  • فصل سوم: پیرامون اهداف و مأموریت‌های ارتش مکتبی
  • فصل چهارم: ضرورت نظم در سازمان ارتش
  • فصل پنجم: وظایف متقابل ارتش و مردم
  • فصل ششم: نقش ارتش در انقلاب و جنگ تحمیلی
  • فصل هفتم: رهنمودها و هشدارها
  • فصل هشتم: به فرامین و انتصابات فرماندهان ارتش از سوی حضرت امام اختصاص دارد.[۳]

ویژگی

در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است.[۴]

کتاب ارتش از دیدگاه امام‌خمینی بارها چاپ شده و چاپ سوم آن سال ۱۳۹۱ش می‌باشد.

پانویس

  1. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، تبیان‌ها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳
  2. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف و ج.
  3. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۹۱ش، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی، فهرست مطالب. ‏
  4. «ارتش از دیدگاه امام‌خمینی»، پرتال امام‌خمینی.

منابع

  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ارتش از دیدگاه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر سی و نهم)، تهران، ‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ سوم،‏ ۱۳۹۱ش.
  • «ارتش از دیدگاه امام‌خمینی»، پرتال امام‌خمینی، تاریخ بازدید: ۴ خرداد ۱۴۰۳ش.
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.
  • مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.