صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
(صفحه را خالی کرد)
برچسب‌ها: خالی کردن برگردانده‌شده ویرایشگر دیداری
جز (ویرایش 5.114.152.164 (بحث) به آخرین تغییری که Alavi nasab انجام داده بود واگردانده شد)
برچسب: واگردانی
 
خط ۱: خط ۱:
 
{{صفحهٔ اصلی}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۲۲:۴۰

مقام معظم رهبری: امام‌خمینی یک حقیقت همیشه زنده است.
دارای ۱٬۷۰۲ مقاله به زبان فارسی
مقالهٔ برگزیده
مقاله‌ها' گزارش مقاله‌هایی دربارهٔ زندگی، شخصیت و اندیشه امام‌خمینی.

امام‌خمینی ازجمله شخصیت‌هایی است که شخصیت، افکار و اندیشه‌های وی کانون توجه نویسندگان بوده‌است؛ این توجهات پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران رشد چشمگیری داشته است و علاوه بر اوصاف شخصی، جنبه‌های سیاسی و اجتماعی ایشان بستری برای تحلیل و تحقیق پژوهشگران فراهم کرده است؛ از این‌رو مقاله‌های فراوانی درباره ایشان نگاشته شده‌است. این مقاله‌ها تنوع فراوان زبانی، محتوایی و جغرافیایی دارند و آنها را می‌توان به گزارشی و تحلیلی دسته‌بندی کرد. البته، مقاله‌ها گاه توصیفی، انتقادی یا تطبیقی است. در نشریات داخلی مقاله‌های انتقادی کمترند؛ اما نشریات خارجی از همان آغاز، اغلب رویکرد تحلیلی داشته‌اند. پس از درگذشت امام‌خمینی شخصیت‌های مختلفی به نگارش مقاله درباره ایشان پرداختند؛ زنان نیز در نگارش مقاله فعال بوده‌اند، همچنین شخصیت‌های غیرایرانی چون: عفیف النابلسی (از لبنان) و راشد الغنوشی (از تونس)، شخصیت‌های مسیحی مانند: سراسقف آنتوان نبیل عنداری و شبلی ملاط، مقامات کشورها مانند: محمد یوسف بیضون و از اهل‌سنت چون: انور ابوطه و محبوب‌الرحمن نیز درباره ایشان مقاله نوشته‌اند. مقاله‌های درباره امام‌خمینی به زبان‌های مختلف نوشته شده‌اند. مقاله‌های فارسی و عربی بیشترین آمار را دارند. حجم مقالات به زبان‌های دیگر نیز زیاد است. مقاله‌نویسان ایرانی، بیشتر گرایش به بررسی اندیشه و خط مشی سیاسی امام‌خمینی داشته‌اند. نویسندگان خارجی به بررسی دیدگاه‌های سیاسی امام‌خمینی بیشتر علاقه نشان داده‌اند. نشریات با رویکردهای مختلف به درج مقاله درباره امام‌خمینی پرداخته‌اند. برخی دایرةالمعارف‌ها نیز به درج مقاله درباره ایشان اقدام کرده‌اند. دایرةالمعارف‌های فارسی چون: دایرةالمعارف تشیع و دایرةالمعارف بزرگ اسلامی. انگلیسی چون: دایرةالمعارف مصور آکسفورد، دایرةالمعارف جدید جهان اسلام و دایرةالمعارف امریکانا. به دلیل کثرت مقاله‌ها و لزوم اطلاع‌رسانی، تلاش‌هایی برای گردآوری اطلاعات مقاله‌ها و تنظیم مأخذشناسی آنها انجام گرفته؛ برای نمونه مقاله‌شناسی توصیفی امام‌خمینی در سه جلد به معرفی ۶۹۵۶ عنوان مقاله پرداخته است. مقاله‌های برگزیدهمقالهٔ امروز

روزشمار تاریخ
امروز سه‌شنبه مصادف است با:
رویدادهای شمسی
  • نامه به محمدتقی فلسفی؛ لزوم پایداری و پرهیز از تفرقه (۱۳۳۱)‏
  • قرار بازداشت موقت و اعتراض امام (۱۳۴۲)
  • اعلامیه مشترک آیات عظام به مناسبت سالگرد قیام ۱۵ خرداد (۱۳۴۳)
  • نامه به محمد شریعت اصفهانی؛ وخامت اوضاع (۱۳۴۷)
  • نامه پیرامون اجازه شرعی در صرف سهم امام (ع) جهت کتابخانه و حجره مدرسه (۱۳۵۱)
  • سخنرانی در جمع روحانیون و اقشار مختلف مردم؛ سالگرد قیام ۱۵ خرداد (۱۳۵۸)
  • سخنرانی در جمع دانشجویان دانشکده افسری؛ تشریح وظایف ارتش (۱۳۵۹)
  • پیام به ملت ایران؛ یوم اللَّه ۱۵ خرداد، پرتوی از عاشورا (۱۳۶۱)
  • پیام به هیأت مؤسس بنیاد ۱۵ خرداد؛ رسیدگی به خانواده شهدا و مستضعفان (۱۳۶۱)
  • پیام به شرکت کنندگان در اردوی عشایری؛ تجلیل از رشادت‌های عشایر (۱۳۶۱)
  • پیام به ملت ایران به مناسبت سالگرد قیام ۱۵ خرداد (۱۳۶۲)
رویدادهای قمری
۲۷ ذی‌القعده
آیا می‌دانستید که؟

  • امام‌خمینی در روزهای پایانی عمر به اعضای خانواده سفارش کرد مراقب همسر ایشان باشند. ایشان همچنین از همسر خود حلالیت طلبید و افزود این رفتن بازگشت ندارد.
  • … امام با آنکه دلبسته نوه سه‌ساله خود سیدعلی خمینی بود، برای آنکه در آخرین ساعت‌های عمر نمی‌خواست جز خدا متوجه دیگری باشد، با وی دیداری نداشت و تأکید می‌کرد به وی وعده دیدار داده نشود.
  • … امام‌خمینی در آخرین دیدار با اعضای خانواده، با اشاره به دشواری راه، تأکید کرد مرتکب گناه نشوند، و آنان را به تقوا و عمل صالح سفارش کرد.
  • … امام‌خمینی همچنین قدرشناس خدمتگزاران و پزشکان و پرستاران خود بود و از آنان تشکر می‌کرد. برخوردهای عاطفی امام‌خمینی پزشکان را متأثر می‌کرد.