صفحهٔ اصلی

از ویکی امام خمینی
مقام معظم رهبری: امام‌خمینی یک حقیقت همیشه زنده است.
دارای ۲٬۳۶۰ مقاله به زبان فارسی
مقالهٔ برگزیده
حوزه‌های علمیه'، مراکز آموزشی، تربیتی و پژوهشی علوم دینی در میان شیعیان.

ریشۀ شکل‌گیری حوزه‌های علمیه به صدر اسلام بازمی‌گردد. حلقه‌های درسی در زمان امامان معصوم(ع) و مراکز علمی که در عصر غیبت برای حفظ میراث ائمه(ع) تشکیل می‌شد، هستۀ اصلی حوزه‌های علمیه در دوره‌های جدید است. این حوزه‌ها در طول تاریخ با فراز و نشیب‌های فراوانی روبه‌رو بوده‌اند و تنها عواملی مانند پایداری علما و حمایت‌های مردمی، مانعِ از میان ‌رفتن آنها شده است. امام‌خمینی حوزه‌های علمیه را مایه حیات اسلام و دژ مدافع اسلام و مذهب می‌دانست و حرکت اصلاحی خود را نیز از حوزه علمیه آغاز کرد. ایشان با اعتقاد بر ضرورت حفظ میراث گذشتگان در فقه سنتی، بر این باور بود که اصلاح حوزه در دورۀ جدید، به معنای تدوین برنامه‌هایی متناسب با نیاز کشور، در ضمن وفاداری به طریقه مشایخ گذشته است. از نظر امام‌خمینی مهم‌ترین خطرهایی که حوزه‌های علمیه را تهدید می‌کند، رواج تفکر و روحیه انزواطلبی، گسترش تشریفات و تجملات و تحجرگرایی است. مقاله‌های برگزیدهمقالهٔ امروز

روزشمار تاریخ
امروز دوشنبه مصادف است با:
رویدادهای شمسی
  • تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی (۱۳۵۸)
  • سخنرانی در جمع دانشجویان ایرانی مقیم خارج (۱۳۵۷)
  • سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج درباره اوضاع ایران بعد از سرنگونی شاه (۱۳۵۷)
رویدادهای قمری
۲۳ جمادی‌الاول
آیا می‌دانستید که؟

  • امام‌خمینی در نکوداشت نقش دانشگاه، دانشگاهیان را فرزندان اسلام می‌خواند و بر نقش اثرگذار دانشگاه در حفظ و تداوم انقلاب اسلامی، تأکید می‌کرد.
  • … امام‌خمینی با نامطلوب‌دانستنِ دانشگاه وابسته به بیگانه و عاری از آموزه‌های اسلام در زمان پهلوی، پیامد آن را فساد جامعه و عامل عقب‌ماندگی مملکت می‌شمرد.
  • … امام‌خمینی اصلاح فرهنگی را تدریجی و درازمدت می‌خواند و بر استقلال فکری و فرهنگی در دانشگاه، سالم‌سازی دانشگاه و برخورد هوشمندانه با انحرافات تأکید می‌کرد.
  • ... پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران توجه امام‌خمینی به دانشگاه بیشتر شد و بزرگ‌ترین پیروزی را آشتی میان دانشگاه و حوزه شمرد.