رضا کنی

از ویکی امام خمینی
رضا کنی
اطلاعات فردی
نام کاملرضا کنی
اطلاعات علمی
استادانامام‌خمینی
محل تحصیلمدرسه لرزاده، قم
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
سیاسیمبارزه رژیم پهلوی و فعالیت علیه حزب توده
اجتماعیفعالیت‌های مذهبی در قم و تهران


رضا کنی، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.

تحصیل

با استناد به مصاحبه‌ای از سیدمحمدعلی لواسانی، رضا کنی در دهه ۱۳۲۰ش در مدرسه لرزاده در تهران مشغول به تحصیل بود و در آن زمان با آقایان محمدرضا مهدوی کنی، شیخ غلامرضا کنی، شیخ علی تهرانی، شیخ حسن تهرانی و... هم‌دوره بود.[۱] او به احتمال زیاد مقدمات دروس حوزوی را در مدرسه لرزاده گذراند و سپس راهی قم شد و در آن شهر در درس‌های خارج فقه یا اصول یا هر دو درس امام‌خمینی شرکت کرد. سیدحمید روحانی در تحلیلی بر نهضت امام‌خمینی نام او را در فهرست شاگردان امام‌خمینی آورده است.[۲] و باقری بیدهندی هم او از شاگردان امام‌خمینی نامیده است.[۳] ولی درباره حضور او در درس‌های امام‌خمینی مطلبی وجود ندارد. می‌توان احتمال داد که در اواخر دهه ۱۳۲۰ش یا دهه ۱۳۳۰ش در درس‌های امام‌خمینی در مساجد محمدیه و سلماسی قم شرکت می‌کرده است.

فعالیت مبارزاتی

کنی در دهه ۱۳۳۰ در فعالیت‌های روحانیان علیه حزب توده شرکت داشت و در تظاهرات طلاب علیه حزب توده در سال ۱۳۳۱ زخمی شد.[۴] در سال ۱۳۴۵ش و در میان طلاب مدرسه حاج ابوالفتح تهران نام فردی به نام شیخ رضا کنی دیده می‌شود که در آن سال و وقتی حکومت پهلوی درصدد دست‌اندازی به مدرسه فوق برآمد، نامه‌هایی را همراه با دیگر طلاب و مدرسان آن مدرسه به آیات و مراجع وقت نوشتند و به اقدام حکومت پهلوی اعتراض کردند.[۵] این اسناد نشان می‌دهد که رضا کنی، درصورتی‌که امضاکننده نامه‌های فوق، همان فردی باشد که سیدحمید روحانی از او به‌عنوان شاگرد امام‌خمینی نام برده است، در دهه ۱۳۴۰ش در تهران به تحصیل و فعالیت‌های مذهبی اشتغال داشت.

پانویس

  1. «جلوه‌ها و ناگفته‌ها از یک زندگی انقلابی در گفت‌وشنودی منتشرنشده...»، ص۹.
  2. روحانی، تحلیلی بر نهضت امام‌خمینی، ج۱، ص۴۷.
  3. باقری بیدهندی، «بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آیت‌الله العظمی حاج آقا روح‌الله خمینی»، ص۱۳۱.
  4. خاطرات حجت‌الاسلام جعفر شجونی، ص۴۲.
  5. اسناد انقلاب اسلامی، ج ۳، ۲۰۵-۲۱۷.

منابع

  • اسناد انقلاب اسلامی (۱۳۷۴)، ج۳، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
  • باقری بیدهندی، ناصر(۱۳۶۸)، «بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آیت‌الله العظمی حاج آقا روح‌الله خمینی»، ماهنامه نور علم، دوره سوم،شماره ۳۱، تیر.
  • «جلوه‌ها و ناگفته‌ها از یک زندگی انقلابی در گفت‌وشنودی منتشرنشده با مرحوم آیت‌الله سیدمحمدعلی لواسانی: انقلاب اسلامی تحقق ایده نواب برای حکومت بود» (۱۳۹۳)، روزنامه جوان، شماره ۴۳۶۹، ۲۶ مهر.
  • خاطرات حجت‌الاسلام جعفر شجونی (۱۳۸۱)، تدوین: علیرضا اسماعیلی، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
  • روحانی، سیدحمید (۱۳۵۸)، تحلیلی بر نهضت امام‌خمینی، ج۱، قم، دار العلم ـ دارالفکر.