سیدمجتبی میرمحمدصادقی

از ویکی امام خمینی
سیدمجتبی میرمحمدصادقی
سیدمجتبی میرمحمدصادقی.jpg
اطلاعات فردی
نام کاملسیدمجتبی میرمحمدصادقی
تاریخ تولد۱۲۸۹ش
زادگاهاصفهان، ایران
تاریخ وفات۱۶ فروردین ۱۳۸۷
محل دفنجوار مرقد امامزاده ابراهیم (امامزاده نرمی) در اصفهان
شهر وفاتاصفهان، ایران
خویشاوندان
سرشناس
سیدمحمدباقر میرمحمدصادقی (پدر)، میرزا حیدرعلی حسینی (جد)، منیرالدین بروجردی (مادر)
اطلاعات علمی
استادانامام‌خمینی، میرزا آقا اصطهباناتی، کاظم شیرازی، سیدابوالحسن اصفهانی، سیدجمال‌الدین گلپایگانی، سیدمحمدرضا گلپایگانی
محل تحصیلحوزه علمیه اصفهان، حوزه علمیه قم، حوزه علمیه نجف
اجازه اجتهاد ازسیدمحمدرضا گلپایگانی
تألیفاتتفسیر سوره حمد (دستنویس)، تاریخ ادبیات عرب (دستنویس)، دیوان شعر مشترک با سیدعلی فانی اصفهانی
سایرچاپ رساله الفرق بین الفریضه و النافله جدش منیرالدین بروجردی
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
اجتماعیتدریس در مدرسه صدر بازار، اقامه نماز جماعت در مسجد ایلچی احمدآباد و مسجدالنبی
وبگاه رسمیhttps://sadatsite.ir/1399/03/15


سیدمجتبی میرمحمدصادقی، از شاگردان امام‌خمینی.

زادگاه و خاندان

سیدمجتبی میرمحمدصادقی در سال ۱۲۸۹ش در اصفهان و در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد. پدرش سیدمحمدباقر و جدش میرزا حیدرعلی حسینی از عالمان برجسته اصفهان بودند و مادرش هم صبیه منیرالدین بروجردی اصفهانی از عالمان بروجرد و اصفهان بود.

تحصیل

سیدمجتبی میرمحمدصادقی خواندن و نوشتن را در اصفهان فراگرفت. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد و دروس مقدماتی و سطوح حوزوی را نزد آقایان شیخ محمدرضا نجفی، حاج میر سیدعلی نجف‌آبادی، آقا سیدمحمد نجف‌آبادی، شیخ محمود مفید و شیخ علی یزدی در اصفهان خواند.[۱] او سپس به قم رفت و مدتی در درس امام‌خمینی شرکت کرد. رحیم قاسمی در کتاب در محضر آقانجفی و در زندگینامه مختصری از میرمحمدصادقی، به درس‌هایی که او نزد امام‌خمینی خوانده و همچنین سال‌های حضورش در درس‌های ایشان اشاره‌ای نکرده و صرفاً بر شاگردی او نزد امام‌خمینی اکتفا کرده است.[۲] بنابراین نمی‌توان به‌طور قطع درباره سال‌های حضور او در درس‌های سطح، فلسفه، اخلاق، خارج فقه یا اصول امام‌خمینی سخن گفت.

میرمحمدصادقی سپس به عراق رفت و در حوزه علمیه نجف اشرف از درس‌های میرزا آقا اصطهباناتی و شیخ کاظم شیرازی بهره برد.[۳] و از آیات سیدابوالحسن اصفهانی، سیدجمال‌الدین موسوی گلپایگانی و سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی اجازات روایتی و اجتهاد دریافت کرد. او آنگاه به اصفهان بازگشت و به تدریس و اقامه نماز جماعت در مساجد اصفهان پرداخت. وی ازجمله سال‌ها در مدرسه صدر بازار به تدریس شرح لمعه، قوانین‌الاصول، کفایه‌الاصول، منظومه ملاهادی سبزواری، رسایل، مکاسب، شرح تجرید و اسفار می‌پرداخت.

میرمحمدصادقی ابتدا در مسجد ایلچی احمدآباد و پس از آن در مسجدالنبی نماز جماعت را اقامه می‌کرد. با تلاش او رساله الفرق بین الفریضه و النافله جدش منیرالدین بروجردی به چاپ رسیده است. از میرمحمدصادقی دو دستنویس درباره تفسیر سوره حمد و تاریخ ادبیات عرب بر جای مانده است که هنوز به چاپ نرسیده است. او همچنین طبعی روان داشت و برای فوت هر یک از استادان خود قطعه‌ای سروده و ماده تاریخ مناسب بیان کرده است. او با سیدعلی فانی اصفهانی هم‌مباحثه بود و یک دیوان شعر مشترک به‌صورت دستنویس از آنان باقی مانده است.

درگذشت

سیدمجتبی میرمحمدصادقی در ۱۶ فروردین ۱۳۸۷ در اصفهان درگذشت و پیکرش در جوار مرقد امامزاده ابراهیم (امامزاده نرمی) به خاک سپرده شد.[۴]

پانویس

  1. «آیت‌الله سیدمجتبی میرمحمدصادقی».
  2. قاسمی، در محضر آقا نجفی، ج۱، ص۱۳۴.
  3. قاسمی، در محضر آقا نجفی، ج۱، ص۱۳۴.
  4. «آیت‌الله سیدمجتبی میرمحمدصادقی».

منابع