حسین سدادی رودسری

از ویکی امام خمینی
حسین سدادی رودسری
اطلاعات فردی
نام کاملحسین سدادی رودسری
زادگاهرودسر، استان گیلان
اطلاعات علمی
استادانامام‌خمینی
محل تحصیلحوزه علمیه قم
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
سیاسیمبارزه با رژیم پهلوی و همراهی با نهضت امام‌خمینی


حسین سدادی رودسری، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.

زادگاه و تحصیل

حسین سدادی یکی از شاگردان درس خارج امام‌خمینی بود و مختار امینیان از شاگردان گیلانی امام‌خمینی در خاطراتش از او به‌عنوان یکی از شاگردان درس خارج اصول امام‌خمینی نام می‌برد.[۱] درباره زندگی و همچنین تحصیلات حسین سدادی رودسری اطلاعات بیشتری در منابع مکتوب به دست نیامد. تنها می‌توان گفت که از اهالی رودسر در استان گیلان بود و احتمالاً پس از تحصیلات مقدماتی در گیلان به قم رفته و در آنجا به تحصیل پرداخته بود.

درباره تحصیلات سطح او در قم هم گزارشی موجود نیست و تنها با استناد به خاطرات محمدعلی امینیان، او را از شاگردان درس خارج اصول امام‌خمینی می‌دانند. وی به احتمال زیاد تا سال ۱۳۴۳ش در درس خارج امام‌خمینی شرکت می‌کرد، چراکه بر اساس اسناد ساواک، او تا سال ۱۳۴۹ ش در قم حضور داشت و احتمال حضور او در درس‌های امام‌خمینی تا سال ۱۳۴۳ش محتمل است.

فعالیت سیاسی و اجتماعی

سدادی در اسفند ۱۳۴۳ ش همراه با جمعی از علما و محصلان اشکوری حوزه علمیه قم، در نامه‌ای به امیرعباس هویدا نخست‌وزیر وقت، تبعید امام‌خمینی «مرجع عالی‌قدر شیعیان جهان» را به خارج از کشور با استناد به قانون اساسی و اصل مصونیت مراجع تقلید و همچنین دفاع ایشان از استقلال کشور، غیرقانونی دانستند و ضمن اعتراض به آن، خواستار بازگرداندن ایشان به کشور، الغای مصوبه‌های غیرشرعی و آزادی دیگر زندانیان سیاسی شد.[۲]

سدادی در سال ۱۳۴۹ش از مدرسان و استادان حوزه علمیه قم بود و در همان سال وقتی آیت‌الله سیدمحسن طباطبایی حکیم از دنیا رفت، همراه با دیگر استادان حوزه علمیه قم تلگرافی را به امام‌خمینی ارسال کردند و در آن از ایشان با عنوان «زعیم و مرجع عالی‌قدر حضرت آیت‌الله‌العظمی خمینی» نام بردند و رحلت آیت‌الله حکیم را به محضر «مرجع بزرگ شیعه آقای خمینی متع‌الله بطول بقائه» تسلیت گفتند و در پایان «عظمت اسلام و مسلمین و ترقی روزافزون جامعه روحانیت و حوزه‌های علمیه را در ظل توجهات امام زمان و رهبری ارزنده حضرت مستطاب عالی» از پیشگاه خداوند قادر متعال خواستار شدند.[۳]

پانویس

  1. صحیفه دل، ج ۲، ص۳۳.
  2. اسناد انقلاب اسلامی، ج۳، ص۱۴۲؛ روحانی، ج۱، ص۸۰۳.
  3. سیر مبارزات یاران امام در آینه اسناد ساواک، ج۵، ص۳۶۶.

منابع

  • اسناد انقلاب اسلامی (۱۳۷۴)، ج۳، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
  • سیر مبارزات یاران امام‌خمینی در آینه اسناد به روایت اسناد ساواک (۱۳۹۳)، ج۲، تدوین: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
  • صحیفه دل، خاطرات مکتوب از شاگردان امام‌خمینی(س) (۱۳۷۹)، به کوشش حمید بصیرت‌منش و احمد میریان، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر امام‌خمینی(س).